A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Magnézium sztearát

Schramm Tamás
2015. 08. 20. 12:24:54
Magnézium sztearát

A biológiai felszívódásra alkalmasságot egyszerű módon vizsgálhatjuk. Tegyen egy szem vitamin vagy táplálkozáskiegészítő tablettát egy pohár vízbe. Az egész tablettának 10-15 percen belül fel kell oldódnia. Körülbelüli időtartam, melyet egy átlagos vitamin a gyomorban tölt.

Mire eléri a beleket, a vitaminnak fel kell szívódnia. A rossz hír: soha, egyetlen vizsgált vitamin tabletta nem felelt meg az előírásoknak. A kapszulák igen, de azok sem teljesen. Egyetlen forma teljesítette az előírásokat, a por alakú vitamin.

A magnézium sztearát sztearinsav, melyhez magnézium ion kapcsolódik. Töltőanyagként használják vitamin tablettáknál, hogy meggátolják a tabletták gyártás közbeni csúszását.  A magnézium sztearát viaszos megjelenést biztosít és 88 fokon olvad. Bármely tablettában található magnézium sztearát csökkenti annak biológiai feldolgozhatóságát, mivel csökkenti a vitamin feloldhatóságát a gyomorban. 
Képzeljen el egy gyertyát, mely vitaminnal van keverve......

Mindig megpróbálom elkerülni a magnézium sztearátot tartalmazó vitaminokat. A vitamin felszívódásának megakadályozásán kívül, csökkentik oldhatóságukat. A magnézium sztearát önmagában nem használható tápanyagként. Egyetlen dolog, melyre a magnézium sztearát nedvesítő hatása miatt alkalmas, a székrekedés kismértékű megakadályozása vagy csökkentése. A vitaminokat a régi, bevált módszer szerint javasolt szedni. Por formában vagy softgél kapszulában. Sokkal gyorsabban oldódnak.

Szülők egyre gyakrabban panaszkodnak, hogy nem képesek emelni gyermekeik cink vagy magnézium szintjét, annak ellenére, hogy két éve a legjobb és legdrágább szereket vásárolják. A válasz egyszerű. Két töltőanyagról tűnik úgy, hogy hatással vannak a felszívódásra. A magnézium sztearát és a trikálcium foszfát. Jobb elkerülni azokat a vitaminokat, melyek címkéjén szerepelnek. A vitaminok gyártó cégek soha nem törődtek a biológiai felszívódással. Egyetlen dolgot akarnak, az ásványi anyagok vagy vitaminok előírt súlyát nyomtatni a csomagolásra, mert a súly alapján döntik el a vásárlók a vitamin minőségét. A vitaminok biológiai felszívódásának része a gyártók félelme, hogy a vásárlóknak nem kell naponta szedni a tablettákat. Felesleges is, mert gyakran elég hetente egyszer, kéthetente vagy havonta egyszer.

Az értékesítés oldaláról vizsgálva látható, hogy miért töltenek inkább oxid és karbonát formákat a vitaminokhoz. Ezeket életük végéig is szedhetnék anélkül, hogy emeli a vitamin szintjét. Az összetétel segíti az értékesítést, két év nem is rossz bevétel.
Ha összehasonlítjuk, hogy jó minőség esetén egy hónap is elég lenne.

A vitaminok (ásványi anyagok) megfelelő választása:

  1. A vitamin és ásványi anyag 10-15 perc alatt oldódjon fel egy pohár vízben. A trikálcium-foszfát gátolja a felszívódást. A magnézium sztearát nagyon alacsony oldhatóságú és blokkolja a vitamin felszívódását.
  2. A por forma általánosan a legjobb, ezt követi a puha kapszula, és azok a tabletták, melyek kevesebb, mint 15 perc alatt feloldódnak. A puha kapszulák rendszerint jobbak, mint a normál kapszula, mert normális formájukat megtartják. A gépnek keményen kell összenyomnia a port, hogy a tabletta nedvesség esetén is megtartsa formáját. Ezt tovább segítik fényes réteg felvitelével, ami tovább rontja az oldhatóságot.
  3. Érdemes elkerülni minden tabletta formában az oxid összetevőt. Nem oldódnak vízben, és általában megmaradnak eredeti formájukban. Nagyon gyengén szívódnak fel. A második rossz forma a karbonát, mint magnéziumkarbonát, cink-karbonát, stb. Nagyon rosszul oldódnak.
    Az aszpartát forma oldódik, azonban toxikus, bizonyos szinten hasonló az aszpartámhoz, előfordulása, pld magnézium aszpartát.
    Általában a legkevésbé elérhető ásványi formák a legjobbak, a citrát, bikarbonát és klorid.

Legjobb kerülni a töltőanyagokat. Ha mégis ragaszkodik hozzájuk, a tabletta formát célszerű mozsárban porrá alakítani. Az ételbe keverhetők vagy azokkal bevihetők. Ez a legjobb és leghatásosabb megoldás. A gyermekek nem szeretik a port, ezért elrejtheti azt mézben, melaszban, vagy olyan ételben, melynek erős íze van.

Nem múló izomfájdalom esetén 500 mg magnéziumcitrát vagy magnéziumklorid egész napra megszünteti a fájdalmat.

Egy titkot megosztok Önnel, hogy elkerülhesse a szívinfarktust vagy szívbetegséget. Mielőtt megjelennek, a szervezet figyelmeztető jeleket ad. A szervezet briliáns tervezésű. Elhasználja a magnéziumot a hát, karok, lábak területéről, mielőtt elér a szívhez. Ezért, ha hosszabb ideje izomfájdalma van, magnézium szintje teljesen lecsökkent. Elégséges időt kapott, amíg a hiány a szívhez elér. Létezik másik út is, mely tudatja, hogy túl alacsony a magnézium szintje. A meleg időjárás során előforduló izomrándulás, vagy az éjszakai sokk, amikor arra ébred, hogy egy toronyból zuhan a semmibe. Ezek a magnézium hiányának nagyon egyszerű jelzései. Ha odafigyel a kis dolgokra, jó eséllyel elkerülhető a szívproblémákat. Amikor szíve felől szúró érzést érez, olyat, amit a karjai és lábai felől is szokott, hamarosan eléri a szívét. Kapott elég időt. Az anyatermészet mindig figyelmeztetést ad, csak nem figyelünk.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés