A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Impotencia - antihisztamin és hidrocortison

Schramm Tamás
2015. 08. 02. 10:30:22
Impotencia - antihisztamin és hidrocortison

A világ fejlettebb részein a 40 éves férfiak 5%-a számol be impotenciáról. Kevésbé ismert tény, hogy az antihisztamin férfiaknál és nőknél is lehet az impotencia okozója.

Antihisztamin - impotencia

A hisztaminra a legtöbb ember úgy tekint, mint valami elkerülendő dologra. Az antihisztamin viszketést, orrfolyást, gyulladásokat és számtalan, más kellemetlen hatást okoz. Az élet lehetetlen hisztamin nélkül. Szervezetünk egyik egyik fő neurotranszmittere. Az agyban levő neuronok a hisztamin kibocsátásán keresztül kommunikálnak egymással. A hisztamin a nagy kötőszöveti és basophil sejtek bocsátják ki, és a szervezet aktíválja különféle biokémiai utakon, így az adenosin receptorok által, amelyek a szexuális funkcióhoz járulnak hozzá.

Az allergia és gyomorprobléma gyakori tünet a világ fejlettebb részein. A tünetre felírt szerek, mint a cimetidin blokkolja a gyomorsav kibocsátását, hogy megakadályozza a fekélyesedést. A gyomorsav kibocsátást a hisztamin stimulálja, a H-2 membrán receptorokon segítségével. A cimetidin és más receptor blokkoló szerek hatástalanítják a hisztamin H-2 receptorokat. Más szerek a teljes szervezetre hatással vannak. Ez a probléma egyik forrása.

A különféle, bőrön megjelenő tünetek és az étel-, kémiai-, bőr-, szénanátha allergiák, PMS és tucatnyi más tünet okát a máj működési egyensúlyának felborulása körül érdemes keresni.

Az antihisztaminok másik csoportjában levő aktiv összetevők a H-1 hisztamin receptorok működését gátolják. Sokan az éjszakai alvás elősegítése céljából szedik a szereket, mivel a hisztamin neuronok túlzott aktivitása miatt nem tudnak elaludni.

Az emberek mindkét antihisztamin csoportot széleskörűen szedik. Mint minden szernek, ezeknek is van mellékhatása. A H-2 receptorokra ható szerek rendszeres fogyasztása teljes impotenciát okoz. Meghökkentő, ugye?

Gondoljunk az érzelmi reakciókra, amikor azt tapasztalja az ember, hogy rejtve és fokozatosan növekszik az impotencia. Nem tudja, mitől. Természetes feltételezés, hogy partnere szexuális érdeklődésével lehet valamilyen probléma lehet. Ez előbb vagy utóbb stresszt okoz és álmatlansággal jár.

Ilyenkor újra a csodaszerhez nyúl, és a probléma fokozódik. A stressz hatására növekszik a vér hidrocortison szintje, mely idővel gátolja a tesztoszteron szintézist és elpusztítja a here Serotoli sejtjeit. Ördögi kör. Egy pici tablettával és annak szerencsétlen mellékhatásával kezdődött.
A hisztamin biztosítja a szexuális vágyat és teljesítményt, ezért célszeraű az óvatosság a szervezet antihisztaminokkal való feltöltése előtt.

Impotencia és hidrocortizon

Libidó, szexuális vágy és impotencia
"A problémám több évre nyúlik vissza, amikor a péniszem alsó részén kiütés keletkezett.
Három hónap alatt a kiütés szétterjedt és elérte a pénisz felső részét. Az állapot nagyon fájdalmas, ezért bőrgyógyászhoz fordultam.
Megvizsgált, ekcémát és gombás fertőzést diagnosztizált. Felületi szteroid kenőcsőt írt fel, mely 2,5% hidrokortizont tartalmazott.
4 hónapon keresztül használtam, naponta 2 alkalommal, a pénisz teljes területén.

A kiütés megjelenése előtt a bőrön használatos szteroid krémektől alig éreztem problémát és a merevedésem is tökéletes volt. A krém használatának 10. hónapjában kezdődött a gondom. Merevedésem gyengébbé vált, mint előtte. Megszűnt az éjszakai és a spontán merevedés. Csak akkor tapasztaltam, ha saját magam beavatkoztam. De akkor is nagyon gyorsan ért véget. Elmentem urológushoz, aki hormonvizsgálatra küldött. Minden hormonszintem normális.

Az urológus azt mondta, hogy a nem stabil merevedés az öregedés jele. Ismerem testemet és tudom, hogy a szteroid kezelés okozta a problémát. Azt tapasztaltam, hogy a szteroid krém elvékonyította a bőrt, csökkent elasztikussága. Csodálkoztam, lehetséges-e, hogy a krémtől megsérültek az érfalak és a pénisz szerkezete. Fizikai vizsgálat nélkül nem lehet megállapítani."

A szteroid tartalmú szerek, így a hidrokortizon használata impotenciát okozhat. A 2,5%-os töménység orvosi dózis, mely nem csak a péniszen átfolyó vér vérkeringésére, hanem a tesztoszteron szintézisre is hatással lehet.

Kutatási eredmények egyértelműen leírják a hidrokortizon stressz hormonok hatását a Leydig sejt tesztoszteron szintézisre. Nem kérdéses, hogy a stressz elpusztíthatja a tesztoszteront előállító sejteket, melynek eredménye az impotencia. Az is lehetséges, hogy a stressz, kombinálva a felületi hidrokortizon kezeléssel gátolhatja a tesztoszteron szintézist. Érdekesség, hogy azoknál, akiknél nem termelődik tesztoszteron, mégis lehetséges merevedés, ha a "jó gombot" nyomják, ami hatással van a hisztamin kibocsátásra. Igen, a hisztaminra.

A hisztamin helyben, a pénisz különböző szöveteiben képződik és onnan kerül kibocsátásra. A hisztamin a különböző receptorokon keresztül biztosítja a vérerek feltöltődését, majd összehúzódását. Pontosan azt, ami a merevedéshez szükséges.

A hidrokortizon az egyik fő antihisztamin. Gátolja a hisztidin decarboxylast, azt a proteint, mely a hisztidin aminosavból készít hisztamint. A hidrokortizon gátolja a szervezetben levő hisztamin hatását is. A legtöbb ember, ha javítani kívánja szexuális válaszadását, tudja, hogy az arginin nevű aminosav a nitrogénoxid előanyaga. A nitrogénoxid olyan molekula, amely nagyrészben szabályozza a férfi és női merevedést. A nitrogénoxid enzim szintézise nem az arginintől jön létre, hanem csak akkor, ha BH4 cofaktor is biztosítja a megfelelő enzimeket.

A hidrokortizon gátolja a BH4 létrehozó enzimeket, melynek eredménye a merevedési probléma. Pontosabban a merevedés hiánya. A válasz egyszerű. Sem nagy koncentrációban, és hosszabb ideig nem célszerű hidrokortizon kenőccsel kezelni a péniszt. Legjobb esetben is részleges impotenciát okoz.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés