A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Holt-tengeri fekete iszappakolás készítése otthon

Schramm Tamás
2015. 08. 02. 18:43:19
Holt-tengeri fekete iszappakolás készítése otthon

Gondolkodott-e azon, miért kennek iszapot a fejre? A Holt-tengeri fekete iszappakolás a fejbőrön alkalmazva eléri a haj gyökerét. Vastartalma erősíti a hajtövet, a kálium fenntartja a nedvességét.

Bőrgyógyászok szerint a Holt-tengeri fekete iszap maszk képes a bőr mélytisztítására, az elzáródott pórusok megnyítására, hidratál és visszafordított ozmósis folyamatán keresztül revitalizál.

Több kereskedelmi reklámban Holt-tengeri fekete iszappakolás fedi a modell arcát. Gondolkodott már azon, miért éppen a Holt-tengeri fekete iszap tünik fel az arcra és fejre kenve? A fekete iszappakolás a fejbőrön alkalmazva képes a haj gyökerét erősíteni. A fekete iszap két tucat ásványi anyag tartalmával táplálja a hajat és stimulálja annak növekedését. Ha varasodás vagy korpa állapota gyötri, a fekete iszap ásványi anyagai segítik megakadályozni fejbőre kiszáradását. Rendszeres használatával a Holt-tengeri fekete iszap képes kezelni számos fejbőr irritációt. A pakolást haja teljes hosszán alkalmazhatja.

Göndör hajú nők gyakran szenvednek a haj szárazságától, mert az olaj nem képes a fejbőrből a fürtők végeibe eljutni. Olyan hajstruktúra esetén nagyon ajánlott a fekete iszap hajpakolás.

Ha csak egy testrészét keni be, 20-40 perces kezelés alatt a Holt-tengeri iszap nedvességet juttat a bőrébe és eltávolítja a toxikus anyagokat.
Heti egy alkalommal elég használni.

A Holt-tengeri fekete iszap és fürdősó valami kiváló és nagyon-nagyon jó dolog!!!

"A kéz-láb ujjaimra használtam  /izületi-izom fájdalomra/  a Holt-tengeri fürdősót és fekete iszapot jó meleg vízben elkevertem, illetve tettem hozzá pici neem olajat egy kevés olivát, ezt csak azért, hogy ne szárítsa ki a bőröm! A keveréket beletettem egy nylon-zacskóba és beleraktam a kezem illetve lábam, törölközővel betakartam, /melegen tartotta/ kb. 30 percet hagytam rajta majd leöblítettem. Kicsit furcsa szaga volt a neem olajtól de nem érdekelt. Vártam a hatást.

Másnap reggel éreztem a csodát mert nem fájtak az izületeim pedig csak egyszer csináltam, valami fantasztikus a sarkam olyan lett mint a bársony. Csak ajánlani tudom másoknak is / a hajamra is használtam/ érezhető a különbség!!! Sokáig vártam rá, de megérte! Óvatos leszek, időben rendelem a következő kilókat." (Írta egy hús-vér vásárlónk, Katalin)

1. lépés

Ha nincs bekeverve, öntsön össze egy nagyobb üveg vagy kerámia tálban kb. 1 kg Holt-tengeri fekete iszapot fél liter tisztított vagy ásványvízzel. Ha szükséges, módosítsa az arányokat, hogy sűrübb konzisztenciát kapjon. Ha csapvizet használ, 1-2 szem nátrium tioszulfáttal klórmentesitheti a vizet.

2. lépés

Lehetőleg fa spatulával vagy az ujjaival vigyen fel vékonyan az egész testére a keverékből.
Kezdje a nyakánál, folytassa a karjaival, hasával és lábaival. Ha lehetséges, kérje meg családtagját, hogy a hátát kenje be.

3. lépés

Tekerje körbe a testét meleg törülközővel vagy műanyag csomagolóanyaggal vagy vékony gyapjú lapokkal. A borítás teljesen takarja bőrét, legyen biztonságos, de maradjon annyira laza, hogy a szorítástól ne érezze magát kényelmetlenül, és ne gátolja a vér keringését.

4. lépés

Dörzsölje a fekete iszapot teljes lábfejébe és lábujjaira, illetve a kézfejére és ujjaira. Ezeket is takarja be.

5. lépés

Feküdjön le egy meleg szobában és takarja be magát. Helyezzen előtte egy pohár vizet maga mellé, hogy hidratált maradhasson. Lazuljon el és pihenjen egy órán keresztül.

6. lépés

A törülközők vagy takaróanyag eltávolítása után zuhanyozzon.

A Holt-tengeri fekete iszap hirneve az egész világon ismert.
A Holt-tenger izraeli oldalán évezredek óta mossa a hegyekben lefolyó esőviz az ásványi anyagokat a tó vizébe. Emiatt sokkal magasabb az iszap ásványi anyag és nyomelem tartalma, mint a szinte mindig száraz és lapos jordániai oldalon.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés