A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Emlőciszta, emlődaganat, emlők masszirozása

Schramm Tamás
2016. 03. 01. 12:48:00
Emlőciszta, emlődaganat, emlők masszirozása

Általában hibás az a gondolat, hogy a mellek masszírozása szétterjeszti a testben a daganatot. Hozzájárulhat a gyógyuláshoz..

Félelem és a mellek masszírozása

Általában igaz, amit a masszázs terapautáknak tanítanak, azonban sokszor nem érvényes. Azt mondják a terápiás szakembereknek "Ne masszírozzon daganatos beteget, mert a művelettel elősegíti a daganatos sejtek terjedését." A gondolat azt feltételezi, hogy a vérkeringés javítása elősegíti a betegség folyamatának rosszabbodását? Elnézést, ha a tumorsejtek a vérkeringésben vannak, bármit tehet, mert már a vérkeringésben vannak. Ha nem így lenne, nem maradnánk életben. A tumor nem szereti az oxigént illetve a javuló oxigénellátást. Bármi hasznos lehet, ami javítja a vérkeringést.

Segíthet-e a mellek masszírozása?

A mellmasszírozás kínai formáját nagyon sok alternatív gyógyító ajánlja csomók és emlődaganat esetén.

A mellre helyezik a kezet és annak teljes tömegét, a mellszöveteket mozgatják körbe és körbe a hónaljak felé. Mindkét mellet ellentétes irányban mozgatják. Egyszerre is végezhetik a masszírozást és forgatást mindkét mellen.  A teljes mellet olyan irányba mozgatják, ahogyan a mellek körül a nyirokcsatornákban mozog a nyirokfolyadék. Ősi kínai technika, eltávolítja a csomókat és dudorokat a mellből. Fibrocisztás emlőfájdalom esetén nagyon jól működhet a gyakorlat. Sokszor megszünteti a kellemetlen tüneteit.

Érdemes megtanulni és otthon alkalmazni akkor is, ha rosszindulatú vagy komoly cisztás a betegség, mert inspirál a megszüntetésre. A kínaiak azt mondják, hogy naponta 300 körbemozgatást kell végezni. 300 egyszerre olyan, mint a konditerem, több, mint 1 órát vesz igénybe.
Emellett karizmait és mellkasát is megviseli. Semmilyen sérülést nem okoz, azonban érdemes 150 forgatással kezdeni és fokozatosan elérni a 300-at. Sőt még jobb, ha felosztja: reggel és este 150-150.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés