A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Magas koleszterinszint csökkentése gyógyszer nélkül

Schramm Tamás
2015. 08. 10. 22:04:38
Magas koleszterinszint csökkentése gyógyszer nélkül

Néhány éve páromat is majdnem elérte a magas koleszterinszint csökkentésének előirása. Elhárította a felajánlott lehetőséget. Bio spiulina, bio chlorella, bio, pasztőrizálatlan almaecet, bio, fiinomítatlan kókuszolaj és kezeletlen Himalája illetve Holt-tengeri étkezési só használó.

"Laborértékeim:
Koleszterin: 7,73
Triglycerid 1,33,
HDL-C 0,94
LDL-C 6,19
Koleszterin/HDL: 8,22 (értékek mmol/L)

Orvosom sztatint írt fel.

3 hónappal később:
Koleszterin: 4,63
Triglycerid 1,55,
HDL-C 1,05
LDL-C 2,88
Koleszterin/HDL: 4,41 (értékek mmol/L)"

A gyógyszert nem váltottam ki. Helyette organikus, szűretlen, pasztőrizálatlan almaecetből napi 2 teáskanálnyit fogyasztottam 1-1 teáskanál mézzel, langyos vízben."

Magas koleszterinszint

Idézet egyik kedvenc biokémikusom írásából:
"Általában az emberek nem tudják, hogy a sztatinok toxikusak. Meglehetősen sok idős ember szed sztatint és hasonló gyógyszereket. A mellékhatások minden tünetét mutatják, azonban elképzelésük sincs az okokról.
Életünk vagy halálunk csak olyan statisztika, amely a gyártók gazdagodását növeli."

Talán nem közismert tény, hogy számos koleszterincsökkentő (és más) gyógyszer is fluórozott. A fluór mérgező, halogén elem, kiszorítja a jódot, és évek során felgyűlemlik a szervezetben. Magától nem képes eltávozni, azonban otthoni körülmények, között természetes anyagokkal kivezethető a szervezetből.

Koleszterin és triglycerid szintjének csökkentése érdekében kerülje az (egészségesnek mondott) margarinokat, finomított növényi olajokat és transzzsírsavakat. A megnövekedett triglycerid érték oka, többek között, a magas fruktóztartalmú gyümölcsök és üditők fogyasztása.

A finomított növényi olajok (búza, szója, stb.) forgalomba kerülése óta folyamatosan növekszik a koleszterinproblémás emberek száma.

A legtöbb ember azt hiszi, hogy a fehér húsokban alacsony a koleszterin. Gyakorlatilag a többi húshoz nagyon közeliek az értékeik. Az emberek többsége azt sem tudja, hogy a pizzában is magas a trigycerid tartalom, mivel készítéséhez finomított növényi olajokat használnak. Ugyanez vonatkozik az összes junk food kategóriás ételre, így a kekszek, sült és kelt tészták, rágcsálni valók, donut, tesco és ikea áruházakban reklámáron kapható mini fánkokra. Utóbbit rágja meg másnap reggel. Mint a gumi. A feldolgozott ételek a legveszélyesebbek, mert rejtve tartarmazzák a hidrogénezett olajokat és trigycerideket.

3-4 hét alatt jelentős koleszterin csökkenés tapasztalható

"Közel 20 éve naponta 3 alkalommal 1-1 evőkanálnyit iszom az otthon készített italból. Azóta nem voltam beteg, és szinte soha nem fáztam meg. HDL és LDL szintem jó, vércukorszintem alacsony. Egy természetgyógyásztól kaptam a receptet.

1 fej fokhagyma (nem kínai), héjától letisztítva és apróra vágva.
1 csésze ásványvíz vagy tisztított víz.
Áztassa a foghagymát egy éjszakán keresztül a vízben.
Reggel adjon hozzá egy újabb pohár vízet.
Igyon belőle naponta 3-szor 1 kanálnyit.
Leöblítheti egy pohár nem túl cukros, és nem szénsavas itallal."

Ha 3%-nyi pektint ad az ételhez, az aortában levő plakkok száma kb. 90%-kal, és a koleszterinszintje is jelentősen csökken. Kisméretű sertéseken tesztelték 9 hónapon keresztül. A sertésekkel végzett kutatási eredmények nagyon közeliek az emberi eredményekhez.

Az almaecet a benne levő pektin miatt képes jól csökkenteni a vérnyomást és a vérben levő zsír mennyiségét. Ha élelmiszer pektint ad az élelemhez, a plakkok és a koleszterinszint is csökken. A legtöbb természetes táplálkozáskiegészítő terápiás szempontból hatástalan, mivel túl kicsi a hozzáadott mennyiség (10-200 mg). A pektin oldódó, rostos élelem, a fogyasztás legjobb módja levesben, gyümölcslében."

2008-ban jelent meg egy kicsi, 78 oldalas könyv. "Coronaries, Cholesterol, Chlorine".
"A koleszterin oxidációs károsodása megy végbe, amikor kapcsolatba kerül a vérünkben levő klórral, mely zuhanyozás vagy fürdés közben a tüdőnkön keresztül, vagy az ivóvízzel kerül a testünkbe."

Teljesen feleslegesen vásárolja a kancsós vizszűrőt, ha nem cseréli megfelelő időközönként a szénszűrőt. Hja, hogy drága? Erre nem hívták fel a figyelmét a vásárlásnál? Egyszerű kémiai anyaggal, neve nátriumtioszulfát, 1-2 rizsszemnyi, 1-1,5 liter vízet tud klórtalanítani. 1 kg 10 évig elég. Mi üvegkancsót használunk, ebben bármilyen vegyszer biztonságos oldható.


"Az elmúlt 4 hónapban naponta 2-3 evőkanál organikus kókuszolajat fogyasztok.
Most kaptam kézhez a friss laboreredményeket. Összességében minden értékem 20%-kal javult, a teljes koleszterin / HDL érték aránya 3,0-ról 2,7-re csökkent. Régebben télen megfájdult a torkom és többször megfáztam. A kókuszolaj fogyasztása óta elkerült a megfázás és a téli betegség.
Magas az energiaszintem."

"20 éve szenvedtem mellfájdalomtól. Angiográfiás vizsgálat során plakkokat találtak az artériámban.Tájékoztattak, hogy 10-15 éven belül, ha kiterjedtebbé válik az elzáródás, bypass műtétre lesz szükségem. Egy barátom, aki a sebészeti beavatkozára már konkrét időpontot kapott elmesélte, hogyan tudta otthon tökéletesen eltávolítani az összes elzáródást úgy, hogy szükségtelenné vált a beavatkozás. Elment kontrollra, ahol a vizsgálat azt állapította meg, hogy nincs szükség műtétre, mert egyetlen elzáródása sincs.

Kipróbáltam a keveréket. Két hónappal később orvosom elküldött MRI vizsgálatra. Artériám többsége tökéletesen lerakódás és elzáródásmentes volt."


Kérdezze meg orvosától, hogy mennyi az LDL értéke. 
Sokan keresnek az utóbbi időben magas koleszterinszint problémával.
Nem vagyok orvos, azonban igen sok alternatív könyvet és oldalt olvasok angolul.

Ön már kérdezte orvosától az Ő koleszterin értékét?

Ha nem tudja, vagy 10 felett van, keressen másik orvost.
Ha tud bármit a koleszterinről, akkor azt is ismeri, hogy valójában mit jelent az LDL és HDL koleszterin aránya. LDL az alacsony sűrűségű lipoproteint, HDL a magas sűrűségű lipoprotein. LDL az úgynevezett "rossz koleszterin" a HDL az úgynevezett "jó fiú".

Ha az LDL 10-szer magasabb a HDL-nél, akkor igen nagy kockázata van a szívinfarktusnak és más vérkeringési rendellenességeknek.

Mérsékelt veszély jelent a 7,1 körüli arány.
Átlagosan veszélyes a 4,4-7,1 közötti arány.
Alacsony a veszély 3,3 és 4,4 közötti arány esetén.

Ennek tudatában elcsodálkozhat, hogy magas, közepes vagy alacsony veszélyességi kategóriához tartozik. A saját arányom 1,08, amely közel 1:1 érték. Csodás szám, a legtöbb orvos állkapcsa fennakad, ha ilyet lát vagy hall, mert ritka, mint a fehér holló.

Az orvosegyetemi tankönyvekben talán szerepelhet, de az orvosi gyakorlatban igen szokatlan érték. A szám annyira ritka, hogy nagyon sok ember azt gondolja, ez nem lehet igaz. Bárki elérheti, aki ugyanazt a stratégiát követi, mint én, melyről részletesen írok.

Beszéljünk az Ön számairól.
Az első dolog, melyet tudnia kell, hogy az értékeket abszolút gyógyszerektől mentesen értem el.
Soha nem szednék felírt gyógyszereket hosszabb távon. Ezt a gyógyszergyártók nem ajánlanák az általános közönségnek. Azt akarják, hogy a világon mindenki felírt gyógyszereken éljen, naponta, és élete végéig. A sztatin gyógyszerek is ebben a kategóriában vannak.  Elsődleges marketing üzenetük, hogy Önnek pontosan a sztatin gyógyszerekre van szüksége a magas koleszterinszint csökkentéséhez és az egészséges élethez.

Önnek nincs szüksége sztatin gyógyszerekre ahhoz, hogy koleszterinszintje egészséges értéket érjen el.


A fenti értékek elérhetetlenek, ha naponta nem végez rendszeres mozgást. Hetente kb. 10 órát mozgok, néha többet, máskor kevesebbet. De valamilyen fizikai mozgást minden nap végzek, hogy a szívverésem felgyorsuljon. Lehet kerékpározás, úszás, jogging, de akár séta is. Néha lépcsőt mászok, máskor gimnasztikázok. Időnként erőgyakorlatokat végzek, vagy csak frizbizek a közeli parkban. Minden nap végzem.

A kulcs a fizikai mozgás, minden nap, melyhez egész élete során ragaszkodnia kell. Az egészséges koleszterinszint elérésének egyetlen módja a rendszeres fizikai mozgás. Semmilyen más megoldás nincs! Egyetlen felírt gyógyszer nem biztosítja az eredményt és egyetlen táplálkozáskiegészítő sem pótolja a fizikai mozgást. Az emberi szervezetet mozgatni kell, és ha egészséges akar lenni, mozognia kell!

A mozgáson kívül kiiktattam MINDEN feldolgozott ételt és junk food-ot az étkezésemből. Semmilyen gyártott élelmiszert, kenyeret, semmilyen csomagolt magvat, semmilyen fagyasztott ételt, semmilyen sült élelt, édességszeletet, rágcsálni valókat, tésztákat nem eszem. Kiiktattam a tehéntejet, és SEMMILYEN vöröshúst nem fogyasztok.

A bolti vöröshús az egyike azon ételeknek, melyek a rossz koleszterin értékek felé viszik. Megemelik a LDL értéket, és kemény dózisban nyomják az állati eredetű telített zsírt. Minden olyan kémiai összetevőt is kiiktattam, melyekről ismert, hogy betegségeket okoznak. Ezek, többek között, a glutamát, nátriumnitrit, kémiai édesítők, mint aszpartám, és a mesterséges szinezőket is.

Semmilyen üdítőt, tejes és gyümölcsjuice-t nem iszom, csak vizet és édesítetlen teát. Táplálkozásomat kiegészítem superfood-nak nevezett (EU tiltja e kifejezést), gyógynövényekkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Kedvenceim a spirulina, chlorella, brokkoli, tengeri zöldségek, fermentált szója termékek és bármilyen zöld növény, porban vagy frissen. Nagyon sok étkezési rostot, makadámiadiót, pekándiót, mogyorót, kesudiót és magvakat fogyasztok. Rendszeresen használom a lenmagolajat, szűz kókuszolajat és olivaolajat.

Ha a kókuszolaj rossz lenne Önnek, akkor az én számaim is "ócskák" lennének. Semmilyen módon nem lehetne 1,08 az arány, ha naponta olyan olajat fogyasztanék, amely rossz hatással van az egészségemre.

Aloa vera gélt fogyasztok, de KERÜLÖM az alacsony minőségű, növényi, finomított, bolti főzőolajokat. Teljes mértékben kerülöm a hidrogénezett olajokat, és naponta legalább egyszer egy óriási adag salátát eszem. Néha dupla adaggal. Rizsproteint, szójaproteint, indiai útifűmaghéjat és bogyósokat is fogyasztok.

Nem kell elérnie az 1,08 arányt ahhoz, hogy extra egészséges legyen. Ha eléri a 3-as értéket, orvosa nagyon elégedett lesz az eredménnyel. Semmilyen nagy változtatás nem szükséges azonnal, pici lépésenként haladjon, és tegye a napi szokása részévé.

Például elkezdheti sétával már holnap. Sétáljon napi 30 percet és fokozatosan emelje naponta 1 órára. Elkezdhet néhány ételt kivezetni a napi fogyasztásából, így a vöröshúst, az üditőket, a tehéntejet és mindenfajta hidrogénezett olajat. Nézze a cimkéket, hogy megtalálja milyen ételek tartalmaznak hidrogénezett olajat.

Elkezdheti a zöldalgák fogyasztását. Naponta egy kávé árába kerülnek, mégis érezhető hatással lesznek egészségére. Kezdje el a spirulina és chlorella fogyasztását, porban, tablettában vagy kapszulában. Keressen zöld ételeket, melyeket fent említettem. Válasszon jó minőségű ásványi kiegészítőket, és bizonyosodjon meg, hogy elégséges kálcium és nyomelem kerül szervezetébe a táplálékkal.
Próbálja ki a tengeri zöldségeket és nézze meg, mire képesek. Az óceán növényei csodálatos gyógyító tulajdonsággal rendelkeznek, nagyon sok krónikus betegség kezelésére alkalmasak.

A lényeg, hogy a változásokat azonnal elkezdheti, ezekkel csökkenteni tudja koleszterintszintjét, javítva általános egészségét. Anélkül, hogy felírt gyógyszerekre lenne szükséges.

Minél több tünete lesz, annál több és több gyógyszert fog szedni, hogy azokat elfedje

Bizonyos, hogy el tudja fedni a tüneteket a felírt gyógyszerekkel.  60 éves korára naponta 10-12 gyógyszeren fog élni, és kémiai töltetből fog állni. Ha követi a táplálkozás alapvető törvényeit, megtalálja az utat a természetes egészséghez. Ha minden betart, a koleszterinszintje nagyon gyorsan csökken.  Természetesen, mielőtt kidolgozza az új stratégiát, látogasson meg egy természetgyógyászt. Vagy beszélje meg orvosával. .
Ha nem javasolja a táplálkozási váltást és a fizikai gyakorlatokat a koleszterin csökkentése érdekében, váljon meg tőle, és keressen másik orvost.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés