A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Lábápolás - repedezett sarok ápolása természetes módon

Lábápolás - repedezett sarok ápolása természetes módon

Ne feledje: egy vastag gyapjúzoknira lesz szüksége.

Hogyan gyógyítsa sérült sarkát és talpát


A talpak és sarkak sérüléseinek kialakulását rendszerint a nyomás, illetve a száraz és tágulni képtelen bőr okozza. Az állás és járás nyomást gyakorol, melytől a talp bőre oldalirányba kitágul. A nem megfelelően rugalmas bőr repedést eredményezhet. Lineárisan vágott sérülésnek nevezik orvosi nyelven. Általában a talp felületi részét vagy az epidermist érinti. Amikor a repedések az epidermis feletti felületre is kiterjednek fájdalmat, vérzést, sőt fertőzést is okozhatnak.

Szerencsére különböző természetes módszerek is rendelkezésünkre állnak a repedés megakadályozása és kezelésére. A sarok repedezése leggyakrabban a nem megfelelő lábápolás, és a hiányos étkezés miatt jön létre. A cink és omega-3 zsírsav hiánya is hozzájárulhat a sarok repedezéséhez és más, száraz bőr problémához.

Néhány javaslat a könnyű lábápoláshoz:
• Tornáztassa rendszeresen.
• Naponta tisztítsa és hidraltálja.
• Finoman hámlassza a bőrt, amikor szükséges.
• Váltogatva vegyen meleg és hideg lábfürdőt, mellyel megnyugtatja lábait.
• Mély hámsérülés és vérzés esetén kerülje a mezítláb közlekedést.

Természetes orvosságok sérült sarokhoz és talpakhoz

Leghatásosabb szer a kiszáradt talpak és talpak gyógyításához a gyógyító olajok és testápolók használata zoknival. Lefekvés előtt alkalmazzon bőségesen egy vagy több olajat a talpakra és sarkakra, mely lehet mandula, szőlőmag, esetleg olivaolaj. Vegyen fel vastag gyapjúzoknit, és hagyja a lábain egész éjszaka. Más hasznos olajok és bőrápolókrémek: kezeletlen kakaóvaj, nyers, kezeletlen sheavaj és szűz, bio kókuszolaj.

Durva hámlasztás helyett a tej és méz nagyon hatásos lehet a puha, selymes bőr eléréséhez. Adjon egy csésze mézet két csésze tejhez, és öntse olyan méretű tálba, amelyikben mindkét lába elfér. Áztassa 15 percig, finoman masszirozza bőrébe a keveréket. Áztathatja könyökeit és kezeit is a tej/méz kettősben, vagy finoman paskolhatja. Arcbőrébe is masszírozhatja. Langyos vízzel öblítse le.

* Minden 2 csésze tejhez adjon 1 csésze mézet, a tál méretének megfelelően.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés