A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Emésztés - lúgosítás közérthetően

Emésztés - lúgosítás közérthetően

Az étel savas közegben marad, melyben nagyon gyorsan termelődik bármilyen anaerob környezetben élő baktérium, virus, gomba. Azok felszívódnak és a vékonybeleken keresztül megtámadják a szervezetet.

Lúgosítás 1x1

Negyed teáskanál szódabikarbona fél pohár vizben általános emésztési segítség. Étkezések között a vér, a bélrendszer vagy az extracellluláris folyadék lúgosítására.

Citrom és szódabikarbóna

Normalizálja a szervezet több paraméterét, a citrom nagyon sok kiegészítő ásványt tartalmaz, a C-vitaminhoz hasonlóan. Szódabikarbona hozzáadásával habzani kezd, hatása olyan, mint az aszkonbinsavé. Semlegesít és átalakitja a citrom összetevőit lúgosabb só, citrát és aszkorbát formára. Ezeket könnyedén felszívja a vékonybél. Egyszerű, ezért egyik legkedveltebb lúgosítási forma!

Bio, szűretlen, pasztőrizálatlan almaecet + 1/4 teáskanál szódabikarbona

Használata egyezik a citroméval, azonban a keverék a malát sóval sokkal több energiát biztosít, és elősegíti a szervezet energiatermelését a Krebs cikluson keresztül.

Karbonátok

Nátrium és kálium karbonát sók az oldatban. Használatuk oka, hogy egyformán lúgosítják az extracelluláris és intracelluláris nedveket, ezért  hasznosabb eredmény érhető el velük.  A keverék készítésekor hozzáadható nyolcad-negyed teaskanál magnéziumszulfátot vagy magnéziumklorid kristályt. Segítik a kálium és kálcium egyensúly fenntartását. Hasznos lehet nátrium visszatartásban szenvedőknek. Elővigyázattal kell használni, ha veseprobléma áll fenn!

Candida probléma esetén a szódabikarbona mennyisége fél teáskanálnyira és napi 2-3 alkalomra emelhető. Ezzel agresszíven növelhető a lúgosság a túlzott mértékben jelenlevő candida gombák elpusztításához. Egy átlagos ember vizeletének pH értéke 5-6,5 közötti. A semleges érték pH 7,0.

A megadott keverékeket FÉL pohárral ajánlott fogyasztani , mert a mennyiség mellett a megfelelő koncentráció is fontos, hogy az elektrolitok teljesen és gyorsan felszívódjanak a beleken keresztül a vérbe, az ozmózis folyamatában. A legkedvezőbb mennyiség  a fél pohár víz. Gyengébb koncentráció, azaz a teljes pohár víz  LASSITJA a fontos elektrolitok felszívódását.

Érzékeny személyeknél előforduhatnak méregtelenitési tünetek, így fejfájás, éjszakai izzadás, álmatlanság és vesepanaszok. Segítséget nyújt, ha elolvassa az összefoglalót a Herxheimer-effektusról.

Nehéz megérteni a bikarbonátok emesztésre, tápanyag felszívódásra és légzésre gyakorolt hatását. Úgy tűnik, hogy számos szakmai vélemény hibás vagy pontatlan következtetést állít. Az emberi emésztés során a gyomor igen savassá válik, a gyomormirigyek által kiválasztott sósavtól. Célja a proteinek savas anyaggal emésztésének elindítása, és az enyhés lúgos nyál teljesen savas anyaggá alakítása, hogy elpusztíthassák az érkező ételben levő bármilyen veszélyes baktériumokat.

A gyomortartalom feldolgozása a nyombélben (patkóbélben) folytatódik, melyet a hasnyálmirigy és máj kiválasztása indít. A hasnyálmirigy sokfajta enzimet bocsát ki, tripsin, chemotrypsin, amyláz, lipáz, lactáz, maltáz, szucráz, stb., ezek csak semleges vagy lúgos közegben képesek elvégezni feladataikat. Az enzimekkel együtt a hasnyálmirigyben bikarbonátok is kiválasztódnak, hogy teljesen semlegesítsék a gyomorsav és gyomortartalom keverékét az emésztés megfelelő folyamatának érdekében.

A máj epét választ ki az epehólyagon keresztül, hogy a könnyebb emésztéshez és felszívódáshoz lebontsa a zsírokat. Az epe egyesül a túlzott mennyiségű lúgos anyaggal vagy bikarbonáttal, az így képződő "szappanos" forma segíti a bélben megkeményedő széklet továbbhaladását. Az epefolyadék főleg kémiai úton lebontott hemoglobinból, fagocitákból és koleszterinből áll, ezeket a máj űriti a vékonybélbe.

A tápanyag további emésztése és felszívódása a jejunumban és ileumban történik. A vastagbél funkciója a víz és vitaminok újrafelszívása, és az eltávozásra váró széklet tárolóterületének biztosítása. Az emésztésről, mint megnevezésről könnyen beláthatjuk, hogy a szervezet túlzott savassága (pH 7 alatti vizelet érték) esetén nem működik helyesen.

Savas ételek fogyasztása, vagy a szervezetben alacsony bikarbonát szintje esetén a gyomorsavval kevert táplálékot az enzimek nem tudják semlegesíteni a patkóbélben a hasnyálmirigyből kiválasztott bikarbonátok nagyon alacsony szintje miatt. Az étel savas közegben marad, melyben nagyon gyorsan termelődik bármilyen, anaerob környezetben élő baktérium, virus, gomba. Azok felszívódnak és a vékonybeleken keresztül megtámadják a szervezetet.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés