A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Fogfájás, fogszuvasodás - gyógyulás foghúzás nélkül

Schramm Tamás
2015. 08. 09. 22:50:22
Fogfájás, fogszuvasodás - gyógyulás foghúzás nélkül

Mielőtt a fájdalom akut és kibírhatatlanná válik, ölje meg a szájában levő baktériumokat. Használhat sóoldatos öblögetést, vagy 100% tisztaságú szegfűszeg illóolajat. Ezt követően minél hamarabb menjen fogorvoshoz!

Ha a néhányszor végzett Himalája vagy Holt-tengeri sóoldatos baktérium tisztítás úgy lecsökkenti a fájdalmát, hogy kibírja az éjszakát vagy a hétvégét, Mégse várjon tovább. Előfordulhat, hogy a tisztítás hatása nem éri el a tályog közepét. Néhány baktérium megmarad és újra szaporodni kezd.

Fogfájásról másként

Ha a fájdalom középpontját a fogcsatornás fogak közelében érzi, a fogat ki kell húzatni. A fogcsatornában levő mérgező anyagok teste teljes egészségét veszélyeztetik. A fog eltávolítása mindig segít, és megtartja állkapcsa egészségét. A fájdalmat a baktériumoktól eredő duzzanat okozza, mely nyomást gyakorol a csontozat idegeire. Minden egyes fogunk kapcsolatban van belső szerveinkkel, ezért különösen fontos a baktériumok eltávolítása, szerveink védelme érdekében.

A kapcsolat még nem teljesen érthető. A kutatások úgy találták, hogy a fogszövetekből kiáramló frekvencia egyezik bizonyos szerveinkkel, ami kissé megvílágítja a helyzetet. A baktérium a közös rezonanciának az előnyét kihasználva megtámadja mindkét testrészt.

A szívet megfertőző Staphylococcus aureus az egyik példa. Általános baktérium, amely a legtöbb szívbetegséget okozza, különösen a mitralis billentyűt, és szívműködési rendellenességeket okoz. Rendszerint a bölcsességfogakból indul ki!

A bölcsességfog eltávolítását követően a fogágy nagyon gyakran nem gyógyul meg. A szájban levő Staphylococcus aureus baktériumok bekerülnek a fog helyén tátongó nyílásba és krónikus fertőzést okoznak. Ezen oknál fogva, ha nem szükséges, ne húzassa ki a bölcsességfogát.

A másik szívbetegséget okozó baktérium a nocardia, szintén a fogakból indulhat ki. Megtámadhatja az agyat és az idegeket. Parkinson kóros személyeknél mindig meglehetősen nagy populációban található nocardia. A fogorvosi látogatás előtt és után távolítsa el ezeket a baktériumokat. Ne feledje, a baktériumok elpusztítása magában nem csodaszer. A fájdalom és a test megbetegedése visszatér, ha a kezelés és a fog tisztítása nem megfelelő.

Fogszuvasodás

fogszuvasodás, fogdentinTestünk legerősebb szerkezete a csontozatunk. A legerősebb csontjaink a fogaink. Hogyan képesek szuvasodni? Nézzük a fogzománcot, a dentint és foggyökeret, hogy választ kapjunk.

Komoly kereskedelmi érdekek játszanak szerepet, hogy a kutatások milyen irányban folynak. A cukorfogyasztás, a rágógumi ipar, a fogkrém és fogkefe gyártók, a termékek fluóriddal történő kezelése, a fogászati anyagok gyártása és étkezésünk mind hatással vannak ezekre. Triviális kutatási eredményről kaptunk híreket. Például, milyen a jó fogkefe formája, a plakkok kémiai összetétele, a baktériumok felépítése. Ezek mind eltörpülnek a súlyos kérdés mellett.

Miért szuvasodnak a fogaink?

Dr. Price kutatásáról honlapunkon is olvashat. Napi kálcium fogyasztásunk kevesebb, mint 1 gramm. Fogaink egészségéhez igen kevés, ezért romlik az állaguk. Mára a romló fogak száma gyors ütemben növekszik, mivel alig kell rágni az ételeket. Szopogatjuk, nyaljuk, szívjuk vagy csak ajkaink között izleljük.

A primitív közösségekben az emberek minden szükséges ásványi anyaghoz természetes módon hozzájutottak. A kálcium, magnézium, foszfát, boron és egyéb csontépítők, egyszerűen a (hal)csontok evésétől bekerült szervezetükbe. A mexikói emberek napi 4-6 gramm kálciumhoz jutottak, amikor a hal helyett a tortillához szükséges kukoricát őrölték kövek között.

Honnan kapjuk a kálciumot? A tej az egyetlen forrása. Egy literben 1 gramm található. Kevés mentsége van a mai társadalomnak. Eldobja az a csontot, amelynek eredménye a kálciumhiány. Ezért a tejtől  függünk, melynek számtalan hátránya van. Lehetetlen tökéletesen fejni a tehenet géppel úgy, hogy ne kerüljön néhány baktérium, igy Salmonella és Shigella a tejbe. Ezeket a baktériumokat nem tudja teljesen elpusztítani a pasztőrizálás, csak a forralás. A tejnek más hátrányai is vannak: tucatnyi antibiotikum, evéssel és injekcióval jutnak a tehénbe. Kémiai anyagokat adnak hozzá a feldolgozás során, a homogenizálás hatása is rossz, és sokan allergiásak a tejre.

Ha választanunk kell a tejívás és csontok elvesztése között, a tejet kell választanunk? Nem ezt kellene tennünk, ha a csontokat megfelelően összeporlaszthatnánk és hozzáadnánk a húshoz, amihez tartozik és így csökkenthetnénk a húsban levő foszfát savasító hatását. Egy gramm kálcium nem sok csont (1 leveses kanál), azonban ennyi kálciumhoz 1 liter tej ívása szükséges. A csontpor húsokhoz, levesekhez adása nagyban tudná növelni fogaink erejét. Az elvékonyodott fogak alapozzák meg a szuvasodást, a baktériumok elvégzik a piszkos munkát.

Sok más baktérium is elrejtőzik ott, azok okozzák a fülfájást, torokgyulladást, bronchitist, fájó térdeket és izületi betegségeket. Megpróbálhatja elpusztítani az összes Clostridia és Streps baktériumot, de az egyetlen sikeres módot csak a fogorvos által végzett kimosás jelenti.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés