A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

HERPESZVÍRUS ELLEN HOGYAN SEGÍTHET A LIZIN?

Ha egyszer megfertőződtél herpeszvírussal, akkor már nincs mit tenni, mint együtt élni vele. Erre nincs védőoltás, kiirthatatlan. Van, hogy tünetmentesen bujkál, ám van, hogy bizony időzített bombaként ketyeg. Mit lehet tenni, ha egyszer csak megjelennek a ronda hólyagok?!

Ha magát a vírust kerülnéd el, az már szinte füstbement terv, hiszen az emberek 90%-a hordozza az 1-es típusú herpeszvírust. A hólyagok elkerüléséért és kezeléséért azonban tehetsz valamit!

Hogyan fertőz?

Szokták mondani: ne igyál más poharából! Ezt a herpesz miatt is mondják, holott ez csupán egy mendemonda. Egyszerűen higiéniátlan, de nincs köze a herpeszvírushoz, sem a közös törölköző használatának, vagy bármilyen tárgynak. A herpesz bőr- és nyálkahártyakontaktussal, nyállal terjed, és még a könnyben is jelen van. Általában akkor aktiválódik, amikor legyengül az immunrendszered, stresszelsz és keveset alszol.

Ha már érzed, hogy kialakulóban az ajakherpesz, és mutatkoznak jelek a lemerült immunrendszerre, akkor ideje pótolni a szervezetedben a lizint! A lizin egy olyan esszenciális aminosav, amit képtelen előállítani a szervezeted, ezért segíteni kell neki. Ha egy aminosav bajban van, az megbolygatja a többit is.

A lizin olyan fehérjét felépítő aminosav, ami a csontok és a kollagén miatt fontos. Megállja a helyét immunerősítőként és vírusölőként. A lizin megfelelő adagolásban még a korai fázisban megfékezheti a herpesz kifejlődését. 1-2 g lizin segíthet az égő érzés  az égető érzést, 2-3 napi 6-9 g pedig megálljt mutat a további tüneteknek.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: herpesz hír lizin

Keresés