A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Kókuszolaj és a természetes hajkondicionálás

Schramm Tamás
2015. 08. 20. 10:27:47
Kókuszolaj és a természetes hajkondicionálás

A bio, szűz kókuszolaj az egyik legjobb, káros kémiai anyagoktól mentes hajkondicionáló. A másik természetes hajkondicionáló a cassia obovata, melyet szintelen henna néven ismerünk.

Ereje részben a közepes láncú zsírsavakban rejlik. A kókuszolaj egyedi zsírsavai nagyon kicsi, molekuláris struktúrában vannak jelen. Éppen akkorák, hogy szabadon átjutnak a vírusok sejtjein, és elpusztítják azokat. Könnyedén áthatolnak a haj sejtmembránjain is. Ez teszi lehetővé a tápláló olajnak, hogy felszívódjon a hajgyökereknél és belülről mélykondicionáljon.

Míg más hajkondicionálók kívülről befelé dolgoznak, a kókuszolaj belülről kifelé. Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánst, melyek védelmet biztosítanak a szabadgyökök káros hatásaitól, így a hőtől és a környezeti károsodástól.

A legtöbb kereskedelmi hajkondicionáló feldolgozott növényi olajokat tartalmaz, melyek szabadgyököket hoznak létre, mert hiányoznak belölük az eredeti antioxidánsok.

A bio kókuszolaj fejbőrbe masszírozása, táplálja a fejbőrét. Természetes, gombaellenes tulajdonsága miatt hatásosan csökkenti a korpásodást. A korpát gyakran a szervezetben található gombák, a candida  elszaporodása okozza, mikor elérik a fejbőrt. Rendszeres használattal a kókuszolaj elpusztítja a fejbőrön található gombákat, így a korpásodás megszűnik. Búcsút mondhat a kémiai összetételű, korpásodást gátló kémiai anyagoknak, melyek hozzájárulnak szervezete mérgezéséhez.

A kókuszolaj közvetlenül felszívódik a bőrben, a fejbőrön alkalmazva gyorsan bekerül a vérkeringésbe az erőteljes gomba-, vírus- és baktériumellenes anyag, melyek ellen a baktériumoknak nincs immunitásuk. A legtöbb ember egyetért, hogy ma a szuper baktériumok (MRSA) korában rendszeres az immunrendszerünk elleni támadás. A hatás növeléséhez teljes testén is használhatja a kókuszolajat, a kémiai alapú testápolók helyett. Fürdés vagy zuhanyozás után kicsi mennyiséget használjon. Dörzsölje bőrébe tetőtől talpig, és törülközés előtt hagyja néhány percig felszívódni. Mély hajkondicionáláshoz 1 vagy 2 teáskanálnyit kenjen a nedves hajára, és hagyja rajta, amíg lehetséges. Egy óra is segítség, de maradhat egész éjjel, sőt néhány napig is.

Valóban látni fogja az eredményt. A mélykondicionálást hetente 1 alkalommal végezze. Mossa ki néhányszor a haját, hogy az összes olaj eltávozzon. A kókuszolaj beszennyezheti ruhaneműit. Védje ruháit és az ágyneműt.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés