A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

HOGYAN ŐRIZHETED MEG BŐRÖD FIATALSÁGÁT?

 

Gondolj bele, a bőr, mint tested elsődleges rétege, a nap 24 órájában külső tényezőknek van kitéve Itt jön képbe máris a Q10, egy olyan vegyület, ami megtalálható a szervezetben, azonban az öregedés hatására folyamatosan csökken a jelenléte.

Ha a Q10 fogyásnak indul, a bőr védtelenebb a stressz ellen, így hajlamosabb a károsodásra, megjelennek pl. a ráncok.

Jó hír, hogy pótolható, szóval érdemes integrálni a bőrápolási rutinodba!


 

A Q10-nek kitüntetett szerepe van, mivel egyrészt energiát termel a sejtjeidben, másrészt antioxidánsként fellépve megvédi a sejteket az oxidatív károsodástól. A Q10-et nemcsak külső (UV sugárzás), hanem belső tényezők is befolyásolják (pl. hormonális egyensúly-borulás). Bármelyikről is legyen szó, az ártó elemek csökkentik a bőr nedvességtartalmát és ellenálló képességét, illetve vékonyítják a bőrréteget.

Ha a Q10-et közvetlenül a bőrre juttatod, akkor csökkentheted az ártó tényezőket azáltal, hogy fokozódik a bőrsejtek energiatermelése, és kialakítja antioxidánsként a védelmet. A Q10 erélyesen fellép az UV sugarak általi oxidatív stressz ellen, illetve csökkentheti a ráncok mélységét.


 

Néhány tipp Q10-et tartalmazó ételekhez kiegészítésnek: szárnyasok, halak, olívaolaj, szójabab, mandula, diófélék, spenót és brokkoli.

Plusz egy löket a Q10 mellé: “Csak meg kell ismételni egykori bolondságainkat, nyomban visszafiatalodunk”. /Oscar Wilde/

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír Q10 szépségápolás

Keresés