A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Fogkrém házilag - fluorid nélkül

Fogkrém házilag - fluorid nélkül

A fluorról azt terjesztik, hogy megvédi fogainkat, holott mérgező kémiai anyag, mely károsítja idegrendszerünket, gyengíti fogainkat, csontozatunkat és rosszindulatú daganatokat okozhat. A fluorid általános patkányméreg, melyet embereknél is használták, hogy gyengítsék tudatukat.

Létezik számos márka, mely nem tartalmaz fluórt, otthon is nagyon egyszerűen elkészítheti saját fogkrémét.

A kókuszolaj tökéletes anyag, a fogkrém fő alkotórésze, erőteljes, természetes módon antibakteriális és gombaellenes. Fogmosás közben elpusztítja a veszélyes baktériumokat a szájban. A kókuszolaj kiváló a fogínyeknek, és rendszeres használatával elkerülhető a gyulladás, fogínyvérzés. Az olaj elpusztítja a gingivitist képző baktériumokat. Gingivitis esetén próbálja rendszeresen masszírozni fogínyét kókuszolajjal. Ezenkívül használhatja fogkrémében is. Nyelvét kefélve az olaj segít a bakteriális fertőzés leküzdésében, és úgy találták, hogy megállítja a fogromlást is.

Az otthon készített fogkrém másik összetevője a szódabikarbóna. Két ok miatt használják. Enyhén dörzsölő hatású, amely gyengéden tisztít, és lúgos. Utóbbi semlegesíti a szájban levő savakat, melyek gyakran fogromlást okoznak. A szódabikarbóna felszívja a szagokat és kellemes leheletet bíztosít.

A fogkrém elkészítéséhez fele-fele arányban használjon kókuszolajat és szódabikarbónát. Kezdetben kis mennyiséggel kezdje. Ha elnyeri tetszését, adhat hözzá néhány csepp borsmentát vagy fodormentát és egy pici steviát, a cukormentes édesítéshez.

Keverés után tartsa egy pici üvegben vagy tégelyben lezárva. Kicsi kanállal tegyen a fogkefére vagy csak egyszerűen nyomja bele a száraz fogkeféjét. A keveréket nem kell hűtőgépben tartania, mivel a kókuszolaj antibakteriális, vírus és gombaellenes.

A kókuszolaj 24 C alatt szilárd, felette folyékony állapotú. Fogmosás után melegvízzel öblítse ki a fogkeféjét, hogy a kókuszolaj ne szilárduljon meg a mosdóban vagy a lefolyóban.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés