A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Fülfertőzés kúrálása antibiotikum nélkül

Fülfertőzés kúrálása antibiotikum nélkül

Rendszerint egy vagy két adagtól megszűnik a probléma.
FIGYELEM: felszúrt dobhártya esetén NEM SZABAD ALKALMAZNI!

A gyerekek sűrűn szenvednek fülfájástól. Az orvosok rendszerint antibiotikumot írnak fel.  Az antibiotikum elpusztítja az egészséges baktériumokat is, melyeknek fontos szerepük van az immunvédelem első vonalában. Antibiotikumokkal való kezelés után gyerek és felnőttkorban az egészségügyi problémák széles kapui nyílnak meg.

A fülfertőzéseket leggyakrabban baktérium, virus vagy gomba okozza. Néhány gerezd nyers fokhagyma vizes oldata természetes antibiotikum, virusölő és gombaellenes. Az egyszerű keverék közvetlenül a fülbe helyezhető naponta néhány alkalommal, általános fülfertőzés leküzdésére.

 

A fokhagyma segít

Érdemes tudni, hogy a fokhagyma oldat alkalmazása csípheti a fület. A csípő érzés csak pár percig tart, utána elmúlik.
Gyümölcscentrifugával apríthat néhány gerezd fokhagymát. Adjon hozzá kb. 5-ször annyi tisztított vízet, hogy juice szerű anyagot kapjon. Ezt követően egyszerűen döntse oldalra a fejét és öntsön az oldatból keveset a fülbe. Hagyja a fejét döntve néhány percig, vagy ameddig bírja, hogy az oldat "dolgozni" tudjon. Ha szükséges döntse másik oldalra a fejét, és a másik fülébe is öntsön.

Kisgyerekeknél, vagy alacsony fájdalomtűrés esetén nagyobb arányban szokták higítani az oldatot vízzel.
Általában egy vagy két dózis elegendő szokott lenni a fájdalom vagy probléma megszűnéséhez. Legtöbben egyetértenek, a pillanatnyi fájdalom többet ér, mint az immunrendszer felborítása.

 

Antibiotukim után fontos az egészséges baktériumok pótlása

Ha antibiotikum szedése után fordul vissza az otthoni kúráláshoz, nagyon fontos az egészséges baktériumok arányának visszaállítása. Természetes körülmények között a nyers fermentált ételek, így a savanyú káposzta, kombucha, a minőségi joghurtok tartalmaznak hasznos baktériumokat. Bár utóbbi nyálkatermelő így, hozzájárul a szervezet közlekedő útjainak eltömítéséhez. A nyálkatermelő ételektől eltömődnek az üregek, ezek is kapcsolatba hozhatóak a fülfertőzéssel. Jobb, ha zöldség alapú forrásokból jut a hasznos baktériumokhoz.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés