A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Glutamát - miért van elrejtve a címkén?

Glutamát - miért van elrejtve a címkén? "Ha nem veszélyes a glutamát, miért van elrejtve a címkén?  .... mert elpusztítja az agyi kálciumot és nátriumot szállító sejtjeiben és a központi idegrendszerben az egyik neuron tipust."  Az érzékenység szintje minden embernél eltérő. Glutamát és retina degeneráció. A referencia 14. és 15. pontjában pécsi (nem bécsi!!!) szerzők neveit látom.

Valószínüleg hamarosan tapasztalni fogjuk, hogy az Alzheimer-kór egyre fiatalabb korosztályokat érint, mint a kezdődő felnőttkori diabetes.

Russell L. Blaylock, jól ismert ideggyógyász tudja, miről beszél, amikor azt mondja, hogy a glutamát legkárosabb formája a bármilyen módon hidrolizált növényi protein (kukorica, szója, stb.), mert ezek elpusztítják az agy kálciumot és nátriumot szállító sejteiben és a központi idegrendszerben az egyik tipusú neuront.

A mononátrium glutamát a glutamát szabad formája, meglehetősen mérgező a szervezet számára. Némi kutatással találhatunk erre vonatkozó és ellentétes tartalmat is. Kétségtelen, hogy a glutamát extrém táplálkozási vágyat okoz. Ha egy tudós halálosan kövérré akar tenni egy patkányt, egyszerűen a születését követő első néhány napban monosodium glutamátot injekcióz bele.

A mononátrium glutamát elpusztítja a hipothalamus egyik részét, azt a központot, mely az étvágyat irányítja. A glutatamáttól állandó éhség keletkezik, rejtett étkezési vágy. A táplálék hirtelen függőséget okoz, kellemessé teszi a gyorséttermi ételeket, a lisztes ételeket, a fagyasztott élelmiszereket és mindent, amelyet az élelmiszeripar előre elkészít. Az állandó értékesíti kényszer és a piacok megtartása érdekében a vállalatok számtalan módon rejtik el az összetevőt. Olyan kifejezéseket használnak, mint módosított szója protein, hidrolizált zöldség protein, stb. Azért teszik, mert másként nem tudnák megszerezni a kivánt piaci arányt.

Néhány gyártónak még ezt sem kell tennie, hiszen az előre kevert összetevőkről azt állítják, hogy szabadalmaztatott, ezért jogilag nem is kell feltüntetni a glutamát tartalom megnevezését.

Nem az élelem a glutamát fő problémája. Könnyedén el lehet kerülni, ha ne vásároljunk előre csomagolt ennivalót. Nagyobb problémát okoznak azok a védőoltások és injekciók, melyeket az újszülött már élete első hónapjaiban megkap. Valószínüleg el tudjuk képzelni a csecsemők jövőjét. Aligha kétséges, hogy kövérek és cukorbetegek lesznek.  Ajándék azoknak a gyógyszergyártóknak, melyek diabetes elleni és koleszterincsökkentő gyógyszereket készítenek.

A növekvő elhízás és a cukorbetegség annak köszönhető, hogy közel minden, gyárilag előre elkészített élelmiszer tartalmaz glutamátot. A gyorséttermi ételek és készen kapható, csak melegítést igénylők is.

Nem véletlen egybeesés, hogy az elmúlt 20 évben rengeteg ember elhízott. Pontosan azóta, amióta az óceán túlpartjáról megérkeztek a gyorséttermi láncok. Sültcsirkéikben található a legmagasabb mennyiségű glutamát. A glutamát mennyisége meglehetősen közeli összefüggésben van a növekvő eladással. Két évtizeddel ezelőtt, amíg nem kezdték növelni a glutamát mennyiségét, a gyorséttermek közel sem voltak úgy elterjedve a piacon, mint ma.

A tény, hogy a glutamát elpusztítja a hipothalamust, amely az étvágyat, homeostasist, kedvet, testhőmérsékletet, vérnyomást irányítja, hangos üzenet (kellene, hogy legyen) ahhoz, hogy ne várjunk addig, amíg halálosan kövérek leszünk. Ha tudni szeretné mi a második számú étel, melyet érdemes eltávolítani a választékból, a szénsavas üdítőitalokon kívül, ez a glutamát.

Tényszerűen a glutamátot, aluminiumot és higanyt kellene eltávolítani az oltóanyagokból. Sokan privát véleményként állítják, hogy nagyon jó cselekedet az emberiség szempontjából, mivel hat a születésszabályozásra. Ugyanúgy, mint a fluór és a klór, utóbbit az ívóvízhez adagolják, hogy csökkentse a spermiumok számát és születési arányt. Nem elég?"

Mindig tartalmaznak glutamátot

Glutaminsav (E 620)
Glutamate (E 620)
Monosodium glutamate (E 621)
Monopotassium glutamate (E 622)
Calcium glutamate (E 623)
Monoammonium glutamate (E 624)
Magnesium glutamate (E 625)
Natrium glutamate

Calcium Caseinate (kálcium kazein)
Hydrolyzed Oat Flour (hidrolizált zabliszt)
Hydrolyzed Protein (hidrolizált protein)
Hydrolyzed Vegetable Protein (hidrolizált zöldség protein)
Hydrolyzed Plant Protein (hidrolizált növényi protein)
Plant Protein Extract (növényi protein kivonat)
Sodium Caseinate (nátrium kazein)
Yeast Extract (élesztő kivonat)
Textured Protein (texturált protein)
Autolyzed Yeast (autolizált élesztő)

Jelzik, hogy az adalékokban van rejtve a glutamát

Malt extract (maláta kivonat)
Bouillon (erőleves)
Broth (zöldséges húsleves)
Stock (húsleves sűrítmény)
Flavoring (izesítők)
Natural Flavoring (természetes izesítők)
Natural Beef or Chicken Flavoring (természetes marhahús és csirke izesítők)
Seasoning (fűszerezés)
Spices (fűszerek)

Glutamátot vagy excitotoxinokat tartalmazhatnak

Carrageenan (karragének)
Enzymes (enzimek)
Soy Protein Concentrate (szója protein koncentrátum)
Soy Protein Isolate (szója protein izolátum)
Whey Protein Concentrate (savó protein koncentrátumok)
különböző forrásokból bármely enzim, a melyek az élelem proteinjei közül excitotoxinokat bocsátanak ki.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés