A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Egy fogorvos levele - miért hullanak a fogak

Egy fogorvos levele - miért hullanak a fogak

2 éve jelent meg honlapunkon a csontritkulásról írt cikk.

Az alábbi levél egy magyarországi gyakorló fogorvos meglátásait tartalmazza a fordítással kapcsolatban. Az írás szerkesztett. A levél küldőjének kérésére, személyiségi jogainak tiszteletben tartása mellett publikálom a szöveget.

A csontritkulás akkor sem betegség, ha ezt hallja

"Sajnos meg kell erősítenem a leírtakat a biszfoszfonátokkal kapcsolatban, de a helyzet nálunk lényegesen rosszabb.

Míg három éve a szájsebészeten kb. kéthavonta 1 beteg jelentkezett ilyen panaszokkal, addig mára már heti 2 beteg az átlagos, a kollégák szerint ez csak a jéghegy csúcsa, jövőre már tele lesznek a szájsebészeti osztályok, mert a szervezet telítődési ideje ez esetben 3-5 év és ez Magyarországra kb. 8-10 éve gyűrűzött be.

Sajnos a kollégák nem tudnak mást, mint megfigyelni, és antibiotikummal tömni a beteget, meg fájdalomcsillapítókkal, ami a páciensek állapotát még inkább lerombolja. A fájdalom, ami ezzel jár, közelíti az elviselhetetlent.
Hiába kerülnek a fogak, illetve az elhalt szövetek eltávolításra, a fájdalom és a folyamatos csontelhalás nem szűnik, még akkor sem, ha az egész állkapcsot eltávolítják.

Ennek az oka az, hogy ezt a típusú méreganyagot a szervezet a fogágyon keresztül próbálja kiüríteni, persze nem sok sikerrel, hiszen e méreganyag gyakorlatilag nem ürül a szervezetből.

Adalékként még egy érdekesség, a biszfoszfonátok bizonyítottan nem hoznak javulást a csontozat állapotában,.........(mondatrész törölve)...., viszont jó üzlet.
Például az egyik ilyen gyógyszer ára 48.000 ft egy hónapra, amiből a betegnek csak ...-at kell fizetni, ebből következik, hogy ez a fajta népírtás államilag finanszírozott, a befizetett adóból.

Mindez azt jelenti, hogy a nagymamákat Magyarországon megtizedelik.

Persze ezt minden érintett illetékes tudja, de jótékonyan szemet húnynak, így mindenkinek csurran - cseppen valami, nem véletlen, hogy ennek az üzletágnak országos hálozata van kiépített oszteoporózis központokkal."

A biszfoszfonát tablettával próbálja a kád falán levő zsírt letisztítani.

Meg fog lepődni. Úgy eltűnik, mintha sosem lett volna.

"Az orvosok meg írják, mint a kisangyal. Havi 120 000-ből nem lehet fenntartani egy orvosi egzisztenciát, vagyis anyagilag belekényszerítik őket. De emellett törvényileg is szabályozzák, hogy oszteoporózis diagnózissal mit írhatnak, mit kötelesek felírni, vagy ezt, vagy semmit. Ha felírják akkor jutalom, ha nem, akkor bünti, vagyis pénzelvonás.

Nos néhány gógyszernév: Bonnefos™, Bonviva™, Alendronát™, Actonel™, Epolar™, Calcisedron™, Trabecan™, stb. tabletták és infúzió, injekció formákban).

Létezett egy honlap, amelyen a 'szakmai anyagok'-ra kattintva 'Felhívás' címszó alatt megtalálható volt a szájsebészek esetleírása. (Az oldal időközben törlésre került.)
Az ismertetett kórképek önmagukért beszélnek, - ennek ellenére egyelőre visszakoznak a reumatológusok javára, ki tudja miért...

Itt szinte súlytalanítják a csillapíthatatlan fájdalmat, s mindazt, amit a mellékhatások okoznak.

Állítólag komoly érdeksérelmek állhatnak a háttérben.
Ez az, amit a fogorvosok mondanak, és az a szinte könyörgés, hogy ennek valamiképpen be kellene kerülnie a köztudatba, hogy ne engedjenek maguknak ilyen hatóanyaggal gyógyszert adni.

Sajnálom, hogy ilyen híreket kell közzétennem, de hát az orvosi eskü, vagy ki tudja. Lehetőleg juttassák el minél több emberhez!"

Üdvözlettel:
Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés