A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Illatanyagok és a vágyak

Illatanyagok és a vágyak

Az illatanyagok erőteljesen növelhetik a szexuális vágyat. Gondoljunk csak arra, hogy férfi és nő között milyen nagy szerepet játszik a másik illata.
Jojoba vagy avokádó olajba kevert illóolajok az erotikus masszázs tökéletes kiegészítőjévé is válhatnak.

Egy szippantásnyi vágy

Ha a csábítás teljes armadáját fel akarjuk sorakoztatni, akkor ne csak az ízlelőbimbókat torpedózzuk meg, hanem az orrunkat és a bőrünket is, hogy minden érzékszervünket bevethessük a vágyfokozásba.

Jázminolaj

A jázminolajat a jázminbokor fehér virágzatából préselik. Illata erőteljes, édes és bódító, szinte szárnyakat ad a szerelemben. Lazító hatása van, megakadályozza a korai magömlést és fenntartja a szexuális érdeklődést.

Koriander- és köményolaj

Mindkét illat rendkívül érzéki, ánizsos és bujaságra ösztönöz. Az olajat a növény magjainak vízgőz-desztillációjával nyerik.

Rózsaolaj

A rózsaolaj régóta a nők legkedveltebb csábító eszköze, a török háremhölgyek mesebeli erotikáját sugallja. A rózsa illata dopamint szabadít fel, ami sajátos boldogsághormon, és azok a nők, akik használják, nemcsak másokra hatnak, hanem saját magukat is szebbnek és kívánatosabbnak érzik.

Muskotályzsálya olaj

A muskotályzsálya olaját a virágos hajtás vízgőz-desztillációjával készítik, illata fűszeres, enyhén fás. Hangulatjavító és vágykeltő.

Ylang-Ylang olaj

A Fülöp-szigeteken és Madagaszkáron élő trópusi fa frissen szedett, illatos, rózsaszín vagy fehér színű, nagyméretű virágaiból készült desztillált illóolaj nyugtató, relaxáló hatású, az egyik legismertebb afrodiziákum. A fesztelen nőiesség nehéz és édes illata, melyet a szerelem illatának is neveznek.

Vanília

A vaníliaaroma is tökéletes afrodiziákum, édes illata szintén fokozza a nemi vágyat, valamint lazító és nyugtató hatása is régóta ismert. Vigyázni kell azonban az adagolásával, ugyanis tömény mennyiségben a várt hatás helyett csak émelygést fogunk elérni, így akik nem szeretik annyira az édes illatokat, azok csak keverékben használják.

Szantálfa

A szantálfa egzotikus, érzéki illatával szintén potencianövelő, élénkíti az ösztönöket, segít a frigiditás és az impotencia legyőzésében. Hasonlóan potencianövelő hatású bázisolajokba (sárgabarackmag vagy ilang-ilang olaj) keverve tökéletes lesz egy érzéki masszázshoz, de a keveréket használhatjuk párologtatva vagy fürdőolajként is.

Sáfrány

A sáfrány az ókori Egyiptomban a jómód egyik jelképe volt, az ókori görögök szerint a nők érzéki vágyát fokozza, az iszlám orvostudomány szerint pedig a férfiak nemi vágyát erősíti, és fokozza nemi aktivitásukat. Ópium pótlására is használták, mert illóolaja izgató hatású, valamint sajátos, hosszú orgazmus érzést kelt.

Narancsvirág - Neroli

A narancsvirág másik nevét, a Nerolit Anna Maria de la Tremoille-ra, Neroli olasz hercegnőjétől kapta, aki előszeretettel alkalmazta áldásos hatásait és sikeres el is terjesztette szülőföldjén, Franciaországban. A narancsvirág érzéki illatát ősidők óta afrodiziákumként használják. Még Kleopátra is szerette és alkalmazta. Nyugtató hatású, csökkenti a szexszel összefüggő szorongást, és enyhe eufóriát okoz. Régen narancsvirággal és rózsaszirmokkal szórták tele a nászszobát, hogy érzéki illatuk a szerelmeseket is áthassa.

Pézsma

Sokak szerint a pézsma a szex illata, az univerzális afrodiziákum. Angol neve a szanszkritból ered, ahol herét jelent. A pézsmát eredetileg a hím pézsmaszarvas hasán lévő bűzmirigyből nyerték, ma már azonban szintetikus változatban használatos. A pézsmaillat valójában nem egyetlen illat, hanem mindazoknak a szagoknak az összefoglaló elnevezése, amelyek a férfihormonok elbomlásából származnak. Érdekes módon a pézsmát mindkét nem használja afrodiziákumként.

Pacsuli

A pacsuli szó hallatán rögtön a húsvéti locsolók kellemetlen kölnije jut az eszünkben, holott a pacsulit évszázadok óta használják afrodiziákumként. Az egykori bájitalok kedvelt összetevője állítólag mágikus tulajdonságokkal bír, ugyanis a hagyomány szerint a pacsuli érzéki aromája oldja a gátlásokat, és arra bátorítja a szerelmeseket, hogy bátran megmondják, mit szeretnének a szexben. Az aromaterapeuták szerint a pacsuli a hipofízisre hat, amely serkenti a hormontermelést. A pacsuli illata az idő múlásával egyre finomabb lesz, akár a jó bor: elveszíti fanyarságát és balzsamossá válik.

Ámbra

Az ámbra első hallásra nem túl bizalomgerjesztő afrodiziákum, ugyanis nem másról van szó, mint az ámbráscetek igen értékes, édes illatú anyagcseretermékéről. A kiköpött ámbra a trópusi tengerek felületén úszik, és olykor mázsányi, fehéres szürke masszában veti a partra a víz. Ázsiában az ámbrát afrodiziákumként használják, ugyanis szájon át fogyasztva, például ámbrával ízesített kávéban, erős vágyfokozó hatása van. Nyugaton a legfinomabb parfümök alkotóeleme, mivel tartóssá teszi azokat és enyhíti a virágillatokat. A vágykeltő ámbraillat olyan tartós és erős, hogy még mosakodás után is megmarad a bőrünkön és a ruhánkon.

Forrás: divany.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés