Menü

FÁJ A FEJED VAGY MIGRÉN GYÖTÖR ? AKKOR IDEJE CSELEKEDNED!

Fáj a fejed? Naponta sokan panaszkodunk erre a tünetre! Ilyenkor nehezünkre esik még a legapróbb feladat is – legszívesebben visszavonulnánk egy csendes, lesötétített szobába, és – már ha sikerül – alvással orvosolnánk a problémát. 

A fejfájás olyan tünet, amivel – ha rendszeressé válik – érdemes orvoshoz fordulni, aki az okok felkutatásával próbálja szüntetni a panaszokat.

A fejfájás oka lehet banális: fertőzések, stressz, napszúrás, rossz levegő, rossz látás, időjárási frontok, gyógyszerek mellékhatása, koffein- vagy nikotin- elvonási tünetek.

De lehet komolyabb betegség tünete is: ilyen a nyaki gerinc meszesedése, alacsony vércukorszint, magas vérnyomás, szélütés, agytályog, agyhártya- vagy agyvelőgyulladás.

 

GAL Q10 enzimes lazacolaj


 

A fejfájásnak több típusa van:
 

Migrén - rohamokban jelentkezik, féloldali, igen erős, lüktető, fizikai terhelésre súlyosbodó fájdalom, melyet hányinger, hányás, fény- és zajérzékenység kísérhet. A napi tevékenységet erősen korlátozza 

Tenziós fejfájás - nyomó, feszítő, rendszerint kétoldali mérsékelt fájdalom a homloktájon és tarkó környékén. Kialakulásában a váll, nyak és fej izmainak tartós megfeszülése játszik szerepet, melyet főként pszichés stressz, ülőmunka és kevés mozgás idézhet elő.     

Cluster - ez viszonylag ritka, főként középkorú, dohányos férfiaknál jelentkezik. Súlyos, mindig féloldali, a szem környékén vagy a halántéktájon jelentkező éles, hasító fájdalom, amely hirtelen, előjelek nélkül kezdődik. 
 

Mikor fordulj orvoshoz?
 

- hirtelen kezdődő, súlyos fejfájás esetén

- ha a fejfájást láz és tarkómerevség, érzékelés és látás megváltozása, egyensúlyzavar, eszméletvesztés vagy görcsroham kíséri 

- ha fejsérülést vagy fizikai megterhelést követően jelentkezik, 

- ha 24 órán túl is fennáll, és egyre súlyosbodik 

 

Mi segíthet?

Az ágynyugalom, a relaxáció, a fejmasszázs, a hideg vagy meleg borogatás mellett érdemes kipróbálnod a GAL Q10 enzimes lazacolajat is.

 

Miért segíthet a Q10 koenzimes lazacolaj?

Mert a leghatásosabb omega-3 zsírsavakat tartalmazza(EPA, DPA és DHA),  amelyek csökkenthetik a depressziót, a stresszt, az agressziót, az ingerlékenységet és a rossz hangulatot, megelőzhetik az érelmeszesedés kialakulását és karban tartják a vérnyomást (a fejfájás kiváltó okait).

A Q10-koenzim nélkülözhetetlen a sejtek szaporodásához és fenntartásához szükséges energia termeléséhez, ezért a hiánya migrént okozhat.

 

 

 

Keresés