A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

GLICIN - a pihentető, feszültségmentes alvásért

GLICIN - a pihentető, feszültségmentes alvásért A stressz elkerülhetetlen, a hatásai viszont mérsékelhetők. Ne hagyd, hogy a mindennapos idegeskedés rontsa az alvásminőségedet, és a feszültség görcsben tartsa az izmaidat!

 

A stressz elkerülhetetlen, a hatásai viszont mérsékelhetők. Ne hagyd, hogy a mindennapos idegeskedés rontsa az alvásminőségedet, és a feszültség görcsben tartsa az izmaidat! Fogyassz napi 2-6 gramm L-Glicint, segíthet a problémán!

Mi a glicin?

Egy fehérjealkotó aminosav, ami a legtöbb fehérjében csak kis mennyiségben fordul elő, kivétel ez alól a kollagén, melynek kb 35%-át teszi ki. Neve egy görög szóból származik aminek a jelentése "édes". Élelmiszeripari felhasználása jelentős: pékáruk ízfokozójaként alkalmazzák, de édesítőszernek is kiváló.

Miben segíthet neked?

JAVÍTHATJA AZ ALVÁS MINŐSÉGÉT

Ha alvászavaroktól szenvedsz, akkor minden kialvatlanul töltött éjszaka után egyre fáradtabb leszel. Álmos vagy, nem tudsz koncentrálni, nehezedre esik minden feladat. A lefekvés előtt elfogyasztott glicin (3 gramm) megoldhatja a problémádat - gyorsíthatja az elalvást, javíthatja az alvás minőségét, megakadályozhatja a korai ébredést. Az eredmény magáért beszél: kipihent, és kiegyensúlyozott leszel, a stresszes helyzetek sem fognak ki rajtad. 
 

L-glicin


 

NYUGTATÓLAG HAT AZ AGYRA

A glicin olyan ingerületátvivő anyag, ami gátló hatást gyakorol a központi idegrendszerben. Miért jó ez? Mert nyugtatólag hat az agyra, ez segíthet  a stressz-kezelésben is.

SEGÍTHETI A SZERVEZET SAJÁT ANTIOXIDÁNSAINAK LÉTREHOZÁSÁT

A szervezet saját antioxidánsának, a glutation-nak a létrehozásához 3 aminosav szükséges, ezek egyike a glicin. Ha nincs belőle elegendő, akkor a szervezeted nem tud elég glutationt létrehozni, ami csökkenti a szabad gyökökkel szembeni védelmet, krónikus gyulladásokat okozva.

LÉTFONTOSSÁGÚ SZEREPE VAN  A KOLLAGÉNTERMELÉSBEN

Csökkentheti a ráncokat, növelheti a bőr rugalmasságát, hidratáló, bőrfiatalító hatású lehet. 

REGENERÁLHATJA AZ IZOMSZÖVETET

Részt vesz a kreatin szintézisében hozzájárulva az izmok megfelelő működéséhez. Lassíthatja az izomszövetek lebomlását, segítheti a regenerálódást. 

OPTIMALIZÁLHATJA A VÉRCUKOR ÉRTÉKEKET

Mérsékli a glükóz vércukorszintet emelő hatását és fokozhatja az inzulin hatékonyságát.

Ha szeretnél kipihenten ébredni, és mérsékelni a stressz negatív hatásait fogyassz te is glicint!

 

 

Keresés