A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Helicobakter pylori tünetekről

Helicobakter pylori tünetekről Savas reflux esetén, az egyensúly felborulása következtében a gyomorban induló fermentáció eredményezi a Helicobakter pylori túlzott mennyiségének létrejöttét. Természetes módon 3-4 nap alatt megszüntethető az állapot. Antibiotikum kezeléssel 1-2 hónap szükséges.
Számos természetes anyaggal szokták megközelíteni a helicobacter pylori problémát. Ezek gyakran csak kombinálva képesek hatást gyakorolni. A lista meglehetősen hosszú.

Általánosságban a vizelet normál paraméter értéke lehet a legfontosabb. Ha a pH érték savas, semmilyen szer nem fog úgy működni, ahogyan elvárható. A vízelet lúgosításához ajánlott szódabikarbóna, organikus almaecet páros mellett a csak szódabikarbónával végzett lúgosítás 5 napig is hatásos lehet.

A cayenne bors a lehetséges szerek egyike. Tanulmányok szerint a myristica fragrans is meglehetősen hatásosan gátolhatja, bár annak a kivonatát alkalmazták a kutatók.  Lehetne kombinálni kurkumával, amely szintén antibiotikus hatású tulajdonságokkal rendelkezik és ugyancsak gátolja a H. pylori hatását.  A fahéj gyakori fogyasztása is meglehetősen hatásos lehet. A távol-Keleten élőknél szinte teljesen ismeretlen a H. pylori hatása, mert igen nagy mennyiségben fogyasztanak csipős fűszereket, melyekben megtalálható a fekete bors, fahéj, kurkuma, szegfűszeg és egyebek.


A legtöbb fűszer általánosságban antibiotikum tulajdonságokkal rendelkezhet. Legegyszerűbb  a narancshéj vagy bizonyos gyümölcsök magvainak fogyasztása. (A bolti narancshéj és citromhéj többfajta kémiai anyaggal van átitatva, használatuk előtt különös figyelemmel olvassa el a hozzá tartozó tájékoztatást.)

Savas reflux esetén, a sav-bázis egyensúly felborulás, a gyomorban elinduló fermentáció H. pylori képződését eredményezi.  Ennek egyik megoldási lehetőség a szódabikarbóna fogyasztása lehet. Egyszerű szer fél teáskanál szódabikarbóna fél pohár vízben, üres gyomorra, naponta két alkalommal, étkezés előtt legalább 1 órával.  Étkezés közben az étellel különböző fűszerek is fogyaszthatók naponta 3 alkalommal kb. egynyolcad teáskanállal, kurkuma, szegfűszeg, kakukkfű, oregánó, cayenne bors.

Szerecsendió olajjal is bővíthető a kúra. Képes csökkenteni a kezelés idejét.

A H. pylori kulcsa a kezelés gyakorisága, ami azt jelenti, hogy folyamatosan, óránként kevesebb, mint egytized csipetnyi lehet a gyomorban, például fahéj és oregánó keverékből.  Ezzel rekord idő alatt, 2-3 napon belül elpusztítható. Utána fenntartó dózis ajánlott, napi 1-2 alkalommal.

Alapvetően a szódabikarbóna csökkenti az étel emésztőrendszerben töltött idejét, így csökken a H. pylori fermentációját, ezzel kiéhezteti, elpusztítja és megakadályozza az újratermelődését. Ha nincs lehetősége a gyomorban levő tápanyag fermentálására, szinte nincs esélye sem a növekedésre. Nulla fermentáció esetén a gyomor nem képes hosszabb ideig tárolni az ételt, és lecsökken annak esélye is, hogy a H. pylori fekélyt okozzon. A fekély gyógyulását elősegítheti az aloa vera ital, mely allantoin tartalmú és a H. pylori távozását követően segíthet a fekély gyógyulásában.

Egy gasztroenterológiai folyóirat szerint a kurkuma is igen erőteljes hatású lehet a H. pylori ellen. Ugyanígy a medvecukor kivonat, gyömbér, kömény, wasabi, torma is erőteljes hatású. Ha a helicobacter pylori állapota nem változik az organikus, szűretlen almaecet és szódabikarbóna keverék használata esetén, cink és magnézium kiegészítőkkel is lehet próbálkozni. Bizonyos természetes cukrok, például a xylitol képes volt elpusztítani őket. 50 mg cink-glukonát megemeli a cink szintet és ez közvetlenül is hat. A hatás növelhető 250 mg magnéziumcitrát bevitelével.

Néhány tanulmányban olvasható, miért hatásos a cink a helicobacter pylori ellen.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés