A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Elfogadom
Termékek Menü

Ízletes fekete csokoládé készítése cukorbetegeknek is - házilag

Ízletes fekete csokoládé készítése cukorbetegeknek is - házilag

A bolti csokoládék túlnyomó többség tele van cukorral. Egészségesebb a minőségi összetevőkből készített fekete csokoládé. Azt gondolja, hogy az egészséges, tápanyagokban gazdag táplálkozás elérhetetlen és drága? Ki az, aki nem szereti a friss gyümölcsöket, zöldségeket, tengeri ételeket és időként a fekete csokoládét?

A fekete csokoládé előnyös tulajdonságai

  • A kakaóvaj, kakaómassza és bio kókuszolaj vitaminokban, ásványi anyagokban és egészséges zsírokban gazdag. A telített zsírok nem okoznak vérkeringési zavart.
  • A fekete csokoládé antioxidánsokat tartalmaz.
  • A kakaó prebiotikus összetevőket tartalmaz.
  • A fekete csokoládé fogyasztásához különféle egészségügyi előnyök kapcsolódnak, így megnövekszik a szervezet védelme az ultraviola fény ellen, csökken a vérnyomás és a keringési betegségek kockázata és javul az inzulin érzékenység.

Figyelmeztetés

A csokoládé függőséget okoz, mert folyamatosan izgatja agyunk élelem jutalmazó központját.
A fekete csokoládé relatív kevésbé veszélyes a hagyományos csokoládékhoz képest, mégis érdemes figyelnie az elfogyasztott mennyiségre. Főleg, ha éppen fogyókúrás időszakban van.

Alaprecept

• 1 rész nyers kakaóvaj
• 1 rész organikus kókuszolaj
• 2 rész organikus kakaómassza
• édesítőszer: stevia vagy méz
• lábas
• kis lábas vagy üvegtál
• tepsi
• zsírpapír
• nylon zacskó vagy más tároló


Időigény: 10 perc munka, 30-60 perc olvasztás, 3-4 óra a hűtőgépben, a darabolás előtt.

• 1. lépés: összetevők összeállítása
fekete-csokolade-otthon-osszetevok.jpg
• 2. lépés: Összetevők olvasztása vízfürdő felett tálban vagy lábasban
Fekete csokoládé összetevők olvasztása
• 3. lépés: Időnkénti keverés
Fekete csokoládé összetevők melegítése
• 4. lépés: Tepsi előkészítése
fekete csokoládé sütőtálba
• 5. lépés: Folyékony csokoládé sütőtepsibe öntése
fekete csokoládé sütőtálban
• 6. lépés: Folyékony csokoládé hűtése a hűtőgépben
• 7. lépés: 3-4 óra múlva a csokoládé kivétele a hűtőből
• 8. lépés: Kisebb darabokra vágás
• 9. lépés: műanyag zacskóba vagy más tárolóba helyezés
fekete csokoládé csomagolva
• 10. lépés: Az elkészült csokoládét hűtőgépben tároljuk.


Jó étvágyat!

Ez a fekete csokoládé nem tartalmaz cukrokat, emulgeáló szereket, ételfestéket és egyéb, rejtett, allergiát okozó anyagokat.

Alkalmanként érdemes nagyobb adagot készíteni.
200 gramm kakaóvaj
200 gramm bio kókuszolaj
400 gramm kakaómassza

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
Nyitvatartás

Kedves Vásárlóink!
Aug. 14-17 között
a JomTom
ZÁRVA tart!
Megértésüket köszönjük!

Ingyenes szállítás
OTP
Facebook rajongóink