A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

FÁRADÉKONY VAGY ÉS INGERÜLT? LEHET, HOGY MAGNÉZIUMHIÁNYOD VAN?

Izomgörcsök, gyengeség, fáradékonyság, megmagyarázhatatlan belső nyugtalanság gyötör? Nem tudsz aludni, koncentrálni, a letargiától a pánikszerű idegesség rémiszt meg jobban? Ne félj! A magnéziumhiány jellegzetes tüneteit produkálod, amit könnyen orvosolni tudsz!

A magnézium nélkülözhetetlen ásványi anyag : 300-nál is több enzim működésében játszik szerepet. Alacsony szintje összefüggésbe hozható más betegségek kialakulásával - migrén, depresszió, szorongás, szívbetegségek, csontritkulás, 2-es típusú cukorbetegség - nagyon fontos a pótlása.

Magnézium-klorid 

A magnézium katalizálja a sejtek energiatermelő folyamatait, segíti az idegrendszer működését, részt vesz a csontok és a fogak felépítésében. Szabályozza a sejthártya áteresztőképességét, növeli az erek rugalmasságát, a szívizom munkájának hatásfokát. Javítja a rövid- és hosszútávú memóriát, fejleszti a tanulási képességet. Az ajánlott napi magnézium mennyiség nőknek 320 mg, férfiaknak 420 mg. A gyerekek magnéziumszükséglete korcsoportonként változik 3 éves korig 80 mg, 4-8 év között 130 mg,14 éves korig 240 mg.

A magnéziumhiány oka lehet a nem megfelelő táplálkozás, felszívódási zavarok, hasmenés, alkoholizmus, fokozott fizikai igénybevétel, stresszes életmód. Problémát okozhat a gyógyszerek okozta fokozott magnéziumvesztés (vízhajtók,kemoterápiás szerek stb.).

A magnézium sok élelmiszerben jelen van: zöld leveles zöldségekben, hüvelyesekben, diófélékben. Ha a magnézium pótlás során csak a táplálkozásra hagyatkozol, akkor az tudatosan összeállított változatos étrenddel és napi többszöri zöldség- és gyümölcs fogyasztással érhető el. Ez nem minden esetben kivitelezhető, ezért a hiányállapot megszüntetéséhez étrend-kiegészítőre is szükséged lehet.

A magnéziumpótlásra többféle szerves és szervetlen magnézium vegyület áll rendelkezésedre. Ilyen a magnézium-klorid is, ami egy klórt tartalmazó magnézium-só. Az emésztőrendszerben jól felszívódó tulajdonsága miatt kiválóan alkalmazható alacsony magnéziumszintek kezelésére. Ráadásul egyes krémekben, fürdősókban is fellelhető, mert hatékonyan fel tud szívódni a bőrön át.

 

Keresés