A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü
Épp itt vagy: > Kezdőlap >

Fokhagymáról

Fokhagymáról

Fokhagymáról

Az egész fokhagymában a kéntartalmú aliin és az alliináz enzim elkülönül. Élettani szempontból előnyös tulajdonságai csak felvágás után élvezheti. Minél apróbb darabokra vágja, annál hatásosabb lesz.

A magyar fokhagyma egészségügyi előnyei

A legutóbbi tudományos kutatások azt mondják, hogy a főzés előtt szeletelés, reszelés, felvágás és zúzás jelentősen javítják a fokhagyma egészségre előnyös hatását. A kén-alapú alliin összetevő és egy alliináz enzim elkülönül a fokhagyma sejtstruktúrájában, amikor az egészben van. Felvágás után a sejtek szétrepednek, és elengedik az összetevőket, így lehetővé teszik egy igen erőteljes új összetevő, az alliicin létrejöttét. Ettől keletkezik a csípős aroma is, mely ízt ad a fokhagymának.

Minél apróbbra szeleteli, annál több alliicin képződik. Darálása vagy préselése után finom krémes állag keletkezik, a legerősebb ízzel és legnagyobb mennyiségű alliicinnel. Minél erőteljesebb az illat és íz, annál több egészségre előnyös tulajdonságot tartalmaz!

Hagyja a felvágott fokhagymát 5-10 percig "pihenni", és csak utána keverje hozzá a többi összetevőhöz. Ezzel lehetővé teszi az alliicin maximális szintézisét.

Az összetevő, kialakulása után kb. 15 percen keresztül meglehetősen stabil marad, ellenáll az alacsony hőmérsékletnek. A szétnyomott fokhagyma daganatsejt képződést akadályozó képessége - állatkisérletekben blokkolta -, még abban az esetben is tapasztalható volt, amikor melegítés előtt 10 percet "pihent".

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés