A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Elfogadom
Termékek Menü
0

L-Glicin - 200 gr

L-Glicin por - 200 gr Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.890 Ft
Készletünk Raktáron

Ez az egyszerű és kiadós aminosav nagyon fontos a bélrendszer egészségéhez. Erős gyulladáscsökkentő és segít a fluorid és más nehézfémek méregtelenítésében. Hasznos lehet erekciós problémáknál és a mélyebb alvás elérése érdekében.

Szerezhető hűségpontok: 19
Várható szállítás: 2017. június 28.
Átlagos értékelés: Ossza meg Velünk tapasztalatát!
Egységár: 9 Ft/g
Menny.:db
Termékleírás

L-Glicin - 200 gr

A glicin védelmet nyújt vérzések, sepsis sokk, ischémia, szövet és szervsérülés, beleértve a máj, vese, szív, bélrendszer és izom sérülése ellen. Védelmet ad gyógyszerek és mérgek által létrejövő  májkárosodások, a peptidoglycan polysaccharid által előidézett artritis ellen, és gátolja a gyomorkiválasztást. Védi az emésztőrendszer nyálka rendszerét a kémiailag vagy stressz által létrejövő fekélyek ellen. A glcin számos védelmi hatással rendelkezik, gyulladásgátló, immunmoduláló, és közvetlen citovédelemet nyújt.
Hatással van a gyulladásokat előidéző sejtekre, mint a macrophage, elnyomja az átvivő faktort, gátolja a szabad gyökök létrejöttét, illetve a gyulladásos citokinok aktiválódását.

A plazma membránban, a glicin aktiválja a klorid csatornát, hogy stabilizálja vagy hiperpolarizálja a plazmamembrán potenciált.

Ez az egyszerű és kiadós aminosav nagyon fontos a bélrendszer egészségéhez. Rendkívül fontos más aminosavak, a gluthation, creatin, heme, RNS, DNS szintézisében, és segítséget nyújt a kálcium felszívódásához.

Különös, hogy nem jut belőle elegendő a szervezetbe. A glicin külső forrásból való bevitele az egyik legfontosabb dolog, amit a bélrendszer egészsége és a szisztémás gyulladások ellen gyógyulásának elősegítésére tehetünk.

Előnyei

  • Erős gyulladás csökkentő, különösen túl aktív immunrendszernél
  • Kitűnő segítség lehet rosszindulatú daganatok esetén
  • Segítheti a nehézfémek és flourid méregtelenítését

Hátrányai

  • Megtermékenyülést/megtermékenyítést gátló hatású
  • Túl laza széklet vagy hasmenés esetén nem ajánlott
  • Álmosságot okozhat, célszerű az esti órákban fogyasztani.

A glicin a csontleves egyik fő egészséges része, melyben kollagének, ízületek, porcok találhatók. Rendszerint pont azokat az állati részeket dobják ki a szemétbe. Megtalálható a zselatin forrásokban is. A glicin az emberi testben nagy mennyiségben található, mivel a szervezet egyik legfontosabb proteinjének, a kollegénnek fő összetevője. Kollagén főleg a rostos szövetekben, így az ízületekben, porcokban, bőrben, csontvázban, erekben és a bélben található.

A glicin nem esszenciális aminosav, ami azt jelenti, hogy a máj képes annyit termelni, amennyire a szervezetnek szüksége van.

Ha a glicin olyan fontos, és a máj képes termelni, miért aggódunk, hogy kívülről is pótolni kell?

A máj csak korlátozott mennyiségű glicint képes előállítani. A máj szintén használja a glicint méregtelenítéshez, de a folyamatot az elérhető glicin mennyisége korlátozza. A máj által létrehozott mennyiség a létfontosságú funkciókhoz használja fel, és azok segítenek a megfelelően hosszú élethez, hogy amikor kifogy, újra olyan ételt fogyasszunk, amivel visszapótolhatjuk a glicin mennyiségét. A legtöbb funkcióhoz a vérkeringésben kell lennie a glicin aminosavnak.

A glicin gátolja a gyomorsav kiválasztást és védelmet nyújt a kémiai anyagok és stressz által létrehozott fekélyek ellen. Jelentős fekélyellenes aktivitással rendelkezik. Állatkísérletekben megakadályozta a kémiailag előidézett colitis kialakulását. Jelentősen segíti a felső emésztő traktusban az aszpirin tolerálását. A glicin képes volt, az arginin NEM, a bélfal és nyálkahártya integritására sugárkezelés esetén állatkísérleteknél.

Sérülések és fertőzések esetén a szervezet első válasza a gyulladás. Normális körülmények között a sérülést követően nagyon gyorsul meg kell szűnnie, ha a szervezetben megfelelően magas a glicin mennyisége. Ha a sérülést követően hosszú ideig tartanak a fájdalmak, vagy gyakorta, megmagyarázhatatlan okokból jelennek meg fájdalmak, akkor glicin hiány alakulhatott ki. Glicin hiánya esetén az enyhe szövet sérülés is létrehozhat gyulladást, sőt az artériákban is létrejöhetnek mikro sérülések. Ismert, hogy a glicin védelmet nyújt sérülések és a szívbetegségek ellen. A glicin egyik legfontosabb szerepe a gyulladások szabályozása az emberi testben. Ha az nem működik megfelelően, krónikus gyulladás alakul ki.

Miért mondja sérülés esetén az orvos, hogy tegyünk jeget rá, a gyulladás csökkentésére?

Mert a sérülés által létrejött gyulladás lassan gyógyul, más sérülést is létrehozhat és fájdalmat is okoz. Miért rosszabbodik a sérülése ahelyett, hogy gyógyulna? A szervezet diszfunkciója miatt, ami éppen gyógyulás ellenesen hat. Amikor a szervezet nem megfelelően táplált, ásványok, vitaminok, aminosavak hiányoznak, például glicin is, nem úgy reagál, ahogyan kellene.

A gyulladás szervezetünk természetes immunválasza a sérülésekre és betegségekre. Amikor megsérülünk, az első dolog, hogy jeget teszünk a gyulladt részre, gyulladáscsökkentő gyógyszert fogyasztunk, stb. A gyulladás a gyógyulás természetes része, és ha glicin szintünk kellően magas, a gyulladás nagyon rövid idő alatt megszűnik. A krónikus gyulladások nagyon gyakori oka az alacsony glicin szint. 

Gyakori, hogy a visszacsatolások nem pontosak, más szóval, nem azt az utasítást kapja, hogy már nincs szükség a gyulladások létrehozására. Az egyik oka a glicin hiánya. Glicin szükséges a megfelelő gyulladás válaszokhoz, de modern táplálkozásunkból hiányzik ez az aminosav.

Táplálkozásunkban a húsoknak kellene a legmagasabb glicin tartalommal rendelkezni. A probléma, hogy éppen azokat a részeket nem fogyasztjuk ma, amire a legmagasabb glicin tartalmú. A fejlett világban egyre több ember eszi a csont nélküli húsokat és bőrtelen csirkemellet.

A mai csirkemell az egyik legborzalmasabb állati protein forrás, zsírtalan összetevőivel. A mai csirke zsírjában nagyon magas az omega-6 tartalom, ami felborítja az omega 6 és 3 zsírsavak közötti arányt. Gyakorlatilag az állatok legtáplálóbb részeit dobjuk el étkezéskor. A csirkeláb tele van kollagénnal és glicinnel. Májunknak sokkal több glicinre van szüksége, mint a régi időkben, mert a glicin a methion méregtelenítéshez kell, ami sovány húsokban található aminosav. Becslések szerint 10-szer több methiont fogyasztunk, mint néhány emberöltővel ezelőtt.

 

A glicin segíti az alvásfunkciókat, a jobb és kevesebb alvást

Elalvás előtt a glicin bevitele javítja az alvás minőségét és hatékonyságát, megnöveli az alvás idejét. A glicin bevitele utáni napon csökken a napközbeni álmosság és javul a memória használata. A glicin javítja a REM alvást, és csökkenti a nem REM időszakot. A glicin bizonyos neuropeptidekre hat (suprachiasmatikus nucleus) az agyalapi mirigy területén, amely szabályozza az ébrenlét-alvás ritmusát.

 

A glicin javítja a bőr állapotát

A glicin a kollagén fogyasztáson keresztül jelentősen javítja a bőr elasztikusságát idősebb embereknél és javítja a bőr nedvességét és a vízveszteséget. A kollegén peptidek előnyösek az UV-B sugarak által okozott bőrkárosodás és a fényártalmak elnyomásában. 4 héten keresztül szedett 2,5g kollagen peptid 20%-kal csökkentette a szem körüli ráncokat, ami a tanulmány befejezése után is tartós maradt. 8 hét után tovább javult a bőr prokollagén type-I tartalma 65%-kal, és az elasztin 18%-kal. A glicin duplájára gyorsítja a bőrfekély gyógyulási sebességét.

 

A glicin segítheti a pajzsmirigyet

A glicin segítheti a májban a T4 és T3 átalakulását.

 

Glicin és az agy

Kis mennyiségben a glicin kitágította az agy mikroereit 250%-kal. Alkohol mérgezett patkányoknál a glicin képes volt a szabad zsírsavak, a koleszterin felhalmozódását és a vérben, agyban, májban keringő triglycerideket csökkenteni. Ugyanezzel a hatásával csökkentette az agyduzzanatot.

 

Glicin és a máj

A glicin meggátolja a laktát dehydrogenáz elszökését (sejtelhalás indikátor) a patkányok májából

Alkohollal mérgezett patkányoknál a glicin csökkentette a vérben, agyban és májban keringő koleszterint, fosztfolipideket, zsírsavakat és triglycerideket, és helyreállította a zsírmáj okozta rendellenességeket.

A glicin csökkentette a máj károsodását és az elhalálozás arányát bakterális fertőzéstől (sepsis) szenvedő patkányoknál.

A glicin képes fenntartani a vér D-vitamin szintjét májbetegséggel küszködő állatoknál és lassítja a máj károsodását.

 

Glicin és erekciós probléma

Teljesen bevált és régóta megoldotta az erekciós problémámat. A borax szinergikus a glicin nevű aminosavval. A glicin édeskés izű, fogyasztása az esti órákban ideális. Mind a borax, és a glicin hasonló hatással van a nőkre és férfiakra, szexuális diszfunkció esetén.

A herék környékén érzett viszketés általános probléma, gombás vagy candida fertőzés okozza. Legjobb kerülni a növényi, finomított olajokat, cukros ételeket és mesterséges édesítőszereket. A testfelületet boraxos vízzel kell lemosni.

 

FOGYASZTÁSA

A glicin ajánlott mennyisége 1-2 gr naponta.

Bélgyulladás esetén naponta 10 gramm glicin bevitele ajánlott. A kutatási eredményekben nem ritka, hogy a szervezet 100 grammot használ fel. A glicin fogyasztása nem fontos, ha táplálkozásunkban jelen van a csontleves. A glicin enyhén édeskés, nagyon jól oldódik, vízzel, joghurttal keverhető.

100 % tisztaságú, hozzáadott anyagoktól mentes L-Glicin por!

 

Ásványok

Vélemények
Ennél a terméknél Ön lehet az első, aki hallatja véleményét!
Kérjük mondja el véleményét!


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Gyengécske Kiváló

Mások ezeket is választották