A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

FIATALOS, ÉP BŐR

 

A kollagénre úgy is gondolhatsz, mint egy ragasztóra, ami összetartja a testet. Van benne valami, hiszen a görög ‘kólla’ szóból származik, ami ragasztót jelent. De mi ez és mire jó a kollagén bevitele?

Kezdjük azzal, hogy a kollagén a legelterjedtebb fehérje a szervezetben, a bőr tömegének kb. 75%-át teszi ki. A bőrön kívül még a csontok, inak és izmok legfontosabb építőköve. Ugyanakkor megbújik még a szaruhártyában, erekben és fogakban is. Sajnos ahogy öregszünk, folyamatosan bontjuk le a kollagénarányt, és a termelés is lelassul, tehát megjelennek pl. a ráncok.

Vannak rizikófaktorok, melyek káros hatással vannak a kollagénre testedben. Az egyik az imádott ellenség a cukor, illetve a bűnös - finomított - szénhidrátok. A másik egy szintén közkedvelt tevékenység, a napozás. Természetesen a túlzott ultraibolya sugárzásról van szó, amikor órákat fekszel a strandon a 40 fokban, védekezés meg szinte nuku. A harmadik megint csak egy károsan élvezetes szokás, a dohányzás. Jobb ezeket odafigyelni, ha nem akarsz olyan bulldogképű lenni :)

Hidrolizált marhakollagén peptid

MARHA KOLLAGÉN PEPTIDEK - 500 G

4.390 Ft

Kollagénforrás az állati eredetű ételek kötőszövetében található, pl. egész jó arányban van a csirke, marha és sertéshúsban. Egyél gyakran csontlevest, vagy kocsonyát!

Már ha egyáltalán eszik még bárki is kocsonyát… Nagyanyáink generációjához képest mi már egyre kevesebb kollagénforrású ételhez jutunk. Emiatt is kedvelik az emberek étrendkiegészítő formájában. Ajánljuk Neked a marhakollagént, de ne feledd mellé a C-vitamint, mert nélküle semmit nem ér! A kollagéntermelés C-vitamint használ fel a folyamat során! 

A marhakollagén feszesítheti a bőrt, csökkentheti annak zsírosságát, így az aknék kialakulását, csökkentheti a hajhullást, serkentheti a növekedést. A ízületi fájdalmakban szenvedők fellélegezhetnek vele, illetve tréningezheti az agyi funkciókat. ✅

 

Tartalomhoz tartozó címkék: szépségápolás

Keresés