A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

HOGYAN “ÉDESÍTHETI” MEG ÉLETEDET AZ L-GLICIN?

 

Az L-glicin a legegyszerűbb aminosav, amit a szervezetünk a szerinből és folsavból állít elő. Neve a görög “édes” szóból származik - nem véletlenül, de hogy ez konkrétan mit is jelent a gyakorlatban, azonnal megtudod.

 

Az L-glicin több szempontból is “megédesítheti” az életedet - a szó átvitt és valódi értelmében egyaránt. Lássuk, hogyan!

 

- megédesíti az álmod, mert támogathatja a normál, pihentető alvást, 

- segítséget nyújthat az izomszövetek gyorsabb regenerálódásában - így egy-egy fizikailag megterhelő nap vagy edzés után könnyebben átlendülhetsz a holtponton, javíthatja az izomtónust és az izomerőt

- segíthet megőrizni a bőr rugalmasságát, feszességét

- rendben tarthatod vele az emésztőrendszer működését, a bélrendszer egyensúlyi állapotát

- nyugtató hatása lehet az agyra, a központi idegrendszer működésére

- pozitív hatással lehet a hormonális rendszerre

- elősegítheti  a glikogén-glükóz átalakulását, elejét véve ezzel a vércukor szélsőséges ingadozásának

- javíthatja az állóképességet és a teljesítményt

- semlegesítheti a toxikus hatású fenolokat, segítve ezzel a máj működését

- kiváló édesítőszer

 

 

Hogyan fogyaszd?
 

Az  L-glicin használata: napi 1 teáskanál (2 gr) L-glicin port keverj el gyümölcslében vagy turmixban.

Az élelmiszeriparban is felhasználják ízfokozóként, édesítőszerként szószokhoz, levesekhez és húskészítményekhez. Te is kihasználhatod az édesítőerejét - nagyon finom sütemények, desszertek készíthetőek vele. Nem emeli meg a vércukorszintet, nincs mellékíze, hőálló. Nem okoz bélrendszeri problémákat, szemben a polialkoholokkal (pl.: xilit/nyírfacukor, maltit, eritrit) melyek hasmenést válthatnak ki.

 

Recept: Banános palacsinta

Hozzávalók (4 személyre): 4 db zöldebb banán, 4 db tojás, 3 dl tej, 4 csapott evőkanál aprószemű zabpehely, 4 evőkanál rizsliszt, 4 kávéskanál L-glicin, kevés kókuszolaj a serpenyőbe, mirelit áfonya

A banánokat a tejjel összeturmixoljuk, majd a szokott módon palacsinta tésztát készítünk a többi összetevő hozzáadásával, majd megsütjük, áfonyával megszórjuk.

 

 

 

Keresés