A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

MAKACS BŐRGYULLADÁSOD VAN, ALACSONY AZ ENERGIASZINTED, NEHEZEN TŰRÖD A STRESSZT?

A B-vitaminok olyan vízben oldódó szerves vegyületek, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezeted egészséges működéséhez.

A B-vitaminok többféle típusát együttesen B-komplexnek nevezzük. Mindegyik fontos feladatot lát el az élettani folyamatokban. Hozzájárulhatnak az immunerősítéshez, a mentális frissesség megőrzéséhez, az anyagcsere-folyamatokhoz, a haj, a bőr és a körmök épségének megőrzéséhez.

 

WTN B-vitamin komplex

MILYEN TÜNETEK ESETÉN GONDOLJ B-VITAMIN HIÁNYRA?

 

B1-vitamin - szabályozza a szénhidrát-anyagcserét. Hiányában étvágytalanság, izombénulás, álmatlanság, depresszió alakulhat ki.

B2-vitamin - enzimalkotó rész az oxidációs folyamatokban. Hiánya bőrgyulladást, gyomor- és bélrendszeri tüneteket, hasmenést; szellemi károsodást okozhat.

B3-vitamin - szerepe van a sejtek energia-háztartásában, természetes koleszterinszint-szabályozó anyag. Hiányában: nyelv és bőrgyulladás, hasmenés alakulhat ki.

B5-vitamin - kulcsfontosságú enzim alkotórésze, részt vesz a szénhidrátok és zsírok energiává történő alakításában. Hozzájárulhat a megfelelő növekedéshez, az idegrendszer egészséges működéséhez, védhet a kimerültség és a stressz ellen, elősegítheti a sebgyógyulást. A hiánya ritkán fordul elő.

B6-vitamin - az aminosavak és az esszenciális zsírsavak anyagcseréjében van fontos feladata. Hiányában álmatlanság, bőr- és nyálkahártya tünetek, vérszegénység, ideggyulladás, gyengeség, levertség, fáradtság alakulhat ki.

B9-vitamin - részt vesz a zsíranyagcserében, az idegingerületek továbbításában, nyugtató, segíti a vas és a B12 vitamin felszívódását. Hiányában a fehérvérsejtek száma csökkenhet; őszülés, hajhullás, depresszió, hasmenés jelentkezhet.

B12-vitamin - szerepe van a fehérje- és nitrogéntartalmú vegyületek anyagcseréjében, a vörösvérsejt normális képzésében. Hiányában nagyfokú vérszegénység, gyengeség, ingerültség, vészes vérszegénység léphet fel, gyomor-bélrendszeri és idegrendszeri tünetek jelentkezhetnek.

A tünetek enyhítésében a WTN B-VITAMIN KOMPLEX segíthet!

Keresés