A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Intsen búcsút a testszagoknak - alumínium nélkül

Schramm Viktor
2016. 07. 30. 17:22:00
Intsen búcsút a testszagoknak - alumínium nélkül

Modern kultúránkban egyre nehezebben fogadják el a testszagú embereket, így rendszeresen kenjük magunkat különböző izzadásgátló dezodorokkal. Az illatozásnak viszont ára van, és ez akár mellrák is lehet - főleg, ha alumínium tartalmú dezodort használ.

Az izzadás testünk egyik nélkülözhetetlen folyamata, mellyel nemcsak hűtjük magunkat, hanem egyensúlyozzuk víz- és só háztartásunkat, valamint szervezetünk méregtelenítését. Maga a verejték egy színtelen, szagtalan folyadék (99 % víz), ami szervezetünk savasságától, és a bőrünkön lévő baktériumoktól nyeri el szagát.

Teststag ellen alumínium mentes dezodor

KÁROS ÖSSZETEVŐK ARMADÁJA MINDEN FLAKONBAN

Sokan úgy választanak dezodort (meg öblítőt, tusfürdőt, és sampont is), hogy leveszik a polcról, megszagolják, és ha tetszik kosárba teszik. Elfelejtik, hogy az apró betűs rész ennél mennyivel fontosabb.

Az alumíniumsók (rákkeltő pórus összehúzók) a parabének (tartósító), a formaldehid (tartósító) a PEG/PEG származékok (amik áteresztővé teszik a bőrt, hogy káros anyagok jussanak a testbe) a szintetikus illatanyagok (melyek olcsók) mind fellelhetők a giga cégek márkás dezodorjaiban.

VESZÉLYT JELENT EGÉSZSÉGÉRE

  1. Az alumínium származékok - amik DNS károsító hatásúak - átmenetileg lezárják a pórusokat, melynek köszönhetően Ön nem fog izzadni, viszont a méreganyagokkal telített verejték visszaáramolni kényszerül a szervezetébe.

  2. A szintetikus anyagok hosszú távú használatát a WHO már 1993-ban igazoltan összefüggésbe hozta a mellrák, a limfóma, az Alzheimer-kór, és az agyvelőgyulladás kialakulásával.

 

VAN MEGDOLDÁS A PROBLÉMÁRA!

Lassan 2 hónapja, hogy kezembe vettem a WiseTree alumínium mentes dezodorját.

Bevallom őszintén, hogy volt némi kétkedés bennem. Próbáltam már az évek folyamán jónéhány kozmetikumot, amik mind ígértek valamit (többnyire, hogy 24 vagy 48 óráig izzadni se fogok), de csak ámítás volt. Az első dolog ami feltűnt a dezodoron, hogy nem ígéri az izzadás megszüntetését. Bátran meri kommunikálni a gyártó, hogy nem izzadni ciki, hanem büdösnek lenni! 

Az elmúlt időkben tapasztaltam egy-s-mást a dezodorokról, melyekkel talán segíteni tudom Önt.

 

Tapasztalataim

  • bármilyen helyzetben megállja helyét (az 1987 m magas Kasprowy-csúcsot másztam meg vele, és párom se szaladt világgá a szagomtól :) )

  • a fehér ruháim nem sárgultak, a feketék nem fehéredtek

  • ha mégis éreztem a testszagom, ismét befújtam magam, és a szag elszállt

  • nem irritálta bőrömet

  • a túracipőben megizzadt lábamat nem volt idő megmosni egy találkozó előtt, így befújtam a WiseTree dezodorjával, és meglepődésemre köddé vált a lábszag...

  • a füst szagot árasztó pólómra kettőt fújtam, és a tömeg nem állt körbe

  • a teafás-citrusos illat jobb, mint a “tucatillat”

  • és az érzés, hogy elutasítottam a hétköznapit, felbecsülhetetlen!

 

Összességében annyira bevált a dezodor, hogy egyáltalán nincs szükségem a régire. Akiknek mintát adtam a környezetemben, egytől-egyik átálltak erre.

Ajánlom mindenkinek, hogy tegye próbára!

 

Frissítés: Tegnap (16.09.15) fogyott el az első flakon dezodorom, azaz két és fél hónapig bírta napi használat mellett - a legmelegebb nyári időszakban!

Keresés