A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Étkezési kovaföld egészségügyi előnyei

Schramm Tamás
2016. 03. 29. 13:23:00
Étkezési kovaföld egészségügyi előnyei

Fizikai szerkezete miatt erőteljes gyulladáscsökkentő és belső tisztító. A kovaföld képes a baktériumok, paraziták, e-coli, permetezőszerek, nehézfémek és más mérgező anyagok eltávolítására a bélrendszerből.
Perui vagy más forrásból? Ha fehér, tulajdonságaik már megegyeznek.

A TARTALOMBÓL

- Túl jó, hogy igaz legyen?
- Mi a kovaföld?
- Hogyan segít?
- A csontok egészségére
- Alzheimer ellen
- A szív és tüdő egészsége
- Lassul a bőr öregedése
- Erősödik az immunrendszerünk
- Megtisztítja bélrendszerünket
- Milyen formái léteznek?
- Mennyi fogyasszunk?
- További felhasznállási módok

 

A KOVAFÖLD TÚL JÓ, HOGY IGAZ LEGYEN?

Valószínűleg soha sem hallott még a leggazdaságosabb táplálkozás kiegészítőkről, amely egészségét javítják és kitisztítják szervezetét. Ez a kiegészítő tartotta titkát a legjobban. Kevesen ismerik, neve kovaföld. Teljesen természetes anyag, gazdag szlicium forrás. Egy ásvány, melyről megszámlálhatatlan dokumentáció emliti egészségügyi előnyeit. A legutóbb nyilvánosságra hozott tanulmányokból azt tudtuk meg, hogy a kovaföld erősíti a csontokat és ízületeket, gátolja a csontritkulás kialakulását, visszaállítja a csontok egészségét, akkor is, ha a csontritkulás fennáll. Erősíti az immunrendszert, gátolja az Alzheimer-kór kialakulását, megakadályozza a bőr korai öregedését, és a bőr ráncosodását, erősíti a vérerek falát, hogy a szív egészsége fennmaradjon. A kovaföld segíti a test rossz zsírjainak lebontását. Napi használata gátolja a magas koleszterin halálos veszélyeinek kialakulását, a magas vérnyomást és a túlsúlyt.

Fizikai felépítése miatt a kovaföld erőteljesen gyulladáscsökkentő, és a test belsejét tisztító anyag. Képes a bélbaktériumok, parazita, e-coli, virusok, növényvédő szerek, nehézfémek, és más mérgek eltávolitására. Ismert, hogy a kovaföld segitséget nyújt vertigo, fejfájás,fülcsengés és álmatlanság esetén.

Tudja meg, hogy az alig ismert, többszörös célú kiegészítő, a kovaföld, hogyan képes egészségének számos területén, más táplálkozás kiegészítők árának töredékéért javitani.

 

MI AZ A KOVAFÖLD?

A kovaföld a vízben élő mikroszkópikus organizmusok fosszilis burka, melyet diatom néven ismerünk. A diatomok egysejtű növények (algák vagy  phytoplanktonok), melyek a vizi élet elsődleges táplálék forrásai. Ezek a növények a Föld történelem előtt időszakának részei voltak, mégis, fajaik a mai napig léteznek a világ friss és sós vizeiben.

A diatomokok a környezetükben levő oldató szilíciiumot (homokot) használják héják felépítéséhez. Amikor a diatom elpusztul, héja lemerül a víz aljára. Azt gondolják, hogy a diatomok 30 millió éve halmozódnak vastag rétegekben, mint meszes, fosszilis ürülékek. Ezek a beágyazások diatomit vagy kovaföld néven ismertek, és a vizek kiszáradását követően fedezték fel őket.

Ma több száz nagy, kovaföld lelőhely létezik az egész világon. Néhány még víz alatt, a többség kiszáradt ősi vizek és tavak alján található.

A diatomokat bányásszák, porrá őrlik, és úgy néznek ki, mint a hintőpor. A természetes por neve a kovaföld. vagy fosszilis héj por. 33% szilicium, 19% kálcium, 5% nátrium, 3% magnézium, 2% vas, és más nyomelemet, mint titanium, boron, mangán, réz és cirkónium összetevők tartalmaz.

 

HOGYAN JAVÍTJA EGÉSZSÉGÉT A KOVAFÖLD?

Az egész a szilíciumról szól. A diatomok héja főleg szilíciumból áll, a kémikusok szilícium dioxid néven emlitik. A szilicium a leggyakoribb ásvány, de leginkább az emberek által hasznosithatatlan formában. Nagyon korlátozott számú azon ételek száma, mely megfelelő, felszívódásra kész formában tartalmazzák . A szilícium a legfontosabb nyomelem, amely az emberi egészséghez szükséges. Fontos szerepe van sok test funkcióban és közvetlen a kapcsolata az ásványi anyagok felszívódásával. Az optimális egészséghez az átlagos emberi szervezetnek megközelítőleg 7 gramm szilcíumot kell tartania, ennek sokkal magasabb értékű más fontos ásványok értéke, mint a vas és kalcium.

Szilíciumot tartalmaz a lucerna, cékla, barna rizs és a zab. A húsos paprika, zöldszárú zöldségek nagyobb, a spárga, csicsóka, petrezselyem, napraforgómag, magvak kisebb mennyiségetben tartalmazzák. Régebben, megfelelő mennyiségű szilícium tartalma volt a termőföldnek, ma már alig egy harmadát tartalmazza a napi szükségletnek.

Fiatal korunkban szöveteink nagyobb mennyiségű sziliciumot szívnak és tartanak fenn, amivel testünk ruganyos, ellenálló és energikus marad. Ahogyan öregszünk, táplálkozásunk nem tartalmazza az igényelt mennyiséget, szilícium szintünk folyamatosan csökken, míg végül szinte alig marad testünkben. Mire felnőtté válunk, testünk szilícium készletének 80%-a felhasználásra kerül. Életkorunktól függetlenül szervezetünk számára folyamatosan szükséges a szilícium, így gyakorta hiány alakul ki ebből a nagyon fontos nyomelemből  A csökkenés fokozottan csökkenti egészségünket, növeli fáradtságunkat és felgyorsítja az öregedés folyamatát.

A kovaföld nagy mennyiségben tartalmaz felszivódásra kész sziliciumot, és képes feltölteni szervezünk szilicium szintjét. Hatására jelentős mértékben javul egészségünk és számos krónikus betegség megszűnik.

 

A KOVAFÖLD JAVÍTJA A CSONTOK EGÉSZSÉGÉT ÉS MEGÁLLÍTHATJA A CSONTRITKULÁST

A kalcium és D-vitamin önmagában nem elégséges a csontok növekedésének, tömörségének, erősségének és hajlékonyságának kialakitásához. A szervezet nem képes kálcium felszivására, ha nincs jelen megfelelő mennyiségben szilícium. Az utóbbi időben napvilágra került tanulmányok azt feltételezik, hogy a kalcium kiegészítők a csontok gyógyítása helyett felgyorsítják a kalcium csontokból történő kivonását, és gyorsítják a csontritkulás degeneratív folyamatát, illetve más hasonló betegségek kialakulását az emberi testben!

A csontok sérüléseinek kijavításához és azok újra ásványositáshoz megfelelő mennyiségű kovaföld kiegésztő szükséges, melyet naponta kell fogyasztani, hogy a foszfor, magnézium és kálcium mellé a szilcium is jelen legyen a csontokban. A szilícium gyorsítja a csonttörések gyógyulását, és gátolja a törések helyén kialakuló hegesedés képződését. Az egyre bőségesebb kutatási eredmények bizonyítják, hogy a szilícium képes átalakulni kalcium formává egy transzmutációs folyamat során. Igen, a kovaföld szilícium képes kalciummá alakulni, ha a szervezetben kalciumhiány alakul ki.

 

A KOVAFÖLD VÉD AZ ALZHEIMER ELLEN?

Tudósok és kutatók nagyon régóta feltételezik, hogy az Alzheimer-kór az agyban felhalmozódó aluminiummal van kapcsolatban, és egyre bizonyosabb az ivóviz és a benne levő aluminium közötti kapcsolat. Egy tényező, melyet legtöbbször figyelmen kívül hagynak, a szilícium csökkenti az alumínium felhalmozódását. Amikor a kutatók szilíciumot adtak alumínium tartalmú vízhez, meggátolta az alumínium felszívódását. A kovaföld felgyorsította az alumínium kivezetését a vizelettel és csökkentette az agy, máj, csont, vesék, máj és lép  alumínium koncentrációját. A kovaföld, ezért fontos lehet a neurológiai egészség támogatásában is.

 

A KOVAFÖLD VÉDI A SZÍV ÉS A TÜDŐ EGÉSZSÉGÉT

A kovaföldben levő szilicium erősiti az ereket, igy csökkenti a koszorúér betegség hatását. Tanulmányok igazolják, hogy az életkorral a szilicium eltűnik az aortából, ami a sziv fő vérere. Ez gyengiti a sziv kritikus kötőszövetét, melynek hatására nő a szívbetegség kockázata. A tanulmányokban a kovaföld jelentősen csökkentette a koleszterin szintjét a plakkok eltávolításával, ezzel növekedett az artériás és vénás véráramlás. Segíti a vérnyomás szabályozását is. A kovaföld szilícium segít a tüdőszövetek gyógyulását és egészségének fenntartását, és megvédi a szennyeződésektől.

 

A KOVAFÖLD LELASSÍTJA A BŐR ÖREGEDÉSÉT

A szilicium kiválóan támogatja a csontokat és kötőszöveteket. Egészséges kötőszövetek szükségesek a belső szervek és a legnagyobb szerv, a bőr számára. És valószinüleg Ön is tudja, hogy a kor előre haladtával a kötőszövetek leépülnek, a korral elindul az öregedés és a bőr ráncosodása. Ez természetesen nem az életkorral jár, inkább azért történik, mert nem elengedő a szilícium A kollagén javarészt szilíciumból áll, ez a ragasztó tart mindent egyben.

A bőr dermis rétegének 75%-a súlyban collagén, ez felel a bőr rugalmasságáért és ellenálló képességéért. Kötőszöveteink kollagén, elasztin, mucopolysaccharideok és nyálkás szinhidrátokból állnak, ami segiti a nedvesség megtartását. A nedvesség megtartása függ a kötőszövet ellenállásától, és kiemelkedő fontossága van a korai öregedés elleni védelemben. Az értékes molekulák nagy mennyiségben szilíciumot tartalmaznak. Nagyon sok előrehaladott arthritis beteg szenved csont deformációktól, amikor az ízületekben levő inak és szalagok a kollagén hiánya elveszítik rugalmasságukat. Az inak és szalagok egészségéhez és rugalmasságához szilícium szükséges. .

 

ERŐSÖDIK AZ IMMUNRENDSZERÜNK HA MINDEN NAP KOVAFÖLDET ESZÜNK

A szilicium fontos szerepet játszik az immunrendszerben és egy veszélyes ingerre adott biológiai válaszában.Szilicium szükséges a virusok, baktériumok, allergének és más behatolók ellen létrehozott antitestekhez, melyeket a szervezet külső behatolónak azonosít.

 

MEGTISZTÍTJA BÉLRENDSZERÜNKET

A kovaföld egyik leginkább keresett előnyös tulajdonsága az emésztőrendszer tisztítása. Az emberek számos feldolgozott élelmiszert fogyasztanak, melyekben veszélyes kémiai anyagok és mérgek találhatók. A levegő minősége miatt is nagyon sok méreg kerül szervezetünkbe, melyet aztán el kell távolítania. A kovaföld kiűzi a parazitákat, vírusokat, baktériumokat és mérgeket, amelyek az emésztőrendszerhez tapadnak. Míg úgy érezzük, hogy a kovaföld egy puha por, valójában egy pici cilinder extrém éles szélekkel. Amikor lenyeljük, a kovaföld az éles széleivel belekapaszkodik és lerántja a parazitákat, mérgeket, virusokat a bélnyálka hártyáról. Az emésztőrendszerben úszó bármilyen mérget vagy parazitát felsziv és befog a kovaföld, A romlott zsirokat is begyűjti a bél faláról és hatásosan csökkenti a koleszterint. A kovaföld a felszivott mérgekkel, romlott zsirokkal a bélrendszeren keresztül távozik szervezetünkből.

Bőrünk és szerveink erősek és vastagok, ezért az éles széleket nem érezzük a kovaföld fájdalmat. Néhány nap után a teljes emésztőrendszer kitisztul, és sokkal hatásosabban működik.

 

MILYEN FORMÁI LÉTEZNEK?

Minden kovaföld egyforma? Nem!

Két különböző formájú kovaföld létezik. Étkezési és az uszodai minőség. A több száz kovaföld lerakódás legtöbb előfordulási helyei a sós vizek, és csak néhány friss vizű terület létezik, ahol étkezési minőségű. A friss vizekből származó kovaföld extra finom. Az étkezési minőség fehér por, míg a kovaföld nem étkezési formái barnás, vöröses árnyalatúak.

 

MENNYIT ÉS HOGYAN FOGYASSZON A KOVAFÖLDBŐL?

Az étkezési minőségű kovaföld nagyon finom por, könnyű és magasan porózus. Könnyedén keveredik bármilyen folyadékkal és étellel. A legtöbb ember 1 teáskanálnyit vagy evőkanálnyit fogyaszt naponta 2-3 alkalommal, összesen 1 liter vízzel, a legjobb hatás érdekében.  Keverheti vízzel, gyümölcslével, édességekkel vagy más ételekkel. Egy adag kovaföldhöz egy teáskanál szódabikarbóna is adható, és így vízzel elfogyasztható!

A szilícium vízben oldódik, így ha bekerül a szervezetbe, könnyen felszívódik a bélfalon keresztül és kiválasztódása is nagyon gyors. Nem raktározódik el a szervezetben, igy folyamatos napi fogyasztása fontos. A tanulmányban nem lehet találni bármilyen negatív mellékhatást a túlzott mennyiségű kovaföld beviteléről. Biztonsága és használatának jelentőse előnyei a szilíciumot az alternatív gyógyászat és orvoslás területének egy nagyon fontos ásványi anyaga. Rendszeres fogyasztása jelentése egészségügyi előnyökkel járhat.

 

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

A kovaföld fogyasztásakor nem tapasztaltak kellemetlen mellékhatást. Bárki használhatja, ha a személy nem komolyan beteg. Mint bármilyen táplálkozás kiegészitő esetén, mondja el kezelő orvosának, ha kezelés előtt vagy alatt áll, hogy használni szeretné. Előfordulhat hogy az Ön szervezete intoleráns a porra, ezért javasolt, hogy ne kockáztassa egészségét. Várandós vagy szoptatós anyáknak addig/akkor használhatják, amíg orvosuk engedélyezi.

 

MIRE LEHET MÉG KOVAFÖLDET HASZNÁLNI?

Az egyik legáltalánosabban ismert használata a nem mérgező rovarirtás. A kovaföld szinte teljes egészében szilícium a mikroszkóp alatt úgy néz ki, mint egy üveg, ami szilikonból áll.  Katicabogár típusú páncélos bogarak, mint hangyák, legyek és csótányok esetén a kovaföld a héj alatt hat, átlukasztja a testet, majd dehidratálja a belsejét, így a bogár elpusztul. Teljes mértékben nem toxikus. A bogarak nem képesek toleranciát kiépiti ellene, mint a mérgek ellen, mert az elpusztitásuk fizikai és nem kémiai. A legmeggyőzőbb tény: étkezési minőségű kovaföld nem bántja az embert vagy állatot. Házi kedvencénél kiváló bolhairtó lehet, és hozzáadhatja ételéhez is, mint féregirtót. Nagyon sok farmer kivülről és belülről is használatja állatai egészségének megtartásához. A magvak tárolásánál is használják, mert távol tartja a bogarakat. Bármilyen mag fogyasztásakor valószinüleg pici mennyiségű kovaföld is van táplálékában.

 

TOVÁBBI OLVASMÁNYOK

Vastagbél tisztitás szeliden

Emésztés, lúgositás közérthetően

Alap tisztitókúra, bélférgek, baktériumok, virusok, gombák (Belső kör)

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés