A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Hogyan használjuk az L-Glutamint?

Mitől függ, hogy az L-Glutaminból mennyit használunk? Az általános adagolási javaslat 2-5 g (1-2 teáskanál) naponta, ami abban az esetben helytálló, ha valaki edzéshez vagy általános immunrendszer támogatás céljából használja. Abban esetben, ha a bélrendszerünk működését akarjuk segíteni, az L-Glutamin napi adagját ettől eltérően lehet alkalmazni.


 

Különféle L-Glutamin protokollok léteznek

1. Az egyik legnépszerűbbet, egy híres és tisztelt atléta készítette. Javaslata szerint 80 gr glutamin bevitele szükséges naponta, 5 napon keresztül, azt követően a napi fenntartó adag 10-20 gr. Az 5 napos megadózis glutamint szét kell osztani sok, kisebb dózisra, például 10 gr (4 csapott teáskanál) minden órában.

2. Egyesek szerint túl agresszív ez a napi dózis. Helyette napi 40 gr-ot ajánlanak 4 napon keresztül, utána 40 gr 5 napra (vagyis napi 8 gr), és a fenntartó adagolás 5-10 gr naponta.

3. Az első nap 10, második 20, majd 30 és 40 gr is lehetséges. A folyamatosan emelkedő adaggal a szervezetnek lehetősége van megismerkedni a glutaminnal. Egyes embereknél gyomorproblémákat okozhat az egyik napról a másikra 0-ról 50-80 gr-ra emelt glutamin.

4. Az első napokban 2 csapott teáskanál (5 gr) glutamint fogyasszon egy kis vízzel, minden 1-2 órában, vagy 4 csapott evőkanál ébredés után, ebéd előtt, vacsora előtt és lefekvés előtt.

Bármelyik módot választja, az L-Glutamin por hatását gyorsan megtapasztalja, mivel a sejtek nagyon könnyen felszívják és a bél gyorsan regenerálódik.

Mielőtt bármilyen protokollt kezdene, mindig konzultáljon szakképzett orvossal, és változtassa meg étrendjét a bélrendszerét támogató táplálkozásra!


 

Az L-Glutamin fogyasztás tudnivalói

Sokan étkezéssel együtt viszik be az L-glutamin port. Ez a legnagyobb probléma, ugyanis az L-Glutamint magában kell fogyasztani. Így nem kell versenyeznie más aminosavakkal. Ezen felül fontos, hogy hideg vagy szoba hőmérsékletű folyadékkal kell meginni, ugyanis meleg folyadékban csökken a hatása.

Keresés