A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Fogkrémek, toxikus összetevők, vegyi koktélok

Fogkrémek, toxikus összetevők, vegyi koktélok

A gyártók kihasználják, hogy az SLS/SLES összetevőknek rossz hírük van, és termékeiket "'Free from SLS/SLES, vagyis mentesnek" hirdetik. Nem kell hozzá nagy tehetség, hogy a címkén felfedezzük, helyette Ammonium Lauryl Sulphate (ALS), vagy Ammonium Laureth Sulphate (ALES) van.

Fogkrém, egy tubus "veszélytelen" tisztítópaszta
a nagynevű márka megbízható jelzésével.

Egyszerű, ugye?
De micsoda ez az anyag, amely körbedörgöli a fogínyünket, fogainkat és kétségtelen, hogy le is nyelünk belőle egy keveset. Bátorítjuk gyermekeinket, hogy naponta 2-3 alkalommal ugyanezt tegyék.

Nézzünk néhány tipikus receptet.

Valós összetevők láthatók néhány jól ismert márka címkéjén:

Sensitive fogkrém (1)

Összetevői az 'aktív összetevőkön' kívül: Sorbitol, Water, Hydrated silica, SODIUM LAURYL SULPHATE, POLYETHYLENE GLYCOL 1500, Sodium Carboxymethylcellulose, titanium dioxide, Sodium saccharin, Trisodium phosphate, Flavour

Sensitive fogkrém (2)

Összetevői az 'aktív összetevőkön' kívül: Water, Glycerin, Sorbitol, Calcium carbonate, Hydroxymethylcellulose, Silica, Acid taurate, Pepermint oil, PEG-40 STEARATE, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN

Egy másik termék....

borotvakrém toxikus összetevőkTudta-e, hogy a fenti összetevőkkel könnyedén lehet borotválkozni is. Aqua (fedőnév, nagyrészt vizet vásárolt a termékkel!), TRIETHANOLAMINE, Palmitic Acid, OLETH-20, Isopentane, Persea gratissima, COCOAMIDE DEA, Sorbitol, Polyisobutane, Hydroxymethylcellulose, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, Menthol, BHT, Mentha arvensis, CI42051 (védjegyes kék szinezék), CI47005 (quinoline - sárga szinezék)
 

Aranyos, hogy tulajdonképp egy minden nap használt borotva gél a fogkrém, melyeket arra terveztek, hogy érzékeny arcbőrünkön használjuk, vagy szájunkba vegyük és alkalmazzuk érzékeny fogínyünkön, mely gyorsan beszívja az anyagokat, így azonnal a vérkeringésbe kerülnek. Valóban bámulatra méltó, de inkább rémisztő kémiai kotyvalékok.

Legtöbben elcsodálkozunk, amikor olvassuk az összetevőket a fogkrém tubusán vagy a testápoló dobozán. Valószínűleg elképzelésünk sincs, vagy csak sejtelmünk van, hogy mik ezek, és hogyan dolgoznak. A legkevesebb, amit elvárnak, hogy a gyártó neves legyen, ezzel biztosítva van a termék minősége, összetétele, és hiszik, hogy ezek a fogkrémek teljesen biztonságosak bárki számára...


Közel 11.000 kémiai terméket fejlesztettek ki az elmúlt 50 év során - potenciálisan a testápoló termékekre. Ezek magukba foglalják a bőrápolást, hajápolást, szájápolást és egyéb kozmetikumokat. A termékek LEGNAGYOBB RÉSZE (10 termékből 9!) SOHA nem került  átfogó tesztelésre (úgy, ahogyan ezt a gyógyszeripari termékeknél előírják) hogy megbizonyosodjanak a gyártók az emberi testen használat 'abszolút biztonságosságáról'.

Nézzünk meg egy összetevő mintát, ami a fogkrémek összetevői között olvasható fent, hogy bemutassuk mire gondolok. És ne feledje, Ön és az ÖN GYERMEKEI napi több alkalommal érintkeznek ezekkel az összetevőkkel:

SODIUM LAURYL SULPHATE (SLS)

sls A fogkrémek 95%-ában használják. A Sodium Lauryl Sulphate - gyakran SLS néven rövidítik - meglehetősen gyalázatos hírű, nem kevésbé azért, mert széleskörűen használják nagyon - nagyon sok testápoló termék és tisztítószer összetevőjeként.

Nézze meg otthon fürdőhabjait, tusfürdőit és géljeit, samponjait, folyékony szappanait, testápolókrémjeit, tisztítószereit és nagyon sok egyéb fürdőszobai termékét!

Az SLS-t ugyanabból a célból használják a fogkrémben, mint a habfürdőben - habosító és mosószer. De az SLS valójában egy erős, kíméletlen mosószer, melynek nagyon jó habzási tulajdonságai vannak. Az SLS annyira hatékony, hogy kőolajjal szennyezett anyagok tisztítására használják. A gyártók azért szeretik alkalmazni testápoló termékekben, mert nagyon olcsó.

Technikailag az SLS felületaktív, emulgeáló és dezodoráló anyag. Nagyon jól ismert irritáló tulajdonsága, ha az érzékeny szemmel és a nyálkahártyával kerül kapcsolatba. Ez a fő oka a gyártók ajánlásának, miszerint bő vízzel mossa ki a szemét, ha sampon kerül bele, mert az SLS ismert módon potenciális szemsérülést okoz. Különösen fiatalabb korúaknál. Az SLS egy kellemetlen kémiai anyag, amelynek semmi keresnivalója nincs az emberi testen, vagy testben! A média növekvő negatív kampányának köszönhetően az utóbbi években NÉHÁNY termékből eltávolították, vagy kicserélték más összetevőre, de nézze meg mit és mivel. A mai napig széleskörűen használják és megtalálható nagyon jól ismert márkák termékeiben is.

Az SLS hatása az emberi szervezetre

• Mérgező a májra és a vesékre
• Mérgező hatása van a vízben élő állatokra, madarakra
• Ismert, hogy ekcémát és bőrbetegségeket okoz

Meglepő, vagy mégsem? Testápoló terméknek állítják be és a profitnak adnak elsőbbséget a gyártók, az emberre való veszélyessége ismeretében. ...fogkrém alapanyag, veszélyes és irritáló tulajdonsága ellenére...

Az SLS-ről ismert, hogy szájsebesedést okoz

Van egy elképzelésem, ami valószínűleg további kutatásokra ösztönöz. Az utóbbi időben az érzékeny fogak vannak előtérben a médiában. Észrevette, hogy az összes nagy fogkrémgyártó kifejlesztette saját, érzékeny fogakra használatos termékét?  Mi lehet ezeknek az érzékeny fogaknak a hátterében, melyektől a nyugati világ oly sok lakosa szenved? Lehet, hogy a problémát a Sodium Lauryl vagy Laureth Suphate tartalmú fogkrémek súlyosbították? Lehetséges, hogy a gyártók olyan termékeket gyártanak és hoznak forgalomba, melyek lehetővé teszik, hogy további (új), még drágább termékeket árusítsanak? Valószínűleg nem! ;-D

Néhány gyártó kevésbé durva SLS változatot használ a testápoló termékeiben ez a - Sodium Laureth Sulphate (SLES). Az SLES valójában SLS amely 'ethoxylációs' folyamatból jön létre (bármely kémiai elem, amelynek '-eth' végződésű az összetevője, ebben a folyamatban keletkezik. ...nézzen meg a fenti listából más példákat is.)

Az összes terméknek ugyanez a hátulütője - az etángáz komponenseiből - az 'ethyl' és oxygen-ből jönnek létre. Ez az SLS egy kissé kevésbé dörzsöl és több habot képez. A folyamattal az a gond, hogy az "ethoxyláció" (ethylénhez zsirsavak hozzáadása) közben karcinogén (daganatkeltő) nitrosamin nevű szennyező anyag képződik.

Más gyártók kihasználják azt a tényt, hogy az SLS/SLES összetevőknek rossz a hírük, és termékeiket "'Free from SLS/SLES / SLS/SLES mentesnek" hirdetik. Nem kell hozzá nagy tehetség, hogy a címkén felfedezzük, Ammonium Lauryl Sulphate (ALS), vagy Ammonium Laureth Sulphate (ALES) van helyettük. Ezek az alternatív habosítók/zsíroldók finoman mondva UGYANOLYAN ROSSZAK, mint az SLS/SLES, és ugyanaz a hátrányuk, veszélyük.

Használjon olyan összetevőjű terméket, amelyben nincs SLS/SLES, ALS, ALES!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés