A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Hólyagok a lábon - kúra teafa olajjal

Schramm Tamás
2015. 08. 02. 16:21:52
Hólyagok a lábon - kúra teafa olajjal

Nem mindig lehetséges a lábon keletkező hólyagok megelőzése. Ha megjelennek,  a teafa olajos keverék egyszerű és viszonylag gyors lehetőség a bőr sérülésének természetes helyreállítására.

A hólyagok folyadékkal telített zsebek a bőrön, melyek számos ok miatt alakulhatnak ki, például meghatározott terület ismételt dörgölése okozhatja. A leggyakoribb okok új cipő használata és hosszabb távolság gyalogos megtétele.

A lábon keletkező hólyagot célszerű érintetlen hagyni és nem kinyitni, mivel azt a szervezet védekezésből hozta létre. A folyadék párnát képez és hólyag alatti szöveteket, hogy korlátozza a sérülés kiterjedését és segítse a gyógyulást.

Lábon keletkezett hólyag gyógyítása teafa olajjal

A lábon levő hólyag gyógyításához higított teafa olaj szükséges. A higítás aránya 5 rész semleges, hidegen préselt növényi olaj (E-vitamin, szezám, mandula, avokádó) és 1 rész teafa olaj. Az óvatosan megtisztított hólyagot naponta 2-3 alkalommal lehet bekenni, amíg be nem gyógyult.

Több hólyag gyógyítása teafa olajos kenőccsel

A növényi kenőcs bőrön keletkezett hólyagok, kisebb vágások, égési sebek, gombás fertőzések kezelésére használható.

  • 10 csepp teafa olaj
  • 10 csepp levendula olaj
  • 15 gramm szárított fekete nadálytő
  • 15 gramm szárított körömvirág levél
  • 50 gramm méhviasz (kb. 1 dl)
  • 2 csésze növényi olaj (oliva, mandula, szezám, avokádó)
Az illóolajok kivételével az összetevőket egy olyan tálba kell tenni, melyben melegíthetők. Ezt követően 3-4 órán keresztül, nagyon alacsony hőfokon melegíteni, közben keverni kell, hogy ne tapadjanak össze és ne égjenek meg. A keverék sárga színű lesz és növényi illatú. Nem fehérített kávészűrő vagy pamut anyagon keresztül átpasszírozni a darabos részek eltávolításához.

Az átszűrt folyadékot csészénként kell felosztani és mindkét csészéhez 25-25 gramm méhviaszt hozzáadni, majd alacsony hőfokon melegíteni (nem forralni), hogy a méhviasszal is megolvadjon. Figyeljen, nehogy megégjen a viasz. A keletkező paszta nagyon könnyen kenhető. Hagyja a keveréket hűlni, majd adja hozzá és keverje össze az illóolajakkal. Légmentes üveg tárolóban szobahőmérsékleten tárolhatja vagy nyáron a hűtőgépben.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés