A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Feketeköményolaj - allergiás tünetek ellen

Schramm Tamás
2015. 08. 20. 12:30:57
Feketeköményolaj - allergiás tünetek ellen

A feketeköménymag olaja egy ismert immunrendszeri szabályozót tartalmaz, mely potenciális segítség lehet az arc- és homloküreg kiszárításában. Összetevője, a thymoquinone az immunrendszer működését szabályozza. Fedezzük fel, hogyan működik.

Ha torkából a lerakódott nyálka hatására "clak, clak, clak ..." hangot hall vagy orra úgy folyik, mint a csap, miért nem próbálja ki a feketeköménymag olajat? Naponta 1 vagy 2 teáskanál olaj belsőleg 2-3 nap alatt kitisztítja az orrnyílást, garatot, mellkast. A nyálka eltávozik, megszűnnek az irritációk és visszaáll a normális légzése.

Allergia és az Ön immunrendszere

Az emberi immunrendszer meghatározott proteineket, más néven cítokint és interleukint igényel ahhoz, hogy kommunikálni tudjon a fehérvérsejtekkel. A bonyolult hálózat teszi lehetővé a baktériumok, vírusok és gyakran a füvek, fák és ételek elleni harcot.

Az immunrendszer nem diszkriminál semmilyen felismert, potenciális, természetben élő dolgok veszélye ellen.  A természetben élő allergének a levegőn keresztül kerülnek a szervezetbe, ezzel immunválasz támadást indítanak el, melyet az immunrendszer proteinjei felügyelnek. 

A szervezetben levő allergének hatására a proteinek B-sejteket aktiválnak, hogy azok IgE antitesteket hozzanak létre. Az IgE az allergiás reakciókban játszik szerepet (asztma, szénanátha, atópiás ekcéma). Növekszik a különféle immunsejtek termelése, beleértve a hisztamint. Végeredményként a hatalmas mennyiségű hisztamin allergiás tüneteket hoz létre.

A feketeköménymag, allergiák ellen thymoquinone segíti az immunrendszer proteinek irányítását.

Mit jelent ez az Ön esetében? Jelenthet alacsonyabb szintű hisztamin kibocsátást, alacsonyabb szintű allergia tüneteket és kevesebb frusztrációt.
 
A thymoquinone javítja az allergiás tüneteket
4 tanulmányban, 152 orrnyálkahártya allergiás és asztmás beteget kezeltek feketeköménymag olajjal. A kutatók tanulmányozták az esetek tüneti komolyságát és objektív módon mérték az allergia részleteinek adatait, beleértve az IgE antitest szintjét, az eosinophil számot, a cortisol és ACTH szinteket. Az egészségre pozitívan ható olaj miatt mérték a koleszterin, LDL, HDL és trigycerid értékeket.
Az alábbi eredményeket publikálták:

  • Minden tanulmányban javultak az allergia tünetek mért értékei.
  • Csökkent az IgE szint és eosinophil érték.
  • A plazma triglycerid csökkent, és a HDL érték növekedett.
  • A kortizol szintek és ACTH kibocsátás változatlan maradt.

A szerzők megállapították, hogy a feketeköménymag olaja hatásos segítségnek bizonyult allergiás tünetek kezelésében.

Hivatkozások:

  1. J Ethnopharmacol. 2011 Sep 2;137(2):1028-34.
  2. Egypt J Immunol. 2005;12(1):95-102.
  3. Phytother Res. 2003 Dec;17(10):1209-14.

Kapcsolódó olvasmányok

Feketeköményolaj és hasnyálmirigy

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés