A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Jojoba olaj titka - a sebum

Jojoba olaj titka - a sebum

A jojobaolajat a növény magjaiból nyerik ki. Bár a neve olaj, valójában viasz-észterből áll, mely nagyon hasonló az emberi sebumhoz. Természetes kúra száraz és zsíros bőrre. Könnyen felszívódik, nagyon ritkán okoz allergiás reakciót.

A jojobaolaj titka a hatásossága. Száraz és zsíros bőrön is hasonlóan hat, mint a sebum, mely a szervezet saját, természetes védőanyaga.

A sebumot szervezetünk osztja el a bőr pórusain keresztül, különösen a fejbőrőn és az arcon. Célja, hogy megvédje a bőrt a kiszáradástól és a víz elpárolgásától. Néha túl sok vagy túl kevés képződik, hatására túl zsíros lesz a bőr és akne jelenik meg, vagy éppen szárazzá válik.
A jojobaolaj a sivatagi jojoba növényből származik, képes szabályozni a sebum képződését, hogy a bőr nedvessége tökéletesen egyensúlyban maradjon.

Jojobaolaj és bőrápolás

A jojobaolajat a növény magjaiból nyerik ki. Bár a neve olaj, valójában viasz-észterből áll, mely zsíros anyag és nagyon hasonló az emberi sebumhoz.
Emiatt könnyen felszívódik és szinte soha nem okoz allergiás reakciót.

Az olaj titka

Bőrön alkalmazva csodálatos képessége a sebum mennyiségének szabályozása. Így a szervezet nem képez túl sokat vagy túl keveset. Eredménye az egészséges bőr, melyre semmilyen tudományos magyarázat nincs.
Lehetséges, hogy szervezetünk a jojobaolaj jelenlétére úgy reagál, hogy saját sebum termelését a szükségesnek megfelelően magasabbra vagy alacsonyabbra állítja.

Tökéletes kezelés száraz bőrre

A jojobaolaj hidratálja a bőrt. Mivel viasz és nem olaj, nem hagy zsíros maradványokat. Mégis biztosítja azokat a zsíros összetevőket, melyek a bőr vízveszteségének megakadályozásához szükségesek. Az emberi sebumtól eltérően - ez néha eltömíti a pórusokat - a jojobaolaj olyan gyorsan felszívódik, hogy a pórusok nyitva maradnak és folytatódik a sebum termelése. Kitűnő kúra száraz bőrre.

Öregedésgátló tulajdonságok

Szervezetünkben a sebum termelődése az időskor kezdetén lecsökken.
A csökkentés gyorsul, ahogyan öregszünk. Ez szárazságot és a ráncok megjelenését idézi elő. A jojobaolaj kicseréli a viasz-észterrel a sebum veszteséget, és így segít az öregedés elleni folyamatban. Bőrbe masszírozva, a szervezet megkapja azt a nedvességet, melyet elvesztett, ezáltal lelassul, csökken a ráncok megjelenése.

Tökéletes kezelés zsíros bőrre

A jojobaolaj nagyon hatásos zsíros bőrre. A zsíros bőr és akne és a fejbőr korpásodásának okozója a túl sok sebum. Egyedi képessége miatt egyensúlyban tartja a sebum szintjét, ezáltal csökkenti a bőr zsírosságát.

Jojobaolaj és hajápolás

Fontos a hajápolásban, mert az emberi sebum egyik célja a haj egészségének megtartása. A jojobaolaj rendszeres használata segít megakadályozni a hajvégek töredezését, erős és fényes hajat eredményez. Könnyít a viszkető fejbőrőn, csökkenti a hajhullást.

Természetes orvosság a seborrheás fejbőrre

Képessége miatt egyensúlyban tartja a sebum mennyiségét, így kúra a korpa ellen. A jojobaolajat a haj felszívja egészen a fejbőrbe, és lebontja a képződőtt sebumot, amely a korpásodás oka. Jojobaolajos kezelés után a hajtüszők kitisztulnak és újra egészségesek lesznek.

Természetes kezelés aknés bőrre

Hatásosan lelassítja az aknet okozó sebum túltermelődését. Mivel nagyon gyorsan felszívja a bőr, az eltömődött pórusok kitisztulnak, és nyitva maradnak a normál sebum képződéshez. A jojobaolaj az egyik legjobb az aknés bőr kúrálására.

Nedvesség a sivatagból

A jojobaolaj természetes kúra száraz és zsíros bőrre. Nagyon sok bőrápoló termék összetevője, beleérte az akne krémeket, testápolókat és masszázsolajakat.

Csodálatos, hogy egy univerzális bőrápoló terem a sivatagban.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés