A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Glicerin, dolgok, melyeket nem tudott a használatáról

Schramm Tamás
2016. 04. 30. 12:11:00
Glicerin, dolgok, melyeket nem tudott a használatáról

Dolgok, melyeket nem tudott a glicerin használatáról. Felcserélhetetlen és nagyon hasznos a ház körül!

Amikor a régebben vásárolt és használt termékek üvegeit rendezgeti, előfordul, hogy talál egy üveg glicerint. De honnan származik, valószínüleg már emlékszik rá. Nagy kár lenne kidobni! A glicerin egyszerű és hatásos használati lehetőségeiről olvashat.

A glicerin otthoni használatának legjobb lehetőségei

  1. Kemény lerakódások eltávolítása

Hatásosan eltávolítja a bogyós gyümölcsök foltjait. Ehhez parányi glicerin elég a bogyós gyümölcs maradványára és hagyja rajta egy órán keresztül. Egy óra után sós vízzel tisztítsa le a szennyeződést. A glicerin alkalmas a friss kávé és tea foltok eltávolításához is. Keverjen össze glicerint és sót 1:1 arányban és úgy alkalmazhatja. Amikor a folt elhalványodik, ugyanúgy lemoshatja kézzel vagy mosógéppel.

  1. Glicerin és por

Lakkozott fa bútorok és tükör glicerinnel fényesítése után a por többé nem rakódik le. Néhány csepp glicerint tegyen a vízbe.

  1. Glicerin és a bőr áruk frissítése

Bőrből készült termékek, dzseki, pénztárca vagy maga a bőr, a használattól kikopik. Ha szeretné, hogy úgy nézzenek ki, mint a vadonat új termékek, vékonyan kenje be glicerinnel. 

  1. Glicerin és ragyogó padló

A parkettet vagy laminált padlót vízzel és glicerinnel törölje át. Ehhez 5 liter vízbe öntsön 2-3 evőkanál glicerint. Ragyogni fog a padló!

  1. Glicerin és haj

Ez a legegyszerűbb ajánlás. Adjon néhány csepp glicerint samponjához minden alkalommal, amikor hajat mos. Haja sűrű, puha és hidratált lesz. Hajmaszkokhoz és csomagokhoz is hozzáadhat glicerint. A viszkózus anyag felfrissíti hajét és nedvesíti is.

  1. Glicerin és a kezei

A glicerines kézápoló krémek nagyon hasznosak hidegben és forró napokon is. Télen megvédi a bőrt a hidegtől, és nyáron gátolja a viszketést és bőr irritációk kialakulását. Néhány csepp glicerint kenjen szét a kézfején. Puha és bársonyos lesz a bőre.

  1. Glicerin és az arcbőr

A kozmetikai ipar régóta ismeri a glicerin hatását. A modern technológia és különböző szintetikus összetevők ellenére néhány gyártó a mai napig használja ezt a népszerű összetevőt. A glicerin egyedi tulajdonsága, hogy nagyon gyorsan felszívja a nedvességet és hosszú időn keresztül megtartja. Arcon alkalmazva a bőr nem szívja fel, azonban egy láthatatlan réteget képez a bőr felszínén, és megtartja a mikroszkópikus méretű vízmolekulákat, így hidratálja a bőrt. Ha a nedvesség nem magas, a glicerin a bőr mélyebb rétegében keres vizet, és azt dehidrálja. Magas levegő nedvesség tartalom esetén ne használjon haján és bőrén glicerint.

  1. Glicerin és sarkak

A glicerin hasznos kemény talpbőr, sarok és kézfej kezeléséhez. A receptet hosszú időn keresztül tesztelték és rendkívül hatékony. Már egy hét után is csodálatos eredményeket tapasztal. Sarkai teljesen puhák, lágyak és rózsaszínűek lesznek. Körmei szép és ragyogó látványt mutatnak.

  1. Glicerin és otthon készített natúr szappan

Az otthoni szappan készítéshez bátran alkalmazzon glicerint tartalmazó recepteket.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés