A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

EMÉSZTÉSI ZAVAROKKAL KÜZDESZ?

Akkor ne várd meg, amíg nagyobb lesz a baj - gondoskodj a bélflórád egyensúlyának helyreállításáról! A tudomány kezdetben csak a betegséget okozó mikroorganizmusokkal foglalkozott, de idővel felismerték, hogy a szervezetünk törékeny egyensúlyban él a körülöttünk, illetve a bennünk élő mikroorganizmusokkal.

A mikrobióta a velünk együtt élő, meghatározott helyen jelenlévő mikroorganizmusok összességét jelenti. A mikrobióta sejtekből áll, a sejtekben pedig megtalálható a DNS, aminek egy meghatározott szakasza a gén. A mikrobióta sejtjeinek génállománya a mikrobiom. A bélrendszer mikrobiomja a leggazdagabb és legnagyobb hatású mikrobiális közösség az egészséged szempontjából.
 

L-glutamin por


 

HA EGYENSÚLYBAN VAN:

- fokozza az immunrendszer hatékonyságát

- védi a bélnyálkahártya épségét

- részt vesz a tápanyagok megfelelő felszívódásában, egyes vitaminok termelésében (B-, és K-vitamin)

- közreműködik a kórokozó baktériumok megtelepedésének kivédésében, - fizikai gátat alkot, illetve antimikrobiális anyagokat képez

- hatással van a közérzetre, alvás-ébrenléti ciklusra, hangulatra, gyulladásos folyamatokra

Sajnos a helytelen táplálkozás, a stressz, betegségek, a gyógyszerek, könnyen felboríthatják az egyensúlyi állapotot. Ennek következtében bizonyítottan emésztési zavarok, puffadás, hasmenés, székrekedés, gyulladásos bélbetegség, irritábilis bél szindróma, allergia, ízületi gyulladás, depresszió, az elhízás, a 2. típusú diabetes, autoimmun betegségek, atópiás dermatitis alakulhat ki.

L-GLUTAMINNAL AZ EGÉSZSÉGES BÉLFLÓRÁÉRT

Az L-glutamin a testfehérjéket alkotó 20 aminosav egyike, ami a gyomor- bélrendszer számára nélkülözhetetlen, az egészséges bélflóra fenntartásának egyik fontos tényezője. Bár a szervezeted összes sejtje képes előállítani, bizonyos stresszhelyzetekben ez nem mindig elegendő - emiatt ilyenkor esszenciálissá válhat, azaz külső forrásból pótolni kell.

MIÉRT FONTOS EZ?

Mert ha nem teszed, akkor az immunrendszered és a bélnyálkahártyád működése zavart szenved és komoly betegségek alakulhatnak ki.

Ne várd meg, hogy nagyobb legyen a baj - pótold az L-glutamin mennyiségét te is!

Keresés