A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Elfogadom
Termékek Menü

Hogyan törte össze a szivemet az agave nektár?

Hogyan törte össze a szivemet az agave nektár?

Ne törődjön a címke tartalmával. Annak ellenére, hogy a címkén legtöbbszőr „nyers” és "bio" agave szirup olvasható, a legbizonyosabb, hogy a szirup nem az...

Miért káros az Ön számára ez a „természetes édesítő”

Attól függetlenül, hogy nyers vega, vega vagy vegetáriánus, vagy egyszerűen csak a táplálkozására figyelő személy, számos „bűnös” élvezetet kell feladnia, köztük a sós, zsíros, húsos és édes ételek fogyasztását. Természetes vannak helyettesítők, melyek segítenek a pótlásban, de bizonyos esetekben ugyanolyan rosszak vagy még rosszabbak annál, amit szeretne elkerülni.

Szeretne egy példát?

Szomorú, de nem kell messzebbre néznie, mint az agave szirup.
Közel 20 éve az egyik legjobban fogyó termék az egészséges termékeket áruló boltokban az organikus, nyers agave szirup vagy nektár, melyről azt állítják, hogy természetes, feldolgozás mentes, csodás édesítőszer, tökéletes nyers vegák, vegetáriánus, sőt még cukorbeteg személyek számára, alacsony glikémiás értékének köszönhetően. Az állítás mindenhol jelen van, a nyers sütiktől, a limonádén keresztül kedvenc vega étterméig minden tipusú egészséges termékre.

Sokkoló és kellemetlen az igazság: az organikus, nyers agave szirup nem az, aminek mondják, és valójában nem is jó az Ön számára!

Meglepődött? Megbizonyosodott, hogy az agave egészséges édesítőszer?
Segítünk lebontani a bebetonozott mitoszt.

Az agave szirup nem nyers

agave gyümölcsökNe törődjön a címke tartalmával. Annak ellenére, hogy a címkén „nyers” agave szirup olvasható, a legbizonyosabb, hogy a szirup nem az. A szemrehányás a nyers ételek címkézésének szabályozása és végrehajtása miatt az FDA-t illeti. Az igazság az, hogy agave szirupot egy ananász-szerű virághagyma feldolgozásával nyerik, felmelegítés, enzimek és különféle kémiai anyagok hozzáadásával, és így készül az édes koncentrátum. Messze áll a nyers ételtől és egyáltalán nem igaz, hogy teljes egészében natúr termék.

Azonkívül nem is olyan tradicionális édesítőszer, melyet generációk óta használnak Mexikóban, ahogyan általában elhitették. Bár az agave kaktuszt régóta használják a tequila készítéséhez, az agave „nektár” laboratóriumi készítmény, két évtizeddel ezelőtt, az 1990-es években fejlesztettek ki.

Az agave szirup nagyon hasonlít a magas fruktóz tartalmú kukorica sziruphoz

agave nagyüzemi feldolgozásaA feldolgozás során létrejövő szirupot üvegbe töltik, és egészséges édesítőszerként árulják, mely óriási mennyiségű fruktóz. Ha az Ön számára nem ismerős, a fruktóz egyszerű cukor, ami minden édes ételben megtalálható, legyen az dobozos, kannás, csomagolt vagy táskás. Ez a fajta édesség okozza a rakéta sebességgel növekvő elhízást.

A gyümölcsökben és zöldségekben is található fruktóz, gyakran nagy kis mennyiségben és egyben, számos, teljes értékű vitaminnal, rosttal és ásványi anyagokkal. Azokra a szervezetnek szüksége van. A problémát a finomított cukrok, így az asztali cukrok vagy magas fruktóz tartalmú kukorica szirup okozzák. Ezek az extra sűrű fruktóz cukrok kerülnek az előre elkészített és feldolgozott ételekbe, melyeket naponta fogyasztunk és melyek hatására kialakulnak hosszútávú egészségügyi problémáink.

Miért szükséges kordák között tartania a fruktóz bevitelét:

  • A fruktóz a májban emésztődik és alakul át zsígeri zsírrá, olyan zsírformában, melyet a szervezet a belső szervek körül tárol. Az ilyen zsír túlzott mennyiségben a keringési betegségektől a 2-es tipusú cukorbetegségig, számos egészségügyi állapothoz kapcsolódik. A túlzott mennyiségű fruktóz felborítja a bélrendszer mikroflóráját, komoly veszélybe sodorva az emésztést, és eredményeként az egészségtelen bőrtől a mentális betegségig bármilyen egészségügyi probléma kialakulhat.
  • Elveszi az étvágyat. A magas fruktóz fogyasztásának hatására a szervezet leptin ellenállóvá válik, az a hormon mondja meg a szervezetnek, hogy tele van. Így, a legáltalánosabb, hogy a magas fruktóz tartalmú táplálkozás súlygyarapodáshoz vezet.
  • A fruktóz mennyiségének növekedése a húgysav szintjét is emeli, mely magas vérnyomást okozhat.

A fentiek csak töredékei az egészségtelen fruktóz lehetséges mellékhatásainak. Az igazság az, hogy a magas fruktóz tartalmú táplálkozás szinte minden egészségügyi problémához kapcsolódik, lehet rosszindulatú daganatok növekedése, memória probléma és gyulladás.

Felkészült a következő sokkra?

Az agave szirup fruktóz tartalma legalább 70%, ha nem magasabb!
Körülbelül 20%-kal magasabb, mint a magas fruktóz tartalmú kukorica szirupé.

Azt is jelenti, hogy az „egészséges”, „natúr” édesítőszer egy olyan valami, ami kövérre és beteggé változtatja, nem csak magas fruktóz tartalma miatt, hanem azért is, mert Ön biztonságosnak tartva nagy mennyiségben használja.

Az agave szirup alacsony glikémiás értékét  teljes egészében magas fruktóz tartalmának köszönheti. A glikémiás érték azt méri, hogy az étel milyen gyorsan emeli a vércukor értékét, amely létfontosságú a cukorbetegek részére.

A fruktózt a máj dolgozza fel, ezért nem kerül be a vérkeringésbe, és a fruktózban gazdag agave szirup nem okoz vércukor csúcsokat. Ez akár jó dolog is lehetne, azonban az agave szirup magas fruktóz tartalma számos módon károsítja az egészséget.

Szégyen, hogy a csaló címkézés nagyon sok egészségesebb módon táplálkozni kívánó embert átvert. Eljött az idő a változtatásra.

Mit tehet Ön?

Használjon finomítatlan édesítőszert. Például cukorbeteget által is fogyasztható eritritet, mely kalóriatartalma 23 gr / 100 gr, kókuszcukrot vagy steviát.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír