A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Feketeköményolaj és a hasnyálmirigy

Feketeköményolaj és a hasnyálmirigy

Nem kívánunk az olaj eladásával felelőtlenül reményeket kelteni. Ez a fajta daganat alattomos, agresszív és a diagnosztizáláskor legtöbb esetben már átterjed más szervekre.

Többfajta diétát - Budwig, Gerson - ajánlanak, emellett mások is léteznek. Angolul tudók számos levelezőlistára íratkozhatnak fel.

Megvédi az egészséges sejteket, és stimulálja a természetes interferon képződését. Külsőleg segíti a köröm és haj növekedését. A köröm erősebbé, a haj fényesebbé válik.

A philadelphiai Thomas Jefferson Egyetem kutatói felfedezték, hogy a Nigella sativa mag olajának kivonata, mely thymoquinone néven ismert, orvosság lehet az egyik legrosszabb indulatú és legnehezebben kezelhető hasnyálmirigydaganat kezelésében. A kivonat képes blokkolni a hasnyálmirigysejtek növekedését, így javíthatja azokat a belső sejtfunkciókat, melyek a programozott sejthalált, az apotosist okozzák.

A hasnyálmirigydaganat egyike a legnehezebben kezelhetőnek. Korai időszakban rendszerint semmilyen tünete nincs, legfeljebb a közös epevezeték elzáródását okozhatja egy tumor, amely sárgaságot okozhat.
Ahogyan a daganat kialakulása előrehalad, több tünet jelenik meg.  Hányinger, hasmenés, súlyvesztés, gyengeség, fájdalom és étkezés utáni fájdalom. Ezek mind a hasnyálmirigyrák tünetei. Sajnos más rendellenességeket is jelezhetnek, ezért a diagnózis tüzetes vizsgálatokat igényel.

Legtöbbször csak akkor veszik észre, amikor már áttétes a diagnózis, ezért kezelése is gyakran igen összetett. Ma még nagyon keveset tudnak hasnyálmirigydaganat okáról, és még kevesebbet a kezeléséről. Eredetéről azért van néhány nyom. Egy 2007-es tanulmány kimutatta, hogy a terhesség alatti cukorbetegség az élet későbbi időszakában hasnyálmirigydaganatot okozhat; a dohányzás szintén növeli kifejlődését. Néhány bizonyíték azt feltételezi, hogy kapcsolat van a 2-es tipusú cukorbetegség és a hasnyálmirigydaganat között, bár ezek még nem egyértelműek.

A nigella sativa, melyet feketekömény néven ismerünk, potenciális megoldás lehet a hasnyálmirigy betegségei esetén és áttörést hozhat a komplex probléma megoldásában.

A fűszer nagyon népszerű a Közel-Keleten és Indiában, és széleskörben ismert a különböző betegségek gyógyításában. A tüdőtágulástól és asztmától a bélgyörcsig és daganatig a növény színes és részletes történelemmel rendelkezik, amely a bibliai időkig nyúlik vissza.

A hasnyálmirigydaganat a 4. vezető daganat az USÁ-ban, évente közel 34.000 ember halálát okozza. Több kutatás szükséges ahhoz, hogy megismerjék e fűszer hatását a hasnyálmirigy és egyéb tumorok esetében. A közel-keleti folklór leírása alapján a nigella sativa az egyik leghatásosabb gyógyító hatóanyag, amellyel számtalan betegséget gyógyítanak. Gyulladásellenes és antioxidáns tulajdonságai vannak.

Néha, különösen e fűszer esetében a folklór többet jelent, mint a bennszülőtt emberek felnagyított története; valójában hasznos lehet a mindennapi életben és olyan segítséget adhat, melyeket a konvencionális orvosi gyakorlat nem kínál. Az arab közmondások szerint, a nigella sativa a halálból nem, az élő embernél képes minden betegségből a kigyógyításra. A minden betegségre vonatkozó gyógyító tulajdonságait még nem ellenőrizték, a hagyomány nagyon jó irányt adhat az egészségeshez és jóléthez, amelyhez a jó fűszer lehet a nigella sativa.

A hasnyálmirigydaganatot ugyanúgy kezelik, mint más tumorokat: feltöltik a szervezetet mérgező anyagokkal, amely megöli az embert, mielőtt a daganat elpusztít.  A mellékhatások sokrétűek lehetnek, a bőrreakciótól az inzulin termelés megszűnéséig, így a hasnyálmirigydaganat kezelése gyakran nagyon kellemetlen.

A Nigella sativa egy lehetséges alternatíva. Olyan kezeléshez történő hozzáférést jelent, amely tulajdonképpen működik. Kevésbé támadó, és sokkal hatásosabb ösvényt nyit meg. A gyógyfüves kezeléssel egy olyan út szegélye nyilik meg, amely a hideg kórházi falak között nem található megkönnyebbülést kínál. A tanulmány segít eloszlatni azt a mitoszt, hogy a fűszerek csak fűszerek, és ezért hatástalanok a betegségek kezelésében. A fűszer egyike azoknak, melyeket felfedeztek, hogy áttörjék és legyőzzék a hazugság falát. Hasznosnak és segítségnek bizonyul a mindennapi és összetett betegségek kezelésében is.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés