A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

HOGYAN KEZELHETED A GYOMOR ÉS BÉLRENDSZERI PROBLÉMÁKAT?

 

Nem tudom, te mennyire vagy szerencsés ezen a téren, de nagyon sokan küzdenek gyomor-és bélrendszeri problémákkal. Ennek sokféle oka lehet: az életmódbeli hibáktól, a stresszes életvitelen és a különböző ételintolerancián, ételallergián át, a súlyos szervi megbetegedésekig széles a paletta. Mivel minden mindennel összefügg, a kellemetlen és sokszor fájdalmas tünetek nagymértékben befolyásolják a közérzetedet, a hangulatodat és a teljesítményedet is. Mi hozhat enyhülést?

 

A süngomba, amit gyakran neveznek oroszlánsörény gombának, jégcsapgombának, pom-pom blanc-nak a külalakja miatt. Ezt az Európában honos, öreg fák törzsén élő parazita gombát Japánban és Kínában élelmiszerként is fogyasztják kiváló íze miatt, de a gyógyító hatását is már évszázadok óta ismerik. 

 

A süngomba (hericium erinaceus) ugyanis bioaktív komponensek tárháza, tartalmaz: poliszacharidokat, erinacinokat, hericerineket, szteroidokat, alkaloidokat és laktonokat, amelyek jelentős szerepet játszhatnak több betegség kialakulásának megakadályozásában, vagy a betegség tüneteinek enyhítésében.

 

 

Alkalmazása a hagyományos kínai gyógyászatban régi tapasztalatokra alapul. Elsősorban gyomor- és bélbántalmak megszüntetésére használják: gyomorfekély, reflux, gyulladásos bélbetegségek, Colitis ulcerosa és Morbus Crohn kezelhető vele gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően. 

 

Miben segíthet a süngomba?
 

- neuroprotektív hatású, vagyis segíthet regenerálni a sérült agysejteket például stroke után

- diterpenoid vegyületek által csökkentheti az életkorral összefüggő demencia tüneteit

- segíthet az immunrendszer erősítésében

- daganatgátló és gyulladáscsökkentő hatása is lehet

- 16 aminosavat tartalmaz, amely támogathatja az izomzat működését 

- csökkentheti a rák, a depresszió, a cukorbetegség kialakulását

- csökkentheti a vérzsír- és vércukorszintet, béta glükán poliszacharidjai segítségével

- antiszeptikus, gyulladáscsökkentő és antioxidáns 

- fékezheti a tumorok növekedését 

- olyan idegrendszeri problémák esetén is segíthet - diterpenoid vegyületei által -, mint a depresszió, a pánikbetegség, a szorongás, az Alzheimer kór, a Parkinson kór és a Sclerosis multiplex 

 

Használj naponta tüneteid enyhítésére 1,5-2 g süngomba port!

 

 

 

Keresés