A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Éjszakai horkolás, szelíd gyógymódok

Éjszakai horkolás, szelíd gyógymódok

Számos ajánlásról olvasok, melyek hatásosan segítik a mellettünk horkoló házastárs, partner (vagy magunk) elcsendesítését. Mindenki különbözik, ezért különböző tipusú horkolások és okok léteznek. Legyen türelmes és maradjon konzekvens, amikor kipróbálja bármelyiket.

A kezeletlen alvási apnea számos egészségi állapothoz kapcsolódik, így a magas vérnyomás, koszorúér betegség, szívinfarktus, sztroke, pszichiátriai problémák, impotencia, kognitív diszfunkciók, memoria zavarok és a hirtelen halál.

Az alvási apnea különböző tipusú. Az obstruktív apnea lehetséges oka a légzési útvonal mechanikus elzáródása,  a központi alvási apnea kapcsolatba hozható azzal, hogy az agy hibásan küldi a légzéshez a jeleket. Az alvási apnea tünetei a hangos és erős horkolás, időnkénti levegő hiánnyal, nyugtalan alvás, reggeli fejfájás, alacsony energiaszint, vezetés közbeni "majdnem" elalvás,  koncentrációs problémák, irritációk, feledékenység, viselkedési változások, idegesség, depresszió és kövérség.

A Nagykörúton járva, egy alvási problémákra gyógyírt kínáló szolgáltatás kitűnő ajánlatát olvastam." Elvágjuk az idegszálat, és ezzel megszűnik a probléma".

Kétségbeesve keresi a horkolás szörnyének elcsendesítését?

Akár az Ön vagy partnere alvásában bújt el a szörny, néhány tiszta, természetes olaj segítséget adhat a békés és nyugodt alváshoz.

1. Alkalmazhat kis mennyiségű zsíros olajban keverve egy csepp légzést elősegítő keverékből (borsmenta, teafa, eukalyptus, rozmaring, citrom és szegfűszeg) orra felső részétől az alsó részég mindkét oldalon, bőrébe dörgölve. A maradékot az orra alatti részre kenheti, mielőtt aludni indul.

2. Dörgöljön 2 csepp ciprus olajat kis mennyiségű zsíros olajjal keverve a torok és nyaki bőrbe. 
Párologtathatja az 1.) pontban leírt keveréket, ha borzalmas a horkolás. Ha nagyobb mennyiségű krémet készít, zsíros olajokkal (kókusz, mandula, oliva) 3%-os töménységben használható. 50 gr olajhoz 4-5 csepp.

3. Párologtatás
A levendula, erdei fenyő, rózsafa, mirha keveréke nyugodt légkört biztosít az alváshoz.

4. Két hete egy sikeres protokollról olvastam. Nem teljesen ismert, hogyan és miért működik, de működött. 
Lefekvés előtt gargalizáljon 2-4 csepp tolvajok olaja keverékkel egy percig, majd ezt követően masszirozzon egy csepp ciprus olajat zsíros olajjal keverve (vérkeringést, véráramlást serkentő)  a torokra.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés