A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Lúgosítás - biokémia

Lúgosítás - biokémia

A legtöbb ember hajnali 2 és 4 óra között, álmában hal meg. A szervezet ebben az időszakban a legsavasabb. Ha lefekvés előtt ellátja elektrolitokkal, az alvás időszakában állapota helyreáll.

Legjobb időszak a reggel, legalább 30 perccel az étkezés előtt. Utána este, lefekvés előtt, az utolsó étkezés után legalább 30 perccel.  A szer általában szódabikarbona vagy szódabikarbóna és bio, pasztőrizálatlan almaecet.

A bio, pasztőrizálatlan almaecet önmagában is fogyasztható, étkezés közben. Önálóan nem ajánlott savas reflux, gyomorégés és savas emésztés esetén. Az almaecet savas hatását higíthatja, ha 2 evőkanálnyit elkever egy pohár vízzel. Savas reflux esetén a bio, pasztőrizálatlan almaecethez adott szódabikarbona megakadályozza a savas problémát, mert pH értéke nagyon közeli a szervezet természetes pH-jával.

A megadott időszakokban történő fogyasztása okozza a legkisebb hashajtó hatást. Étellel együtt hashajtó, kivéve, ha étkezés közben sok vizet fogyaszt. Olyankor a sav-bázis hatás és a koncentráció minimálisra csökkenti a problémát.

Egyetlen kérdés lehet a bevitt víz mennyisége. Néhány kultúra, így az olaszok étkezés közben szódabikarbona segítségével segítik az emésztést.

Az eredeti ajánlás napi 3 alkalomra vonatkozik, de a legtöbb ember jobban szereti a napi 2-szeri fogyasztást, ami a minimális bevitel. Napi háromszori alkalmazás esetén az első reggel, a második délután (2 és 5 óra között), az utolsó este, lefekvés előtt. Legtöbb ember dolgozik délután, ebben az időszakban érzi a legerősebb álmosságot, vagy ilyenkor a legtevékenyebb.

Különösen érdekes a délután 2 és 5 óra közötti lúgosítás. Iskolába járó autista gyerekeknél problématikus, hogy szervezetük a délutáni órákban a legtoxikusabb. A délutáni lúgosítás következtében higgadtabbak, jobban koncentrálnak és jelentősen csökken a dühkitörések száma.

Másik oka, hogy a fizikai munkát végzőknél a kimerültség hatására megnő a szervezet savassága, ezért délután 3 és 6 óra között növelni kell az oxigén mennyiségét. A szódabikarbona képes semlegesíteni a tejsavat, amely csökkenti az izomfájdalmakat, a lúgosítás pedig növeli a szervezet számára nélkülözhetetlen oxigénszintet.

Miért alvás előtt és miért reggel? A legtöbb ember éjjel 2 és 4 óra között, álmában hal meg. Abban az időszakban a legsavasabb a szervezet. Lefekvés előtti lúgosítással elektrolit kerül a szervezetbe, így alvás közben képes regenerálni magát.

Reggel, a munkakezdés előtt a szervezet oxigén igénye megnövekszik, és a savasság is megnő. A lúgosítás a fizikai fáradtság és más, a napközbeni munkavégzés alatt előforduló probléma megelőzése a reggel 9 és délután 5 óra közötti időszakban.

Általános cél, hogy szervezetünk pH értéke 7-hez közeli legyen. Bio, pasztőrizálatlan almaecet önmagában 2 evőkanállal egy pohár vízzel fogyasztandó. Ideálisabb, ha mellé negyed teáskanál szódabikarbonát is hozzáadunk. Mézzel csökkenthető az bio, pasztőrizálatlan almaecet erős illata. Alkalmazható helyette 2 evőkanál citromlé (nem sűrítmény!!) és fél teáskanál szódabikarbona, legalább fél pohár vízzel. Érzékeny embereknél jobb a teljes pohár víz.

A szervezet képes saját magát is lúgosítani, ha kerüljük a savasító ételeket. Erősen savasítanak a kolák, fehér kenyér, sajtok, fehér cukor, húsok, stb. Utoljára, de nem utolsósorban: nagyon sok ember meglepődik, ha meghallja mennyire fontos a lúgosításhoz a mély lélegzés. Megfelelő mennyiségű alvás szintén növeli a pH értéket.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés