A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Lúgosítsunk - természetesen és olcsón

Lúgosítsunk - természetesen és olcsón

A magnéziumoxid tabletta vizben nem oldódik, és legfeljebb 1-4%-ban szivódik fel. Dobja ki a tablettát, és használjon por formát transzdermálisan. Előnye, hogy csak annyi szívódik fel, amennyire szervezetének igénye van.

Öntsön 2-3 vizespohár keserűsót akkora műanyag tálba, melyben mindkét talpa elfér. Keverje össze melegvízzel úgy, hogy a víz a bokája fölé érjen. Áztassa lábait a vízben 20-30 percig. Ilyen oldatot nyáron is készíthet. Öntse kerti locsolóba, majd időnként permetezze saját lábaira. (Kertes házban lakók öröme.) A mangéziumszulfát a vesékre gyakorolt kellemetlen hatása miatt viszonylag gyorsan, 8 óra alatt kiürül a szervezetből.

A magnézium olaj transzdermális alkalmazása nem okoz magas magnézium bevitelt, ezáltal hasmenést. Karján a váll és könyök között, a lágy résznél is nagyon könnyen felszívódik. Elkészitése gyerekjátékhoz hasonlóan egyszerű. 1 dl vizet forraljon fel, töltse hozzá a zacskónyi magnéziumklorid port, keverje össze fakanál nyelével, majd hagyja kihűlni. A lehűlt oldatot töltse a pumpás flakonba. Elkészült a magnézium olaj.
Az otthoni elkészitéssel a készen kapható változathoz képest több, mint 1 darab ezrest megtakaritott!

Szervezete lúgosításához az alábbi keverékek is jótékony hatással lehetnek. Mindegyiknek van előnye és hátránya. Fontos a mennyiségek, különösen a fél pohár víz betartása. Higabb oldatnál a hatás jelentősen csökken.

Savas emésztési problémák és extra savasság esetén

Negyed teáskanál szódabikarbóna fél pohár vízben elkeverve, minden étkezés után legalább fél órával. Feltételezve, hogy naponta 3 alkalommal étkezik. Segíti az emésztést és megszűnteti a bélszorulást.

Lúgosító vérformula

Negyed teáskanál szódabikarbóna fél pohár vízben elkeverve. Csak reggel és lefekvés előtt.

Bio, pasztőrizálatlan almaecet és szódabikarbóna

2 evőkanál almaecet és negyed teáskanál szódabikarbóna 2 dl vízben elkeverve.
2 vagy 3 alkalommal naponta, üres gyomorra. Energiát ad, pH 7-es értékű.

Citrom és szódabikarbóna

Több biológiai paramétert, így pH, ORP, foszfát, bikarbonát, és a C-vitamin antioxidánsait normalizálja. Csodálatos ital. Egy teljes citrom levéhez fél teáskanál szódabikarbonát adva, lassan keverve, amig a habzás megszűnik. Ezután fél pohár (1dl) vizet adjon hozzá. Naponta kétszer, reggel és lefekvés előtt, üres gyomorra. Alapvetően a citrom/lime formula a nátrium visszatartástól félők részére lehet előnyös. A citrom maga is sok káliumot tartalmaz, nátrium hozzáadásával semlegesítődik a sav, és létrejön a nátrium-kálium egyensúly.

Nátrium probléma esetén

  1. Nyolcad teáskanál szódabikarbóna, tizenhatod teáskanál káliumbikarbonát és negyed teáskanál citromsav. Fél pohár vízhez. Reggel és este üres gyomorra. Étellel együtt a hasmenés elkerülhető.
  2. Egész, frissen csavart citrom vagy lime levéhez annyi bikarbóna, amíg a habzás megáll. A bikarbóna fele-fele arányban nátrium bikarbónátból és káliumbikarbónátból álljon. Nátriumot mindig kell tartalmaznia, hogy megtartsa a nátrium-kálium egyensúlyt. Naponta kétszer, reggel és este üres gyomorra. Étkezés közben bevive elkerülhető a hasmenés.

Kiegészítések

A lúgosító formulák működéséhez minden étkezéshez sok folyadék szükséges. A víz teszi lehetővé az ételnek, hogy megfelelő pH értékre semlegesítődjön, így nem marad savas zseb. A rágás és lassú evés sokat segít. Lehetővé teszi a megevett étel megfelelő emésztését anélkül, hogy szükségtelenül felboruljon sav-bázis hatás. Egy étkezéshez csak egyfajta ételkategória ajánlott, a másik következő étkezéshez.
Ez a homogenítás kevésbé terheli a gyomrot.  Egy étkezés során kerülendő a sokfajta étel.
Csak proteint ajánlott a reggeli étkezéssel bevinni. Keményítőt inkább délben, vegetáriánus ételt este. Az utolsó étkezés legyen könnyű, így a szervezetnek nem kell extra munkát végeznie az éjszakai pihenés során! Étkezések során sok vizet érdemes inni, egyensúlyba hozza a pH értékeket. A víz természetes semlegesítő. (Természetesen nem a csapból folyó klóros víz).

Bármelyik formula bármikor kezdhető és bármikor leállítható. Gyakran a reggel, a kora délután vagy késő este a legjobb idő a kezdéshez. De mégis úgy tűnik, hogy délután és este a legalkalmasabb, mert ezekben az időszakokban van a szervezetben a legnagyobb pH probléma.

A legjobb lúgositószer a citrom és szódabikarbóna keveréke

Amikor az ember beteg, állapotától függően specifikus táplálkozás szükséges. Ha a szervezet pH puffere a probléma, így például a savas nyelv, a szódabikarbóna magában is elég. Savas reflux bizonyos eseteiben a frissen csavart citromlé (bio, pasztőrizálatlan almaecet) és szódabikarbóna keveréke szintén működik.

Néhány rejtett táplálkozási probléma

A bolti fehérkenyér nagyon savasít, a B6 vitamin (rendszerint HCl formában van pyridoxin 5 foszfát helyett), a kezeletlen sók helyett a túl sok finomitott, bolti só (magas halogén értékek és nagyon alacsony ásványi anyag tartalom a periódikus tábla bal oldalából!), illetve colák és kávé túlzott fogyasztása. Pizza és hamburger fogyasztóknál egy napon belül beállhat a pH normál értékre, de naponta 3 alkalommal fogyasztani kell a szódabikarbónát a hús evése miatt.

Alacsony energiaszint esetén bio, pasztőrizálatlan almacet és szódabikarbóna fogyasztása javasolt. Csak bio almaecetet fogyasztása esetén a probléma megmarad. Szinte mindenkinek nagyon alacsony a jód szintje. A szintelen jód előnyösebb a povidón jód helyett. A szintelenített jód ORP értéke jobb és kevésbé savformáló, mint a másik. Bár lehet, hogy ez csak egy teória.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés