A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Kubeba illóolaj (Litsea cubeba) - 10 ml

Ingyenes szállítás

Ár:
990 Ft
Készletünk állapota: RAKTÁRON
Várható szállítás: 2020. október 26.
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Egységár: 99.000,31 Ft/l

A kubeba litsea illóolaj, más néven verbéna édes, fűszeres aromájú, citrus jegyekkel. Felemelő, lelkesítő hatású antidepresszáns. A zsíros, pattanásos, eltömődött bőrre szánt kozmetikumokba foglalva jótékony hatást fejt ki.

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Kubeba illóolaj (Litsea cubeba) - 10 ml

Tulajdonságok

  • összehúzó hatású
  • tónusjavító a bőr számára
  • fertőtlenítő hatású
  • gyulladásgátló hatású
  • baktériumölő hatású
  • idegcsillapító hatású
  • antidepresszáns, nyugtató hatású
  • illatosító

Alkalmazások a kozmetikában és az aromaterápiában

  • zsíros  vagy vegyes arcbőrre
  • aknés vagy egyéb fertőzéssel küszködő arcbőrre
  • bőrgombára
  • izületi gyulladásokra
  • izületi reumára
  • szorongás, depresszió ellen
  • álmatlanságra

A KOZMETIKÁBAN

  • a kozmetikai készítményekbe ajánlott adagolás 0,5-2%
  • zsíros  vagy vegyes arcbőrre szánt krémekbe, emulziókba, sminklemosókba
  • pattanásos, problémás arcbőrre készített lemosókba, frissítőkbe
  • kozmetikai készítmények illatosítására általában
  • bőrre alkalmazott gombásodás elleni készítményekbe
  • izületekre használt kenőcsökbe, masszázsolajakba

AZ AROMATERÁPIÁBAN

  • pár cseppet tegyünk a fürdővízbe, depressziós, nyugtalan állapot esetén, előre feloldva
  • levegőbe szórva, az idegek lecsillapodását, az elalvást elősegítő légkör megteremtésére
  • alvászavar, álmatlanság esetén tegyünk pár cseppet egy pamut kozmetikai lapocskára és tegyük este lefekvéskor a párna mellé 

SPECIÁLIS SZINERGIÁK

  • jojoba olajjal és teafa illóolajjal, zsíros, pattanásos bőrre
  • neemolajjal és feketekömény olajjal keverve gombásodás esetén
  • mandarin és levendula illóolajjal elegyben idegcsillapításra és egy örömteli légkör megteremtésére
  • neroli és fenyőtömjén illóolajakkal ötvözve egy kellemes antidepresszáns illatosítóért
  • makadámia vagy szezámolajban hátgerincmenti maszázshoz, szorongás esetén

Felhasználás

A termésből kinyert kubeba illóolaj jó idegrendszeri tonizálószer, ezért enyhe fokú depresszió, idegesség, aggódás és stressz esetén javasolják a különböző formában (aromalámpából párologtatva, fürdőben, szaunában, masszázshoz) történő használatát. Emellett légúti fertőzések idején is ajánlatos párologtatásra és inhalálószerek alkotórészeként használni a kubeba illóolajat, mert fontosabb alkotórészei fertőtlenítő és antimikrobiális hatással rendelkeznek. A kubebatermések illóolaja jó bőrtonizáló és fertőtlenítő, ezért elsősorban akne és zsíros bőr kezelésére alkalmas kozmetikai készítmények előállításhoz használják, de gyakori alkotórésze szappanoknak, parfümöknek és dezodoroknak is. A kubeba illóolaj nagyon enyhén mérgező és nagyon enyhén bőrirritáló, nem bőrérzékenyítő és nem fototoxikus.

Teafa olajat hozzáadva, erőteljes hatású fertőtlenítőszert kapunk, a jellegzetesen kellemetlen szagok nélkül. Párologtatva tisztítja a légutakat. Nagyon hatásos dezodoráló, segítséget nyújt a túlzott izzadás csökkentésében.

Előállítás módja: gőzlepárlással a gyümölcsből

Földrajzi származás: Kína

Megjelenési forma: tiszta, sárga-narancssárga színű, alacsony sűrűségű folyadék

Illatjegye: szívillat

Olfaktív tulajdonságok:  virágos, friss illat, citromos jegyekkel

Összetevők (INCI): litsea cubeba fruit oil

Illóolajok

Vásárlói vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 02. 25.
az irodában használjuk, diffúzorba csepegtetve, szépen átjárja a termet az illata, nagyon szeretjük. Jó hangulat és nyugalom jár át bennünket.

Ezek is érdekelhetnek

Keresés