A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Érelmeszesedés - gyógyulás természetes módon

Érelmeszesedés - gyógyulás természetes módon Olvasónk kérdezte: "Mit lehet tenni érelmeszesedés esetén, hogy sebészeti eljárás nélkül kitisztuljon az artériám?" Elsőre, azokon a dolgokon változtasson, melyektől az érelmeszesedése létrejött, táplálkozás vagy mozgáshiány.
Mielőtt eldönti azt a stratégiát és a terápiát, melyek segitségével visszafordítható lesz az állapota, beszéljünk arról, mitől keletkezik az erek meszesedése.

Számos mitosz létezik, mi okozza az érfalak meszedését és a szívbetegségeket. Az 1980-as évektől azt állították, hogy a legnagyobb ellenség a zsír. Ez volt a legfőbb betegség okozó, az orvosok azt mondták, hogy mindenkinek csak extrém alacsony zsírmennyiséget szabad fogyasztani.

Nagy hibát követtek el, mert az összes zsírt egy kategóriába sorolták. Függetlenül attól, hogy a zsír halolajtól vagy sertéshústól származott. Ma már tudjuk, hogy a zsírt körülvevő hisztéria csak az orvosi kutatók tévedése, illetve az élelmiszergyártók marketingje volt. Utóbbiak felfedezték, hogy a cukros termékek eladása sokkal könnyebb, és nagyobb nyereséget hoz, mint a zsír.

Mit kell tenni? Egyszerű, jó zsírokat kell fogyasztani. Közismertek az omega-3 zsírsavat tartalmazó halolajak és a monotelített zsírok. Alapvetően azok a zsírok, amik az olajos halakban, diókban, magvakban és gyümölcsökben (pld. avokado) találhatók.

A váltáshoz el kell hagyni az egészségtelen, finomított növényi olajokat, és minden sült ételt, mert azok nagymennyiségű transz-zsírsavakat tartalmaznak. Felejtse el a nagyáruházakban, akcióban kínált olcsó növényi olajokat. Váltson kissé drágább zsírokra, vagy hidegen préselt extra oliva olajra. A többletkiadás hosszútávon megtérül, mert védi a szívet. A halolajak sem túlzottan olcsók.
Főzéshez alkalmas a kókuszolaj is. Nem rakódik le a májban, nem hízlal, és bírja a magasabb hőfokot.
A stratégiaváltás nem bonyolult. Megvéd a plakkok kialakulásától.

A hidrogézett olajok a szívbetegségek első, és a neurológiai betegségek fő okozói az egész világon. A hidrogénezett olajok mérgezik az emberi testet, és gyorsítják a plakkok érfalakon kialakulását. Eredményeként sokkal gyorsabban keletkezik szívbetegség, mint normál esetben történne.

Hidrogénezett olajok nem léteznek a természetben. Azokat az élelmiszergyártók hozták létre, elsősorban a polcon tarthatóság meghosszabbításának, és a konzisztencia kialakítása érdekében. Az ilyen olajoktól finom, ízletes az étel, és polcon tartható hónapokig anélkül, hogy megromlana. Alig van ennivaló, amely nem tartalmaz hidrogénezett olajokat. Jókora mennyiséget talál imádott sült krumplijában, a snack ételek minden fajtájában, a gyorséttermi hálózatok termékeinek nagyrészében. Hosszabb időn keresztül fogyasztva keringési betegségek, stroke, szívbetegség alakul ki. Sebészeti módszerrel lehet gyógyítani.

Hogyan tudja ezt elkerülni? Egyszerűen. Kezdje a címkéket olvasni. A mai viszonyok között meg kell szoknia, hogy minden vásárláskor nézni kell a címkét. Az alapvető stratégiák segítenek elkerülni az artériában keletkező plakkok növekedésétől.

Az artériás plakkok eltávolításának legismertebb formája az intravénás méregtelenítés. Terápia, mely valóban csodás eredményt, és segítséget ad a bypass szívműtétek elkerülésére és az érelmeszesedéssel járó más komplikációk ellen.  Az intravénás kivezetés néhány ásványi anyagot és összekötő elemeket juttat be az emberi vérkeringésbe.

Mit végeznek ezzel? A kivezetéses technika során a bevezetett ásványok összekapcsolódnak a vérkeringésben levő plakkokkal, és segítik azok eltávolítását a rendszerből. A művelet nagyon hasznos, mert eltávolítja az olyan nehézfémeket is, mint a higany, kádmium és ólom.

Behatoló művelet lévén csak szakképzett orvosi személyzet végezheti. Ma már Magyarországon is léteznek olyan intézmények, ahol lehetőség van erre. A technika nem új, a 2. világháború után fedezték fel, és azóta alkalmazzák.

Ne feledje, ha nem változtat az étkezésen és az életstilusán, akkor a kivezetés eredménye igen rövid, és rövid idő alatt ismét jön az érelmeszesedés.

A kivezetés szájon keresztül is elvégezheti. A technika az EDTA nevű anyagot használja. Ugyanazon a módon működik, mint az intravénás változat. Az EDTA anyagai összekapcsolódnak a nehézfémekkel, az artériában levő plakkokkal és kitisztítják a szervezetből. Úgy tűnik, hogy jelenleg a szájon keresztüli kivezetés nem olyan hatékony.

Étkezési szempontból a vérkeringés egészségét antioxidánsokkal lehet javítani. Ajánlott a természetes anyagok fogyasztása, így a bogyós gyümölcsök (bodza, vörös-, feketeáfonya, málna), és a superfood-nak nevezett (az EU-ban tiltott ez a megnevezés) csírák, spirulina, chlorella és tengeri hínárok.

Az egyik legjobbnak tűnő antioxidáns forrás a Vitamin x, melyet astaxanthin néven ismerünk. Nemrégen tudjuk, hogy erőteljes antioxidáns, ugyanahhoz a karotén családhoz tartozik, mint a zeaxanthin, amely jól ismert és fontos a szem, azaz a retina egészségéhez és a látásvesztés elkerülésére.

A hagyományos orvoslásban erős tendencia a funkcionális rendellenességek félre diagnosztizálása fizikai és strukturális betegségeknek.


Például a szív egészségének legáltalánosabb diagnózisa az úgynevezett mitrális billentyű süllyedés. Általában úgy magyarázzák a betegnek, hogy a szívbillentyű fizikai tökéletlensége, mely genetikai vagy születési hiba lehet. Legtöbb esetben szó sincs erről, valójában a szívizom állóképességének hiánya, a krónikusan rossz táplálkozás, és tipikusan a B-vitaminok hiánya miatt.

Ha végiggondolja, bármely izomfunkció problémás működése visszavezethető a hiányos táplálkozásra és a kevés folyadékbevitelre. Olyankor az izmok elveszítik tónusukat, strukturális erejüket, megereszkednek, deformálódnak. A fenti probléma különösen jellemző azoknál, akik derékfájással küszködnek.
A gerinc alsó izomtónusa lecsökkent, így amikor ülnek, a derekuk fájni kezd.

Ugyanez az eset érvényes a szívre is. Ha az ember nem vesz magához megfelelő táplálékot, a szív elveszíti fittségének szintjét. Már nem tudja visszaalakítani formáját, vagyis fizikai formáját, amely ahhoz szükséges, hogy megfelelő mennyiségű vért tudjon pumpálni. A konvencionális orvos ebben az esetben csak sebészeti eljárással tudja megoldani a problémát.

Az izomerő visszaszerzése megfelelő mozgással és étkezéssel lehetséges, hogy az izmok megkapják a szükséges tápanyagokat, melyek saját növekedésükhöz szükségesek.
A szív és a vérkeringés egészségéhez a táplálkozás a kulcs. Szükségtelen bármilyen sebészeti beavatkozás a mitrális izom müködésének helyreállításához.  A betegnek megfelelő hidratálás, minőségi étkezés szükséges, és minden olyan élelmiszer elhagyása, melyek rontják a vérkeringés egészségét, kivonják a vízben oldható vitaminokat a szervezetből. Talán tudják, talán nem, a B-vitaminok vizben oldódnak.
A gyógynövények közül nagyon sok gyógyítja a szív egészségét, így a fokhagyma, vöröshagyma, boróka. Igen hatásos a cayenne bors is.

Érelmeszesedés elkerülésére a legfontosabb a hidrogénezett olajok, sült ételek és transzzsírsavak elhagyása.
Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés