A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Fekélyes vastagbélgyulladás és Crohn betegség

Fekélyes vastagbélgyulladás és Crohn betegség

Colitis csak a vastagbélben fordul elő, így ha szükségessé válik a vastagbél eltávolítása, végleges gyógyulás következik be. Ezzel szemben a Crohn betegség az emésztőrendszer egészét érintheti, ezért a gyulladt szakasz eltávolítása után, a betegség bárhol visszatérhet.

Az orvosok cortisont használnak a gyulladások elnyomására és nem törődnek az ásványi anyagok megfelelő egyensúlyával. Enélkül lehetetlen visszaállítani a proteinek metabolizmusának leépülését.

A betegség eredete ismeretlen, állítja a témával foglalkozó magyar, orvosi oldal. Feltehető, hogy veleszületett vagy az élet során szerzett hajlamhoz társul valamilyen kiváltó tényező, például fertőzés, lelki vagy testi túlterheltség, mely a lappangó hajlamot felszínre hozza. Az ismeretlen eredetű gyulladás kialakulásában és fenntartásában szerepe van az immunrendszer hibás működésének is.

Gyógyulás néhány hét alatt colitis és Crohn betegségből

A colitis és hányinger összekapcsolódó tünetek. Mindkettőt a szövetek lebomlása okozza. Az enyhe hányinger például gyömbérrel kezelhető. A hányingert előidézheti a belső stressz által elindított masszív szövetleépülés. A sejtösszetevők vérkeringésbe és bélrendszerbe kerülnek ezzel okozva hányingert.

Gyilkos tünet, leépíti az evés és ivás iránti vágyat. A személy kiszárad és ennek hatására meghalhat, ha nem kerül kórházba. Bélgyulladás esetén legfontosabb teendő a megfelelő hidratáltság megőrzése és a sóhiány pótlása. A víz ívása nem elégséges. A sótól való félelem és használatának hiánya azt okozza, hogy a víz azelőtt távozik, mielőtt a szervezet használni tudná. Az éjszakai izzadás oka, hogy a szervezet fenn tudja tartani az ásványi anyagok egyensúlyát az alacsony sószint miatt.

Egy pohár víz fogyasztása óránként javasolt, felkeléstől lefekvésig. Minden egyes pohár víz ivásakor valamelyik ujját sóba teheti, és a rajta maradó sót a nyelve alá helyezheti. Ha éjjel felébred, ihat kevés vízet sóval. Így naponta valamivel fél teáskanálnál több sót fogyaszthat. Ajánlott a finomítatlan, kezeletlen só használata, mely lehet tengeri, Himalája vagy Holt-tengeri. A bolti só aluminiumszármazékkal kezelt, értéke pH 6 alatti vagy akörüli, tehát savasít. A kezeletlen sók pH 7-7,5 értékűek, ezért lúgosítanak. A só semlegesíti a savas ürüléket, mellyel szervezete tele van. A kezeletlen só antihisztamin, csökkenti a gyulladásokat. Vegye figyelembe, hogy colitis esetén jelentős ásványi anyag hiánytól szenved a szervezet. Ilyenkor desztillált víz fogyasztása veszélyes lehet.

Ne fogyasszon gyümölcsöt és gyümölcslevet betegsége kritikus időszakában! A gyümölcsök a bélrendszerben fermentálódnak és elősegíthetik gombák fejlődését. Ha szervezete elviseli, fogyaszthat sima joghurtot élő baktériumokkal. Javasolt kettő vagy több pohár sárgarépa és zellerlé fogyasztása, melyet frissen, otthoni gyümölcscentrifugájával elkészíthet. Fogyaszthat csirke csontlevest friss csirkehúsból, kevés sóval, hagymával, sárgarépával és zellerrel, ízesítők és fűszerek nélkül. Készíthet pirítóst fehér kenyérből, teljes kiörlésű búzaliszt alkalmazása nélkül!
A csontleveshez adhat basmati rizst, vagy külön is fogyaszthatja, a többlet kalória bevitelének érdekében.

Ha ágyban fekszik, végezhet minden második órában izometriás gyakorlatokat öt percig. Izmait megfeszítve és végtagjait kinyújtva, majd visszaengedve. Ezzel a módszerrel üzenetet küldhet szervezetének, hogy ne eméssze fel izmait. Az üzenet azt is tartalmazza, hogy komolyan készül újraépíteni saját testét.

Néhány nap múlva vagy amikor már érzi a javulás jeleit, ebédhez vagy vacsorához fehér halat is fogyaszthat. Ehet párolt zöldségeket is, például spenótot vagy tököt.

Minden este legkésőbb 9 órakor menjen aludni. Ne merítse ki magát túlzottan!

Ne telefonáljon és ne fogadjon hívásokat!

Ha televiziót néz, kerülje az túlzott izgalmat és érzelmekre ható műsorokat!

Ne dolgozzon betegsége kritikus időszakában, mert kórházban végezheti!

Ha túl van a legnehezebb időszakon, fogyaszthat 2-3 buggyantott tojásfehérjét sóval, naponta 1-2 alkalommal. Ezzel albuminhoz juttatja szervezetét, mely a vér számára esszenciális protein.

Amikor ismét kialakul a normális, vér nélküli székelés, ehet egy teljes keménytojást piritóssal.
Ha dolgozni kezd, naponta 1 óránál több munkát ne végezzen! Colitis esetén legnagyobb veszélyt a túlzott stressz és kimerültség hatására kialakuló visszaesés jelentheti. Megfelelő táplálkozási terápiával végzett kúra 4 hét alatt gyógyulást hoz. Ha nem tartja be az ajánlásokat és visszaesik, 12 hét is eltelhet, mire szervezete ismét helyreáll. Kerülje az állapotot előidéző életstílust! Ne feledje, a bélgyulladás és fekélyesedés megölheti! Minden esetben konzultáljon orvosával, mielőtt bármilyen öngyógyításba kezd!

Colitis esetén használhat többfajta gyógynövényt, azonban az ajánlott víz és só hatása olyan lehet, mint a gyógyszer. Mindig támaszkodjon saját érzéseire, tapasztalataira, és hagyja, hogy ezek vezessék. Semmilyen leírás nem képes helyettesíteni a belső hangokat.

Colitis, Crohn betegség és ásványi anyagok

A krónikus kimerülés komoly emésztőrendszeri gyulladást és Crohn-betegséget okozhat. Ha a bélrendszer működése nem normális, a szervezet különböző sejtcsoportjai elkezdenek lebomlani. Ettől hol hasmenés, hol bélgyulladás jön létre. Szinte minden vízzé alakul. Olyan, mint amikor belül minden megolvad. Elindul a fogyás, eltűnik az étvágy, még akkor is, ha a személy éhesnek érzi magát.

Egy biokémikus segítségével megismerjük az alapelveket, miért bomlik le a bélrendszer belső felülete, miért jön létre folyamatos hányinger, és miért nem hoz gyógyulást, ha bizonyos ételek fogyasztását kerüljük. A problémát alapvetően a stressz okozta bélszövet proteinek lebomlása okozza. Mivel a szövetek szétbomlanak, folyamatos a sejtszintű összetevők képződése. Hatására kialakul a betegség. Ebben a helyzetben a szervezet percről-percre termeli a nagymennyiségű, friss mérgeket.

A bélrendszer méregtelenítése vagy tisztítása nem segítség. Szintén semmit nem ér a különböző, népszerű újságokban és honlapokon megjelenő speciális Colitis vagy Crohn étrend. Az összes táplálkozással foglalkozó szakértő tápanyagokat, míg az orvosok gyógyszereket ajánlanak a tünetekre. Nem értik, hogy mi a betegség oka, és a javasolt vitaminok és gyógynövények nem változtatják meg az okokat. A tüneteket alátámasztó patológiának kell megváltoznia!

Ha a szakácskönyvek receptjeiben bízik, adjon a gyógyulás idejéhez néhány hónapot, évet! Az emésztőrendszeri gyulladástól szenvedő emberekben toxikus mennyiségű a réz, és cinkhiány áll fenn. A bélgyulladást és az ezzel járó hasmenést a stressz okozza, következménye a cinkhiány. Változtatása nem egyszerű. A cink egyedüli adagolása nem hoz eredményt.

Amikor a stressz hatására lecsökken a cink szintje, a bélrendszer szövetei elkezdenek lebomlani. Cink szükséges a hosszú aminosav láncok termelődéséhez, melyek proteineket hoznak létre. Az alacsony cink szintje gyulladást hoz létre. A cink csökkenti a nátrium szintjét, és amikor a cink alacsony, a nátrium mennyisége növekszik. Amikor a cink szintje csökken, a réz mennyisége nő, mivel a két ásványi anyag antagonisztikus kapcsolatban áll egymással. A cinkhiány lehetővé teszi a réz túlzott mennyiségű beépülését. Az ilyen emberekre mondják, hogy rézmérgezettek. Nemrégi tanulmány során 150.000 embernél mérték az ásványi anyagok mennyiségét az ujjak körmeiben. A kutatás bizonyította, hogy Crohn betegnél igaz a fenti állítás.

A magas rézszint hányingert okoz, ugyanúgy, mint a várandós nőknél. Természetes, hogy a hányinger nehézzé teszi az étkezést. Csak csipegetnek az ételből. Az állapot romlása gyakran anorexiát alakít ki a magas rézszint miatt. A magas rézszint, a bélrendszer gyulladása és szövetek lebomlása a Crohn betegséget halálos állapottá képes változtatni.

Óránkénti tápanyag szükségessége a bél gyógyításában

"A hányingerről hallottak igazak. Szinte csak egyszerű keményítőt vagy gyümölcslét akartam. Közben közel 12 kg-t fogytam. Teljesen kétségbe estem." "A legfontosabb dolog, melyet a kezelés során tettem, hogy szabályosan két óránként adtam a szereket. Amikor a legrosszabb állapotban volt, egy óránként adagoltam. Ha ennél ritkábban tettem volna, a stressztől a beteg állapota napközben többször mélypontra csökkent. Ez nem engedhető meg. A legtöbb embernél a napi dózist 2-3 alkalommal írja fel az orvos. Elégtelen vagy krónikus bélgyulladás és Crohn betegség esetén a B-6 vitamin létfontosságú a proteinek felépítésében. A bélből jövő borzalmas szagokat nem lehet megváltoztatni acidophilus bactériumok használatával. Ugyanúgy, mint más betegnél, itt is túlzott mennyiségben épültek és bomlottak le az anyagcsere során a szövetek. Lebomlásuk gyorsabb, mint ahogyan a szervezet regenerálja őket. A B-6 vitamin a proteinek szintéziséhez szükségesek. Amíg a szövetbomlás nem áll le, a hányinger könyörtelenül folytatódik. Kezdetben az óránkénti dózis nem oldotta meg az extrém problémát. Ezért B-6 tabletták mellé mangánt használtam, hogy egyidejűleg fokozzuk a mellékvesék működését, és a thiamint.
Emlékszem, néhány hétig óránként B-6 vitaminra volt szükség, hogy a hányinger ellenőrzés alatt tartható legyen, de volt olyan nap, amikor annál is több kellett. Ez mutatja a lebomlási folyamat erejét. A vitaminhoz és a cinkhez adagoltam még a panthotén tablettából is minden órában, két órán keresztül. "

Molibdénnel a túlzott mennyiségű réz ellen

Mi a célja a B-5 vitaminnak? Univerzális védelmet nyújt stressz ellen. Emellett előnyös hatása van a réz metabolizmusra. Hatására a réz a bőrön keresztül eltávozik. Az utolsó összetevő, melyet adagoltam a molibdén. Én voltam az első, aki úgy találtam, hogy a réztől toxikus betegek kb. 40%-nál nyújt segítséget a cink. Problematikus anyag, mert elnyomja a mellékvesék működését. A mellékvesékre nagy szükség van egy ceruloplasmin nevű protein termelésében, ez kiséri ki a rezet a szervezetből, így akadályozva, hogy az túlzott mennyiségben beépüljön. Azonban a mellékvesék működésének cinkkel elnyomása azt eredményezi, hogy a beteg még jobban kimerül, és ennek hatására fokozódik a réz felgyülemlése. És ez pontosan az ellentéte annak, amit el akarunk érni.

Kezdettől nagy hatással volt rám a molibdén ásványi anyag kutatása, mely a rézhiányos juhokkal kapcsolatos. A juhoknál kialakuló állapot neve scoliosis. A talajban levő túlzott mennyiségű molibdén blokkolta a juhok táplálékából felszívódó rezet.

Amint látható, a molibdén közvetlen a vérkeringésben levő rézhez kapcsolódik. Sőt, még az ionos rézhez is hozzákapcsolódik, bár ez nem szükséges olyan proteinek létrejöttéhez, melyek a túlzott mennyiségú rezet szállítják. A molibdén közvetlenül kapcsolódik, majd eltávolítja ezeket a vérkeringésből. A molibdén az ásványi kénnel is egyesül, ezt tisztítószer néven ismerjük. A kén azért tisztítószer, mert egyesül a molibdénnel azért, hogy eltávolítsa a rezet. Ezért adagolok egyidejűleg olyan szert is, melynek magas az organikus kéntartalma.

Visszatérve az esethez, naponta molibdént iktattam a kezelésbe. Tapasztalatból tudom, hogy nagyon sok esetben csak akkor válaszol a szervezet, ha napi tablettát használok. A molibdén mellékvese stimuláns is. A mellékvese működésének erősítése nélkül nem lehet hatásosan kivezetni a rezet. Irónikus, hogy a rézmérgezett betegek egyidejűleg rézhiányban is szenvednek, és a molibdén segítséget nyújt a szervezetben tárolt réz felszabadításában.

Csodálatos paraxodon, rézmérgezés és rézhiány

Ugyanez a helyzet a rézzel. A rézmérgezés halálos is lehet, mégis, a szervezet éhezik a felhasználható rézre. Itt jön a molibdén, mely kitisztítja felesleges rezet, és a szövetekben elraktározott rezet elérhetővé teszi a szervezet számára. Ha a molibdén segítségével eltávozik a túlzott mennyiségű réz, a szövetek gyógyulása megkezdődik.

Cink és réz nélkül a szervezet nem képes megformálni a proteinek polypeptid láncait. Ezért jelent a Crohn betegeknél komoly problémát a proteinek emésztése és formázása. A proteinek tartják együtt a szervezetet, ezek a hormonok alapjai. Ha a szervezet képtelen proteinek előállítására, nincsenek az élethez szükséges enzimek sem.

Az orvosok cortisont használnak a gyulladás elnyomásához, és nem törödnek az ásványi anyagok megfelelő egyensúlyával. Enélkül lehetetlen visszaállítani a proteinek metabolizmusának leépülését. A molibdén azonnal hat, eltűnik a fejben levő toxikus érzés, és a vizes hasmenés helyett keményebbé válik a széklet. Az ásványi anyagok jelentik a legnagyobb kihívást. Enélkül az állapot nem változik.  Érdemes tudni, hogy a dózisok teljesen attól függenek, mennyire komoly az eset és milyen a személy ásványi egyensúlya. Összetett dolog a pontos dózis beállítása, mely a gyógyuláshoz szükséges. A leírás arra világít rá, mitől keletkezik a probléma és honnan érdemes elindulni.

Egy levél:
''10 éve szenvedtem Crohn betegségben. Végül tavaly abbahagytam a gyógyszerek szedését. Néhány vitamint és magnézimot szedtem. Valamivel jobban éreztem magam, legalábbis megszűnt a zombi érzésem. Ugyanakkor még naponta mosom a fehérneműimet. Áldom a kapott információt. A cink és molibdén tablettákat desztillált vizzel szedem. Hasmenésem megszűnt. Soha nem értettem, miért voltam olyan beteg a fiam házában. Végül megtudtam az okot. Inni kell, és a vizükben magas réztartalom. Most már unokám látogatásokar viszem magammal a desztillált vizet."

Érdemes tudni, hogy a túlzott rézmennyiség a szervezeten belül is képződhet, nem szükségszerű, hogy kivülről érkező szennyeződés legyen. Legtöbbször így is történik. Minden egyes állapot összetett. A naponta megjelenő egészségügyi leírásokban és az internetes megjelenő írásokban ezeket nem lehet megtalálni. Lehet, hogy már kórházban kerültem volna, és még mindig ott lennék, ha nem kapom meg a segítséget. Arra is emlékszem, hogy a dózisok között naponta kálcium és réztablettákat kaptam. Az érzelmi stressztől kálciumhiány alakult ki. És a mindenhol ajánlottak ellenére nem kaptam C-vitamint, B-komplexeket és E-vitamint.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés