A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Izomfájdalom, mevev izmok, hátfájdalom

Izomfájdalom, mevev izmok, hátfájdalom

A magnéziumolaj a magnéziumklorid és viz koncentrált, közel telitett oldata. Olajnak nevezik, mert bőrre kenve olajos, finom, csúszos érzést ad. Bedörgölve vagy pakolásként használják fájdalmas, gyulladt, meszes izületekre, izmokra.

A magnéziumklorid a tengervizből származik, közvetlen párologtatással nyerik ki, például a Holt-tengerből, vagy ősi földalatti tárolókból (Zechstein).
A tengervizből származó magnéziumklorid hatóságilag étkezési minőségűnek tekintett.

A magnéziumolaj bőrön keresztül meglehetősen jól szivódik fel. Hatására elernyednek a feszült izmok, javul a hátfájdalom problémája és az arthritiszes ízületek. Szájon át fogyasztáshoz higitják, azonban a transzdermális csomaghoz vagy dörzsöléshez a koncentrált magnéziumolaj használatos. Egy teáskanál vagy 5 ml magnéziumolaj kb. 600 mg magnézium. Ugyanekkora mennyiségű magnézium van egy púpos kanál magnéziumklorid pehelyben. Keserű-sós izű és enyhén hashajtó hatású.
Ajánlásunk > Inzulin rezisztencia és magnézium

Egészsége javitásához vagy fenntartásához naponta 600 mg magnézium szükséges, több dózisban fogyasztva, italban higitva vagy étellel keverve. Magas vérnyomás, meszesedés vagy más magnéziumhiány tünet esetén napi 600 mg szájon át is bevihető. Alacsony vérnyomásnál napi 300 mg az ajánlott mennyiség, kálcium hozzáadásával.

Magnéziumolaj vagy csomag használható tumorokra, fertőzött, gyulladt, fájdalmas, merev vagy elmeszesedett ízületekre, izmokra, hegekre vagy letapadásokra. A gyulladt területeken jobb a hideg olaj vagy csomag, a többi tünethez melegen hatásosabb.
A magnéziumolaj csomagot 1 vagy 2 órán keresztül hőpalackkal melegen lehet tartani, vagy a koncentrált olajat dörzsölje be az érintett területen, majd sugározza be infravörös lámpa fényével.

A bőrön keresztüli, koncentrált és meleg magnézium felszivódás nagymértékben növelhető DMSO hozzákeverésével. A DMSO organikus oldószer, antioxidáns tulajdonságokkal. Egyenlő mennyiségű magnéziumolaj és 70% töménységű DMSO oldatát alkalmazhatja a problémás területen. Nagyobb bőrfelületen erősebb higitásban kell mindkettőt alkalmazni. Kiegészitésként a keverékhez adhat glicerint és nátrium aszkorbátot. (aszkorbinsav és szódabikarbóna keveréke).

A magnéziumolaj gyenge oldata a merev izmok lazitásához bármely testrészen használható és kiváló az öregedő bőr fiatalitásához. Érzékeny bőrön mindig higitott formában kell alkalmazni. Koncentrált forma bedörgölésekor takarja be a bőrt egy kis (gyapjú) anyaggal a ruházat megvédéséhez.
Ajánlásunk > Magnéziumklorid és prosztata

Általános relaxáció, hátfájás, arthritis, izomfájdalom vagy merevség esetén a meleg fürdővizhez hozzáadhat magnéziumkloridot vagy magnéziumolajat. Különösen pihentető forró lábfürdőként, közvetlenül lefekvés előtt.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés