A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

lugol-jódoldat

2022. 05. 20. 12:09:28
Nem jó betegnek lenni még akkor sem, amikor tudjuk, hogy az akut tünetek “csak” átmenetiek - azaz a kezelés hatására fokozatosan megszűnnek. Még aggasztóbb az a helyzet, amikor kiderül, hogy egy olyan krónikus megbetegedésről van szó, ami hosszú-hosszú időn át fennáll - hónapokig, évekig, élethosszig - és az életmódbeli és orvosi utasítások gondos és pontos betartásával tartható szinten. Ilyen a pajzsmirigy-alulműködés is, ami számtalan kellemetlen panasszal nehezítheti meg a mindennapjaidat.
2022. 05. 20. 11:59:15

A jódhiány következményeivel mintegy 2 milliárd ember küzd a világban. Magyarország sem kivétel ez alól, hiszen a lakosság 80 %-ának elégtelen a jódellátottsága. Sajnálatos módon sem a víz, sem az élelmiszerek nem tartalmaznak elegendő jódot, ami kifejezett aggodalomra ad okot, mert a jód hiánya a szervezet anyagcseréjét károsan befolyásolja.

2022. 05. 19. 14:10:54

A pajzsmirigy a gége, illetve légcső előtt elhelyezkedő hormontermelő szerv, ami két hormont termel: tiroxint (T4) és trijód-tironint (T3). Ezek a hormonok az emberi szervezet majdnem minden anyagcsere-folyamatát befolyásolják, így a pajzsmirigy túl- vagy alulműködése számos szerteágazó panaszt idézhet elő.

 

2022. 03. 25. 16:45:55

Amikor kiderül, hogy a szerteágazó tüneteket - amelyek eddig nap, mint nap megnehezítették az életedet - pajzsmirigy betegség okozza, furcsa, ambivalens érzések kavarognak benned. Egyrészt “megnyugtat” a tudat, hogy végre tudod az okát annak, hogy miért érzed rosszul magad, másrészt viszont elbizonytalanít az ismeretlen, ami állapottól függően a gyógyszeres vagy műszeres kezelés során vár rád. 

2022. 03. 25. 11:54:20

A pajzsmirigy számos anyagcsere és hormonális folyamat szabályozásának a karmestere.

Két hormon termeléséért felelős, amelyek képzéséhez a szervezetednek jódra is szüksége van, ezért a napi jódszükséglet fedezéséről mindig gondoskodnod kell. Fontos a megfelelő mennyiségű szelén bevitele is (50-100 µg/nap).

A pajzsmirigy megbetegedései a különböző tünetek miatt sok esetben nem, vagy csak hosszú idő után kerülnek felismerésre.

2022. 03. 23. 12:27:41
A pajzsmirigy az emberi szervezet hormontermelő szerve, ami a gége, illetve a légcső előtt helyezkedik el. Két lebenyből áll, amelyeket tizedmilliméteres tüszők rendszere alkot. Ezek termelik és fehérjéhez kapcsolva tárolják a pajzsmirigy hormonjait.
2021. 07. 17. 19:19:10
A pajzsmirigyzavar népbetegséggé nőtte ki magát hazánkban, különösen magas arányban a nők körében. A problémák közül is az élen a jódhiányos pajzsmirigy-alulműködés szerepel. A túlhajszolt termőföldek már szinte nyomokban sem tartalmaznak jódot, így ételeink sem, pont emiatt jódozzák a konyhasót, na de az mire elég?!
2021. 04. 20. 10:58:31

 

A jód a szervezet anyagcseréjét irányító két pajzsmirigyhormon alkotóelem (tiroxin, és trijód-tironin). Bioszintézisükhöz, és felépítésükhöz elengedhetetlen.
Ez a természetben széles körben elterjedt elem a pajzsmirigy normál működésének fenntartásához szükséges.

Keresés