A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Férfiak vasálarcban - férfibetegségek kezelése szelíden

Férfiak vasálarcban - férfibetegségek kezelése szelíden

Ajánlom hölgyeknek, kiknek párja 40 elmúlt, de még 120-on innen van.

Túl a 7*7 éven kezdtem érezni, hogy a vizeletem sugara kisebb a szokottnál. Urológus orvosom felajánlotta, hogy megvizsgálja nincs-e probléma a prosztatámmal, de a félelmem nagyobb volt, mint a kényelmetlenség.

3 hónapos fűrészpálma kúrát vettem, ami után a sugár határozottan erősebbé vált. Érdemes kipróbálni.

 

Cink szerepe a prosztata helyes működésében

A cink fontos szerepet játszik a reproduktív rendszer és a prosztata egészségében. Míg a cink és vas közötti kapcsolat nem szoros, a karakterisztika mélyebb vizsgálata a vashoz hasonló. Fontos tulajdonságokat mutat, ugyanakkor érdekes eltéréseket is. A természetben a cink főleg karbonát lerakódásokban található, vassal együtt. A cink az oxidációs folyamatok során, ugyanolyan módon viselkedik mint a vas.
Vashoz hasonlóan cink is szükséges az emlősök életben maradásához, és a vashoz hasonlóan, megfelelő mennyiségben kell lennie a szervezetben.

Az emberi szervek cinkben a leggazdagabbak, rajtuk kívül a prosztata, az izmok és csontok, pontosan azok, melyek megkülönböztetik a férfit a nőtől. A cink a vassal együtt biztosítja a férfi izom- és csontstruktúra keménységét. A törékeny csontok és gyenge izmok a cink hiányának meghatározó jelei.

A cink és vas közötti ellentét legtisztábban ott látható, hogy a vas a vörös vérsejtek központi eleme, míg a cink analóg módon a fehérvérsejtekben játszik szerepet, az immunfunkcióra van hatással. A cink biztosítja a belső páncélzatot, megvéd bennünket nagyon sokfajta inváziótól és betolakodótól. A külső páncélzat a vas.

Az ondó, a prosztata által kiválasztott folyadék, nagy mennyiségű cinket tartalmaz, azonban magában a prosztatában is koncentrálódik a tápanyag. Állatkísérletekben a cinkhiány teljes sterilitást eredményezett. Ezenkívül a cink az immunrendszer által létrehozott nagyon sok tényezőben is szerepet játszik.

A cink hiánya gyakran kapcsolódik immunrendszeri diszfunkcióhoz, és számos betegségi állapotot idéz elő, a krónikus virusos fertőzésektől a daganatokig. Gyakran kapcsolatban van a prosztata megnagyobbodásával. Nagyon sok kutató hiszi, hogy a krónikus cinkhiány eredményezi a prosztata folyamatos nagyobbodását, ugyanúgy, mint a jódhiány a pajzsmirigy növekedését.

 

Férfi reproduktív rendellenességek

20 évvel ezelőtt az egyetemeken az orvosok kerülték a férfi reprodukciós problémákról a beszélgetést. Az impotenciát ma "merevedési zavar" néven kezelik. Az orvosok a prosztata jóindulatú megnagyobbodását az öregedés normális részének tekintik, azonban akkoriban a mainál sokkal ritkábban fordult elő prosztatadaganat.

A férfiak egészségében jelentős figyelmet kap, hogy ma a spermium száma az 50 évvel ezelőttinek a fele. A terméketlenség aránya az amerikai házaspárok között 25 százalékos, részben azzal magyarázzák, hogy az alacsonyabb spermiumszám csökkenti a megtermékenyítés valószínüségét. Tisztán látható, hogy az elmúlt 40-50 évben történt környezeti változások hatással vannak a különböző fajok hímtagjainak termékenyítő képességére. A jelentősen megnövekedett ösztrogénszint nagyon sok fajnál kétségtelenül hozzájárult a hímek nőiesedéséhez.

 

Táplálkozási tényezők

Tudományos körökben kevésbé veszik figyelembe az elmúlt 80 évben történt óriási változásokat. A termőföldben, így az élelmiszerekben is alacsonyabbá vált az ásványi anyagok szintje, és az állati zsírokról a növényi olajokra áttérés elrabolta a fejlődésben levő férfiaktól a zsírban oldódó vitaminokat. (A- és D-vitamin), melyek a koleszterinből kiválasztják a tesztoszteront. A növényi olajok kiszámíthatatlanul romlandóak, irritációkat és gyulladásokat okoznak az artériákban. A margarinokban található transz-zsírok is hatnak a tesztoszteron képződésére.

Egy másik tápanyag, ez E-vitamin fogyasztása is jelentősen csökkent. Természetes körülmények között teljes értékű magvakban, hidegen préselt növényi olajokban, tojássárgájában, vajban és sötétzöld zöldségekben található. A modern feldolgozási folyamatok elpusztítják a magvak és olajok E-vitamin tartalmát, és a növényi olajok fogyasztása valójában megnöveli a szervezet igényét az E-vitaminra. Tudományos neve "tocopherol." Különböző vizsgálatok azt mutatják, hogy az állatokban található E-vitamin, melyet búzacsíra olaj formájában használnak fel, abszolút szükséges az állatok termékenységének eléréséhez és fenntartásához.

Tanulmányok azt is kimutatták, hogy a finomított termékek, közel sem olyan hatásosak a termékenység fenntartásában, mint a teljes értékű búzacsíra olaj. Ezenkívül az E-vitamin erőteljes antioxidáns is, megvéd több ásványi anyag, így a vas oxidációja ellen.

 

A cink forrásai

A legjobb étkezési forrás a vörös hús és a tengeri ételek, különösen az osztriga. Reproduktív szervproblémával küzdő férfi hetente 1 vagy 2 alkalommal fogyasszon kagylót. Más állati ételek: vad, óceánban élő halak, zöld növényen élő marhák tejéből készült vaj, és szabadban tartott csirke tojása (különösen a sárgája).

A cink fontos forrása a finomítatlan tengeri só, mely az elmúlt 50 évben szintén eltűnt az étrendből. A só finomításakor a legtöbb ásványi összetevőjét, beleértve a cinket is, eltávolítják. Ma a tipikus amerikai (európai/magyar) férfi soha nem fogyaszt természetes állapotában levő sót, melyben megfelelő mennyiségű nyomelem van. (Cinktartalma: 2,38 ppm)  A táplálkozás szakértője és a dietetikusok relatívan sikertelenek a finomított cukor kb. 140 veszélyének elterjesztésében, de a komoly hiányról sem esik szó, melyet a finomított só fogyasztása idéz elő.

 

Omega-3 zsírsavak

Tétfontosságú a férfiak egészségében az elegendő omega-3 típusú zsírsav, beleértve a két, kettős kötésűt, melyek lenmag olajban, organikus magvakban és a leveles zöldségekben találhatók. Telítetlen formában megtalálható a csukamáj olajban, tengeri ételekben (különösen a vadlazacban, halikrában és kagylóhalakban), organikus húsokban és tojásban. Ezek az ételek nagyon sok korábban említett tápanyagokat biztosítanak, így A-, D- E-vitamint, vasat és cinket. A halikrában megtalálható a teljes ásványi anyagok listája, zsírban oldódó vitaminok és omega-3 zsírsavak.
Számos tradicionális kultúra értékeli és használja a halikrát, mint afrodiziákumot.

 

Kerülendő élelmiszerek

Férfiaknak kerülniük kell a vassal feljavított vagy vitaminozott élelmiszereket.  A legtöbb férfinak annyi vas elegendő, amennyi természetes formában előfordul az élelmiszerekben. A mesterségesen vassal vitaminozott ételek, vagy táplálkozáskiegészítők mérgező túltöltést eredményeznek, és hozzájárulnak a májbetegség, szívbetegség, sőt daganatok kialakulásához. Számos tanulmány kimutatta a kapcsolatot a magas vasszint és a daganatok növekedésének előfordulásában.

A máj kivétel.  Bár gazdag vasban, mégis az egyik legjobb táplálkozási forrása a réznek, mely létfontosságú az egészséges artériák szempontjából. Májat hetente legalább egy alkalommal javasolt fogyasztani.

A reprodukciós betegségek bármely terápiájában el kell kerülni minden feldolgozott ételt, növényi olajat, fehér lisztet (mely inorganikus vassal "javított"), az extrudált magvas termékek. A hidegen készített, teljes értékű reggeli magvak, melyeket sajtolási folyamattal készítenek nemcsak romlott növényi olajakat tartalmaznak, hanem nagyon magas a fitátsav tartalmuk, amely organikus anyag, és blokkolja a cinket.
Minden magvas terméket megfelelően áztatni kell, hogy közömbösítse a fitátsavat.
A szójatermékek a cink blokkolásán kívül növényi alapú ösztrogéneket is tartalmaznak, nőiesítő hatásuk lehet.
A kávéban, teában, üdítőkben és csokoládéban található koffein stresszeli a mellékvesét, amely a férfi potenciára van jelentős hatással.

 

Táplálékkiegészítők

Csukamájolaj az A- és D-vitamin pótlásához (legalább 10.000 IU értékű), és búzacsíra olaj az E-vitamin miatt, 4 kapszula naponta. Aki nem szereti az osztrigát, azoknak ajánlott a cink-máj kivonat, 1-2 tabletta, naponta 3-szor. Kerülne kell a C-vitamint, mivel a szintetikus formája megnöveli a vas felvételét és blokkolja a rezet.

 

Akut prostatitis

A prosztata dió méretű izmos szerv, feladata az ondófolyadék termelése és kiválasztása. Mint bármely izomstruktúra, fogékony az összehúzódásra, görcsökre és a túlhasználatra. Az akut eseteket jelentős számban a prosztata túlhasználata eredményezi az abnormálisan magas szexuális aktivitás vágtája miatt (ha előzőleg nem volt szexuális aktivitás). A prosztata megnagyobbodik, megdagad és fájdalmat okoz, gyakran kellemetlen duzzanat érzésével a végbélben, időnként néhezséggel vagy fájdalommal párosulva a vizelés során. A betegek gyakran belázasodnak és gennyszerű váladék távozik a péniszből. A végbélnyílás felül vizsgálva, az érintés nagy fájdalmat okoz. Gyakran duzzadtnak, sőt melegnek vagy forrónak érződik. A kezelés egyik vitatott része, hogy az állapotot fertőzés vagy gyulladás okozza.
Emiatt tisztázatlan, hogy a hagyományos antibiotikum megoldja-e a problémát.

Abból a tényből kiindulva, hogy a prosztata izmos mirigy, az akut prosztatis kezelését ugyanolyan módon lehet végezni, mint más dagadt izomét, pihenéssel és keserűsóval. A magömlést legalább két hétig el kell kerülni. Rendszeresen áztatni kell meleg vagy forró fürdőben, melybe 1 csésze (2 dl) keresűsót kell önteni.
Ha lehetséges, naponta 2 alkalommal, alkalmanként 20 percig és 10 napon keresztül kell végezni. A fürdő relaxálja az izmot, mivel a keserűsó segít a mirigy tartalmának kitisztításában és eltávolításában. Nagyon sok beteg azonnali gyógyulást tapasztal az intenzív fürdőterápia során.
Javasolt a szájon át szedett gyulladásellenes szerek szedése: 2 tabletta minden 2-3 órában ameddig a fájdalom fennáll + fűrészpálma kivonat 1 teáskanál.

 

Jóindulatú prosztata megnagyobbodás (BPH)

Viszonylag könnyű kézben tartani megfelelő beavatkozással és a beteg együttműködésével. Fő tünetei a vizelési nehézség, melyet a prosztata gyulladása okoz, nyomást gyakorolva a húgyvezetékre. A nyomás hatására a húgyvezeték átmérője kisebbé válik, így a vizelet jóval nehezebben, és hosszabb idő alatt távozik.
A beteg a vizelet sugarának csökkenését tapasztalja. Gyakrabban érzi a vizelési ingert, és alkalmanként csak kis mennyiség távozik. Végül éjszaka is egyre gyakrabban ébred fel, és kell mennie a fürdőszobába. A tünet hatására a beteg általában orvoshoz megy, mert az éjszakai alvás megzavarása hatással van a napközbeni életére.

Az eddig ismeretek alapján nincs kapcsolat a prosztata megnagyobbodás és a prosztatadaganat között. A jelenlegi felfogás alapján a nagy, gyulladt prosztata semmivel sem okoz nagyobb kockázatot, mint normál méret esetén.

A megnagyobbodás inkább krónikus, mint akut állapot, ezért főként és elsősorban a táplálkozási ajánlást érdemes követni. A legtöbb gyakorló orvos hatásosnak tartja a fűrészpálma lipid kivonatát. A fűrészpálmafa termése nagy koncentrációban tartalmaz egy gyógyhatású olajat koleszterin féle anyagban, melynek közvetlen hatása van a tesztoszteron metabolizmusra. Meglepő lehet, hogy egy növényi koleszterin terápiás hatással bírna a prosztata megnagyobbodásra, azonban közeli vizsgálat bizonyította.

A kutatások azt mutatják, hogy bizonyos tesztoszteron hormonok krónikus túlstimulálása az egyik oka a prosztata megnagyobbodásának. Korábban említettük, hogy a tesztoszteron a koleszterin egyik származéka.

Férfiak, akik gyógyszereket szednek a tesztoszteron blokkolására, nem szenvednek prosztata betegségben. A fűrészpálma aktív összetevőiről úgy látszik, hogy tesztoszteron utánzó, és a prosztatában levő tesztoszteron receptorokhoz kapcsolódik, így megakadályozza a tesztoszteron hatását.
A növények közös tulajdonsága, hogy utánozzák egy androgén hormon vagy neurotranszmitter hatását. Ugyanaz a fűrészpálmánál, mely utánozza a szervezet saját tesztoszteronját, így blokkolja a veszélyes hatásokat a prosztatában. 1-2 teáskanál a javasolt napi mennyiség, időnként csalángyökér kivonattal, amely szintén terápiás hatású, napi 1-2 teáskanállal.

 

Mi szükséges a férfi egészségéhez

Akut Prostatitis
Meleg vizes fürdő 1 csésze keserűsóval, 20 perc, naponta 2x, 10 napon keresztül.
Echinacea, 2 tabletta 2-3 óránként.
Fűrészpálma kivonat, 1 teáskanál, naponta 2-szer.
Prosztata PMG, 1-2 tabletta, napi 3 alkalommal.
Erysidoron 1, 10-15 csepp, naponta 4-szer.

Jóindulatú prosztatanagyobbodás (BPH)
Fűrészpálma kivonat, napi 1-2 teáskanállal.
Csalángyökér kivonat, 1-2 teáskanállal naponta.

Impotencia
Tribulus (királydinnye) kivonat, 1 tabletta napi 3 alkalommal, legalább 6 hónapig.
Bacopa complex, 1 tabletta, 3-4-szer naponta, legalább 6 hónapig.
Simplex M, 1-2 tabletta, 3-szor naponta, 6 hónapig.
Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés