A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Hol a bizonyíték?

Hol a bizonyíték?

Az egészségügyi érték módosítása a gyakorlatban azt jelentette, hogy körülbelül 100 millió ember azonnal a koleszterinszint csökkentő gyógyszeres terápia jelöltjévé vált.

Minden gondolata és érzelme hatással van az egészségére.
Hatással vannak a vérkeringésére, az immunrendszere erejére, a gyógyulási képességére és minden más fiziológiai szempontra.

Az orvosok nagyon is tudatában vannak arra, hogy gondolatai és érzelmei hatnak az egészségére. Sőt, még egy nevet is adtak neki, melyet úgy határoztak meg, mint a "átverős" terápia gyógyító hatása. (Ál)neve: placebó hatás.

Az utóbbi időben érkezett levelekben több orvos írta, hogy a honlapunkon olvasható írások hamis információt tartalmaznak, sőt a fordítások megadott hivatkozása is kételyt ébreszt. Ha egy feltöltött írásban nincs hivatkozás klinikai tanulmányokra, az emberek nem tartják valósnak a tartalmát. A leveleket író orvosok makacsul ragaszkodnak a tényekhez.

Először: mindenkinek van lehetősége, hogy olvasson és tanuljon az emberi anatómiáról és fiziológiáról. Minél többet tud arról, hogyan működnek együtt szervei az egészség fenntartásában, annál jobb választása van egészsége megtartására.

Bár nem vagyok orvos, három vaskos könyvből olvasok, fiziológia, pathológia és biokémia, továbbá természetgyógyász és gyógynövényes szakirodalmat. Ezek a könyvek átfogó ismereteket tartalmaznak a test működéséről, sejtszinttől a belső szervek rendszeréig.

Másodszor: az emberi egészség tudománya teljesen különbözik a nem élő, és nem gondolkodó entitásoktól. Például egy híd tervezése, vagy számítógépes program megírása egyidőben egylépcsős munka. Némi tervezés és hibajavítás után, a lehetőségek csökkentése után, kreatív módon, egyedi megoldás születik egy matematikai és fizikai mátrix mentén.

Az Ön testét is a matematika és fizika megváltoztathatatlan törvényei irányítják.
A különbség az Ön teste és egy híd között csupán annyi, hogy testére folyamatosan hatással vannak a saját gondolatai és érzelmei. A neurotranszmitterek, hormonok és más biológiai összetevők végtelen hullámait, és az ebből adódó igényekek, vágyakat lehetetlen megérteni bármely orvosnak. Ezért nem tudnak felírni olyan szert, amely garantálja, hogy állapota megjavuljon.

Ezt gondolat-test kapcsolatnak nevezzük, és vitathatatlanul a leginkább figyelmen kívül hagyott tény az emberi egészségben.

A gondolat-test kapcsolat

Utolsó munkahelyemen 12-14 órát kellett dolgoznom, heti 7 napon keresztül. 3-3.500 ügyfél támogatását láttam el munkaidőben az irodából, majd itthonról, ügyeletben. Emellett rendszeresen kijártam ügyfelekhez, és helyben megoldottam a műszaki problémát.

Azon a májusi napon, amikor munkahelyem első számú vezetője bejelentette, hogy a külföldi tulajdonosok eladták a céget, egy pillanat alatt átfutott az agyamon, hogy teljesen bizonytalan a jövőm. Mihez kezdek közel 50 évesen? Heteken keresztül nem tudtam éjjel aludni, izzadtam, hasmenésem volt, levertnek éreztem magam, fizikai fájdalmak és potencia problémák gyötörtek. Az állapot hosszan tartott. Gyötört a tudat, hogy mit fogunk enni, hogyan fizetjük tartozásunkat, havi számláinkat, és miből fogunk élni. Júniusban és júliusban napi 24 órában cikáztak a gondolataim, mégsem jött egyetlen kézzel fogható, tervezhető ötlet.

A közel 30 év alkalmazotti lét után tanácstalan, sőt szkeptikus voltam, hogyan tudnék saját lábon megállni és megélni, mivel szakmámom kívüli ismereteim nem voltak. 5 évvel azelőtt készítettem utoljára honlapot, a nyelveket sem gyakoroltam.

Augusztusban - több (tíz)ezer emberhez hasonlóan kényszervállalkozásba kezdtünk, mivel egyik kapcsolatom kapcsolata megsúgta, hogy ez az egyetlen út vezethet ki az alagútból. Közben éjjel-nappal tanultam a weblap készítést, elkezdtem tervezni jelenlegi honlapunk ősét, naponta 20-30 e-mailt írtam, 5-10 külföldi számot hívtam.

Szeptember 2.-án érkezett be az első szállítmány. Következő napon érkezett az első vásárló, aki 1 darab sószappant vett. Az volt az első este, amikor eszeveszett gondolatok cikáztak az agyamban.
Járkáltam körben a lakásban. Az egész családomnak "tele volt a hócipője", de csak mondtam, mondtam, hogy az első vásárló. Aznap és utána, néhány éjszaka az izgalomtól nem tudtam aludni. Azt követően 1-1 megrendelés beérkezésekor izgatottan hordtam körbe és mutattam minden családtagomnak.

Az öröm sokkal erősebb volt, mint a munkahelyem megszűnésekor érzett frusztráció.
A legyőzöttség és győzelem érzésére visszagondolva megtapasztaltam, milyen ereje volt az érzelmeimnek a fizikai egészégemre. Amikor álmaim összetörtek, úgy éreztem, mázsás súlyok alatt fekszem. Amikor vágyam teljesült, szinte szányaltam a levegőben, és minden ember közül a legboldogabbnak éreztem magam. Megtapasztaltam az erőt, hogyan tudták érzelmeim befolyásolni fizikai jólétemet.

Az Ön gondolat-test kapcsolata is mindig be van kapcsolva. Tény: nem csak a nagyon pozitív és nagyon negatív dolgok hatnak a gondolat-test kapcsolaton keresztül az egészségére. Ez a kapcsolat mindig aktív.  Minden gondolata és érzelme hatással van az egészségére. Hatással vannak a vérkeringésére, az immunrendszere erejére, a gyógyulási képességére és minden más fiziológiai szempontra. Tagadhatatlan bizonyíték a mindennapos élet és érzelmek változásának a kapcsolata.

Ébredt-e már úgy, hogy rosszat álmodott és teljesen megizzadt? Csak egy álom volt, semmi más. Csupán gondolatok és érzelmek, mégis kémiai reakciók sorozatát eredményezte, melyek valós fizikai változást okoztak: az izzadságmirigyek verítéket képeztek.

Érezte-e már, hogy szájában nyál képződött, amikor egy olyan étel járt az eszében, melyre nagyon vágyott? Egyértelmű, a gondolatok és érzelmek képesek fizikailag hatni a nyálmirigyekre.

Mi a véleménye arról a nyilvánvaló fizikai változásról, amely akkor történik, amikor szexuálisan kíván valakit? Ugye, hogy csupán a gondolatok és érzelmek is hatalmas fizikai hatással vannak a testére.

A tudományos kutatások korlátjai

Visszatérve a kérdésre, figyelmen kívül kell hagynunk a tudományos kutatások hivatkozásait, melyek nem szerepelnek a lábjegyzetekben?

Csak saját maga tud döntést hozni. Bármely egészségügyi információról a logikai, humán anatómiai és fiziológiai ismeretek alapján tudunk következtetni. Ha kevés a tudása egy konkrét egészségügyi probléma megoldásához, akkor addig kell olvasni, amíg megbizonyosodik, hogy elég ismerete van a logikus döntéshez.

Amikor emberi tényezőkkel foglalkozunk, és a kisérletek a legaprólékosabb módon vannak előre tervezve, véletlenszerű módon végzik el, ezek hibás eredményt hoznak, mivel nem számolnak a gondolatok, érzelmek és más emberekkel történő kapcsolattal, melyek hatással vannak az egészségre.

A tanulmányok során nem tudják mérni, hogyan éreznek a személyek a kezelés hatásosságáról, milyen képet kapnak a velük kapcsolatba kerülő orvosokról és kutatókról. Mindannyian tudjuk és megbizonyosodtunk, hogy milyen különbség van a kórházi ágyban fekvő beteget kedvesen kezelő orvosról, és azt is tudjuk, hogyan kezeljük a nem törődő orvost.

Minden tudományos kisérlet ezeknek a hatalmas és ellenőrizhetetlen változóknak a tárgya. Még ha csak olyan egyszerű dologról szól egy tanulmány, mint 1 vagy 2 tabletta hatása, ezt is minden esetben befolyásolják a személy gondolatai és érzelmei. Ráadásul ezeket a kezelés előtti, közbeni és utáni körülmények, a környezet, illetve a másokkal való kapcsolata is befolyásol.

Az orvosok nagyon is tudatában vannak annak, hogy gondolatai és érzelmei hatnak az egészségére. Sőt, még egy nevet is adtak neki - placebó hatás -, melyet úgy határoztak meg, mint a "átverős" terápia gyógyító hatása.

Az orvosi egyetemeken dolgozó kutatók jelentős nyomás alatt vannak annak érdekében, hogy adományokat kapjanak munkájukhoz, és eredményeik megjelenjenek a legismertebb orvosi szaklapokban.
Naívnak tűnő gondolkodás azt hinni, hogy a kutatókra háruló nyomás nem befolyásolja valamennyire a kutatási eredményeket, vagy azok bemutatását, főleg akkor, amikor azt a tömegek számára publikálják.

Csupán egy példa arról, hogy az orvosi kutatások és iránymutatások nem mindig az Ön legjobb érdekét szolgálják. Gondoljon vissza 2004 nyarára, amikor egy orvosi bizottság lecsökkentette az LDL koleszterin biztonságos szintjét 30%-kal, és még azt is közzétette, hogy a vérkeringési problémák kialakulásának veszélye miatt további 30%-kal alacsonyabb érték a cél. A gyógyítási szabvány módosítása a gyakorlatban azt jelentette, hogy körülbelül 8 millió amerikai azonnal jelöltje lett a koleszterinszint csökkentő gyógyszeres terápiának.

Az orvosi hír minden médiához eljutott, és minden újság közölte. Csupán egyetlen újság írt arról, hogy az orvosok többsége érdekellentétben volt - szinte mindegyik pénzt kapott honorárium vagy adomány formában legalább 10 gyógyszergyártótól. Ezeket a pénzügyi kapcsolatokat senki nem jelezte a Nemzeti Koleszterin Oktatási Program felé, amelytől a koleszterinszint új orvosi kezeléseinek iránymutatásai származnak.

Nos, hogyan tudja, mely információkban bízzon egészsége segítése érdekében? Remélhetőleg egyetért abban, hogy az egészségügyi cikkek lábjegyzetei nincsenek kapcsolatban a megbizhatóságukkal. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen haszontalanok. Kíváló kutatók és kutatási eredmények vannak, az ezekből származó lábjegyzetek megfelelőek.

Amikor válaszokat keres egészségi kérdéseire, ahelyett, hogy a lábjegyzeteket, és az eredeti szakirodalom érvényességét keresi (nem felejtve a szabályozhatatlan gondolat-test kapcsolatot), inkább olvasson és képezze magát a megfelelő részletekben. Miután elszánta magát cseletedekre, figyelje folyamatosan előrehaladását, és legyen nyitott a változtatásokra egészen addig, amíg megtapasztalja a javulást. Próbálkozzon, figyelje meg a változást és módosítson, amennyire szükséges.

Azért mert másnál valami tökéletesen működik, nem biztos, hogy Önnél is ugyanezzel a hatással jár. És ha azt tapasztalja, hogy valami működik Önnél, folytassa a megfigyelést, ha szükséges változtasson, mert ami ma működik, az nem szükségszerűen marad hatásos, ahogyan az élet és a gyógyulás különböző fázisai mentén előrehalad.

Ez azt is jelenti, hogy Ön saját maga legjobb doktora. Senki sem képes mégérteni és foglalkozni az Ön egészségével, mert csak Ön éli meg a tapasztalatokat, saját gondolatait és érzelmeit.

A legfontosabb az, hogy az egészségével kapcsolatos válaszok keresése közben tegyen lépéseket egészsége jobbítására, bátorítsa magát és pozitívan élje meg a problémát. Ha abban a hitben van, hogy nem lesz jobban, nem fog meggyógyulni, akkor ez úgy is fog történni.

A szerencsétlen körülmények ellenére is lesz ereje helyzetének javítására a gondolatain, érzelmein és viselkedésén keresztül. Olyan állapotot hozhat létre, melyet sokan spontán gyógyulásnak, mások csodának neveznek.

Életének minősége és egészsége a gondolataival kezdődik, melyre érzelmei hatnak, és ezek hozzák létre azokat a nedveket, melyek minden egyes sejtjét táplálják. Az, hogy egyik pillanatról a másikra milyen tipusú nedvek jönnek létre, csak Öntől függ. Amikor úgy érzi, hogy gondolatai és érzelmei a sötét oldalon vannak, legyen ez düh, önsajnálat, féltékenység, harag, kicsinyesség, a pillanat megváltoztatásához kérdezze meg saját magát a következőkről:

Kit szeretek a legjobban a világon?
Ki szeret engem a világon?
Mi okoz nekem örömet?
Ha csak egy hétig lennék a világon, mit tennék?
Miért vagyok hálás?
Gondolkodjon a válaszokon!
Engedje a lelkének hogy ízlelgesse a válaszokat!
Suttogva mondja ki!
Érezze sejtszinten!

Ön, és csakis Ön lesz képes egyedül létrehozni bármikor és bárhol az egészséget javító nedveket. Élvezze, és tudja, hogy semmilyen kiegészítő, gyógyszer vagy sebészeti eljárás nem tud ennél jobban segíteni.

Milyen gyakran kell végeznie? Olyan sűrűn, ahogy lehetséges.
Arisztotalész mondta: "azok vagyunk, amit folyamatosan végzünk".

Ezt tudom mondani azoknak, akiknek a tudományos irodalom referenciáira van szükségük ahhoz, hogy döntést hozzanak saját egészségükről. Remélhetőleg a gondolatok segítenek legalább egy embernek Önök közül is.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés