A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Himalája sólámpák, negatív ionok

Himalája sólámpák, negatív ionok

Himalája sólámpánk 3 * 3 méteres konyhánkban 2, azaz kettő óra alatt teljesen tisztává "varázsolja" a levegőt. A kelkáposzta és fokhagyma illata és egyéb "szagok" eltünnek. Felveszi a versenyt az elszívóval. Napi 7 óra használat 0,1kWh = 5 Ft, havi 150 Ft.

Himalája só és a negatív ionok

Himalája sólámpa, negatív ionokAz ionok egyszerűen atomok vagy molekulák, melyek elnyelnek vagy elveszítenek egy elektront.
Töltsön rövid időt Himalája sólámpa mellett.
Érezni fogja a különbséget.

20kg-os sólámpánk késő délután, 4 óra alatt "ózondús" hegyi levegőt termelt szobánkban. Egyik vásárlónk vasárnap jött,  véletlenül meglátta, és csomagolás nélkül megvásárolta. Azóta sem találtunk olyan szép vöröset.

A számítógépnél töltött munka során a közelemben rendszeresen ontja a negatív ionokat egy sólámpa vagy sómécses.

Negatív ionokról

Himalája sólámpa választékunkA negatív ionok oxigén atomok egy extra elektronnal. A pozitív ionok egy elektront veszítenek a légszennyeződés és egyéb környezeti okok csökkenése miatt.

A kristálysón áthaladó fény nagyszámú negatív iont hoz létre, melyek semlegesítik a levegőben levő baktériumokat, a füstöt, a port és a polleneket. Feltöltik a levegőt egészséges energiával, felgyorsítják a sebek gyógyulását és jótékony hatással vannak az asztma és allergiák csillapításában.

A negatív ionok segítenek a jobb közérzet elérésében

Modern környezetünkben használt elektromos berendezések, így a klima rendszerek, mobiltelefonok, tv, rádió, számítógép, kompakt fénycső, cigaretta füst nagymennyiségű pozitív iont bocsájtanak ki, a levegő útján befolyásolva fizikai és érzelmi állapotunkat.

Ha a munkahelyen a negatív ion koncentrációja lecsökken, a dolgozók fejfájásra, szédülésre, hányingerre, ingerlékenységre panaszkodnak. Pozitiv ionok keletkeznek égéskor, elektromos eszközök, szintetikus anyagok és ruhanemük használatától is.

Az emberek átlagosan idejük 80-90%-át belső térben töltik, ahol a levegő minősége rosszabb, mint a szabadban.
Himalája sólámpák, negatív ionokA negativ ionok úgynevezett "jó ionok" vagy "boldog ionok" mert nagymértékben befolyásolják hangulatunkat, libidónkat, a jóllét érzését. Azt a módot, amelyet úgy érzünk, mint a vízesések környékén, a helytetőkön, vagy vihar után a vízparton.
A negatív ionok azok, amelyekre vágyunk. Javítják alvásunkat, gyorsítják felgyógyulásunkat. A belélegzett levegő minősége az elektromos töltés milyenségétől és az ionok koncentrációjától függ. Az a környezet, amelyben ma élünk sokkal több pozitív ionforrást tartalmaz, mint a múltban, felborítva a levegő egyensúlyát.

A régi Szovjetunióban több, mint 5000 tudományos dokumentum támasztotta alá, hogy a nagy dózisú negatív ionok pozítív hatással bírnak az emberi szervezetre.
Főleg asztma, bronchitis, felső légúti betegségek esetén.

Az ionterápiát széles körben alkalmazzák Izraelben, Európában és Keleten is.
Az 1960-as évektől égési sérüléses betegeknél is kezdték használni az USA-ban.
A lakosság 25%-a érzékeny az időjárásra. A negatív ionok azt jelentik, hogy nem válnak munkaképtelenné, ha a levegő szennyezett, vagy pozítív töltete túl magas.

A Himalája sólámpa a benne levő izzótól felmelegszik. Ha a levegőben van nedvesség, azt magába szívja, létrejön egy ionmező, amely leköti a levegőben többségben levő pozitív ionokat. A lámpa semlegesíti az elektromágneses rezgéseket (TV, számítógép) és negatív ionokkal feltölti a helység levegőjét. A sólámpa színeinek gyógyító hatása van is van. (színterápia). Az elvégzett tesztek azt bizonyítják, hogy hiperaktív gyerekeknél, akik koncentrációs és alvási zavarokban szenvedtek, rövid idő alatt jó eredményeket lehet elérni.

A Himalája sólámpát ne tegye nedves helyre, mert ha túl sok nedvesség éri "könnyezni" kezd. Ha mégis ilyet tapasztal, először áramtalanítsa, majd vegye ki az az elektromos részt a lámpa oldalra fordításával (nehezebb lámpa esetén döntse el a művelethez). A sólámpát helyezze a meleg fűtőtestre (kályhára) vagy meleg sütőbe és szárítsa ki. Ezt követően a foglalat két oldalán levő rúgó összenyomásával helyezze vissza a foglalatot égővel és használja tovább.

Kimutatták, hogy naponta még egy viszonylag rövid idejű negatív ion "felvét" (például napi 15 perc, 25 napon keresztül) is javította a futók, boxolók, úszók és más atléták edzési eredményeit. Erőben és kitartásban ugyanúgy, mint a fizikai képességeik javulásában, alvási szokásaikban és étvágyukban. Minél nagyobb az erőltetett edzés miatti fizikai stress, annál jobban látható az ionkezelés hatása.
Az eredményekről egyforma álláspontot képvisel a világ összes ionokkal foglalkozó kutatója. Az előnyök egyformán jelentkeznek fiataloknál és időseknél, stresszes és leromlott immunrendszerű személyeknél. A negatív ionok felgyorsítják az égési sérültek gyógyulását, és javítják az asztmától szenvedők állapotát. Bizonyított, hogy hatással vannak a vér szerotonin szintjére, stabilizálják az alfa ritmust, és pozitívan befolyásolják az érzékelő képességet.

Érzékenység a negatív ionokra

A negatív ionok növelik a cselekvő és felfogó képességet, és többszörösére emelik a jólét érzését. A negatív ionok szagtalanok, iztelenek és láthatatlan molekulákból állnak, melyeket láthatatlan környezetben lélegzünk be a hegyekben, vízeséseknél, és a vízparton. Statisztikailag kimutatták, hogy a lakosság 25%-a érzékeny az időjárásra, ami azt jelenti, hogy erősen befolyásolja őket a levegőben levő ionok mennyisége. A maradék 50% kevésbé érintett, és kb. 25% egyáltalán nem érzékeny.

A friss vidéki levegőn általában 4000 negatív ion található köbcentiméterenként, ami nagyjából egy kockacukor mérete. A vízesésekhez közeli helyeken, vagy nagy esőzés után a mennyisége közel 10000 negatív ionra növekszik. A nagyobb városokban csúcsforgalmi időszakban a negatív ionok száma 100 alá csökken, stresszt, érzékenységet, és számos más fizikai, orvosi problémát okoz.

Negatív ionok hatása az agyra

Általánosságban a negatív ionok megnövelik az agyba jutó oxigén mennyiségét, ezzel javul a koncentrációs képesség csökken az álmosság, és megnő a mentális energiaszint.

A són áthaladó fény nagymennyiségű negatív iont termel. Ezek az ionok megszabadítják a levegőt a baktériumoktól, a portól, füsttől és pollenektől, feltöltik egészséges energiával, amely gyorsítja a sebek gyógyulását, enyhíti az asztmatikus és allergiás tüneteket. Töltsön rövid időt a sólámpa mellett mélyeket lélegezve, és érezni fogja a különbséget.
Vigyen egyet haza, hosszú éveken át fogja élvezni előnyeit.

Himalája sólámpáink anyaga 250 millió éve keletkezett a Himalája hegységeiben. A jelenlegi sóbányák mélyén tavak terülnek el, melyek egészséget adó negatív ionokkal telítettek. A bányák földrajzi helyén található az egyedi ásványkincs, a sókristályokban levő gyönyörű szinekkel, formákkal és színárnyalatokkal, a koralltől a sárgadinnye szinéig. Hasonló szinek semmilyen más létező ásványi anyagban nincsenek.

Minden egyes sólámpa "természetes" szobrászmunka

A testbe kerülő negatív ionok megnövelik oxigénfelvevő kapacitásunkat, javítják a légutak működési képességét a levegőben levő részecskék - allergének, füst, por, stb. leküzdésére. A negatív ionok lecsökkentik a hisztamin szintet, amely a szénanátha előidézője. Szintén előnyös a hatásuk azon személyeknek, akik hörgőpanaszokkal küzdenek, mint a bronchitis, asztma, hurut és általános megfázás.

A meleg barack színű fény a melegség, biztonság és nyugalom érzését adja. A nyugalom az első lépés azon az úton, hogy jól érezzük magunkat. Dr. Albert P. Krueger, a California Egyetem patológusa azt tapasztalta, hogy már elképesztően kis mennyiségű negatív ion elpusztít sokféle baktériumot és gyorsan eltávolítja ezeket a levegőből. Különösen azoknak hasznos, akik égési sérülésből gyógyulnak.

A világ minden részéből származó tudományos adatok azt mutatják, hogy javul a tűdő kapacitása, és csökkennek az asztma különböző tünetei. Ezek a hatások leggyorsabban a levegőben levő kismennyiségű negativ ionok hatásától érhetőek el.
A negatív ionok befolyásolják a szerotonin szintet is. A szerotonin az agy kémiai anyaga, amely a stresszt és a kedélyállapotot befolyásolja. Az antidepresszáns gyógyszerek is az agy szerotonin anyagcseréjét módosítják.

1985-ben egy európai kutatási program 100 depressziótól szenvedő járóbeteget vont be napi 40 perces, negatív ionokkal telített környezetben kezelésbe. Néhány ilyen "kezelést" követően a betegek 50%-a teljesen meggyógyult; a fejfájással küszködő betegek 75%-a jelezte, hogy fájdalmaik megszűntek.

A negatív ionok lényegesen csökkentik a levegőben levő szennyezőanyagok szintjét és kiemelkedően hatásosak a levegőben levő baktériumok eltávolításában. Az ionikus sólámpák megnövelik a fizikai és szellemi energiaszintet, jó hatást biztosítanak az üreg (arc, homlok) problémák, migrénes fejfájás, allergiák, szénanátha ellen, csökkentik az asztmás rohamok hatását, erősítik az immunrendszer funkcióit, javítják a figyelemkészséget, a munka termelékenységét, a koncentrációs képességet, növelik a tűdőkapacitást, csökkentik a nátha és influenza elleni érzékenységet. Energiaszükségletünk kb. 68%-át a beszívott levegőből kapjuk. Ez sokkal több, mint amit az elfogyasztott ételekből vagy a megivott folyadékokból kap szervezetünk.

A negatív ionok felgyorsítják a szerotonin oxidációs lebomlását, míg a pozitív ionok ezzel ellentétes hatást váltanak ki, megakadályozzák azon enzimek müködését, amelyek a szerotonin szintet lecsökkentik.

A szerotonin szint(5-hydroxytryptamine) növekedésének hatásai:
• Tachycardia - gyors szívműködés
• Vérnyomás emelkedés
• Hörgőrendszer asztmatikus tüneteinek csökkenése
• Megnövekedett bélműködés (belek összehúzódása és kitágulása)
• Csökkenő fájdalomküszöb
• Megnövekedett támadási hajlam

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés