A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Makula degeneráció

Makula degeneráció

Az időskor egyik veszedelme a látás elveszítése.

"Az időskori maculadegeneráció a felnőttkori szerzett vakság leggyakoribb oka. Alapvetően két formája van: a "száraz" formákban a retinalis pigmentepithelium degeneratív jelenségei uralják a képet, míg a látásromlás okaként legtöbb esetben fellelhető "nedves" formát chorioidealis eredetű, subretinalis érburjánzás jellemzi. A kórkép pontos oka nem ismeretes." Forrás: www.lam.hu/folyoiratok/lam/0007/3.htm

"Egy tanulmány szerint az időkori makula degeneráció (MD) oka egy általános bakteriális fertőzés, a chlamydia is lehet. Úgy találták, hogy az MD betegekben magasabb szintű a chlamydia pneumoniae antitestek száma, mely egy régi fertőzésre utal. A kutatók azt feltételezik, hogy a baktérium megfertőzheti a szem szöveteit vagy gyulladásukat okozhatja, ezzel növeli az MD kockázatát. A tanulmány résztvevői főleg férfiak voltak, akik más betegségektől is szenvedtek, ezért az eredmények nem vonatkoznak a lakosság egészére."

"C-vitamin és bioflavonok (feketeáfonya, vörösáfonya, áfonya és mások) segítik az erős kapillárisok megtartását.
A vérnek és tápanyagainak (oxigén, vitaminok, lutein) el kell érnie a Bruch-membránt, mely időben elmeszesedhet. Ekkor megakadályozza a tápanyagok bejutását, és sejtszintű lerakódásainak távozását. Kezelhető magnéziummal, amely a kálcium ellenfele (természetes kálcium blokkoló).

Miután a tápanyagok túljutnak a Bruch membránon, a retina pigment epitheliumba, a sejtek egysejtű rétegébe kerülnek (RPE). Az RPE-k lerakódást tisztító sejtek.
Minden reggel megemésztik a receptor sejtekben levő A-vitamin felhasznált részének maradványát. Az RPE ezt glutathione peroxidase nevű antioxidánst termel, melyet E-vitaminból és szelénből hoz létre. E-vitamin és szelén nélkül az RPE-ben felhalmozódik a lebomlott sejtek maradéka.

Makuladegeneráció esetén és megelőzésére:

 • Viseljen UV-kék gátló napszemüveget napfényben.
 • Fogyasszon spenótot és kelkáposztát
 • Napi élelmiszereit egészítse ki az alábbiakka
 • Lutein (6-12 mg)
 • E-vitamin (200-400 IU
 • Szelén (organikus, nem selenate vagy selenite) 200 mcg
 • B-12 vitamin (300 mcg)
 • magnézium (400 mg)
 • C-vitamin (500-2000 mg)
 • áfonya (120-240 mg)
 • DHA gazdag halak (1000 mg DHA)
 • kéntartalmú kiegészítők (glutathione, lipoic acid, N-acetyl cysteine vagy taurine).
 • Kerülje a magas kálciumtartalmú kiegészítőket, ha nem fogyaszt magnéziumot
 • Kerülje a hidrogézett zsírokat, mert ezek zavarják az omega-3 zsírokat
 • Kerülje a zsírmentes táplálkozást, ellopják a retina omega-3 zsírjait
 • Fogyasszon kénben gazdag fokhagymát, tojást, hagymákat, aszparaguszt.

"Az időskori makula degeneráció az 1980-as évekig igen ritka volt. Az elmúlt évtizedekben 1000%-os növekedést tapasztaltak.
A kutatási eredmények alapján azok, akik nagymennyiségű finomított növényi olajat fogyasztanak, (kukorica, napraforgó, szója, stb.) 3,8-szor gyorsabban veszítik el látásukat, és duplájára nő az MD kockázata.  A növényi olajok melegítésekor HNE néven ismert összetevő keletkezik.
A HNE megtámadja az artériákat, idegeket és szemszöveteket.

Szerepet játszik az artériák keményedésében, az Alzheimer-, Parkinson- és Huntington-kórban, a májbetegségeknél, és időskori makulatúra degenerációban.
A feldolgozott növényi olajok veszélyesek az egészségre. Főzzen vajjal, disznózsírral vagy kókuszolajjal, esetleg marhafaggyúval."

Saját megjegyzésem:
Magunk - bármit állít a reklám - a margarint is a veszélyes szerek közé soroljuk. Minden gyártó készítményében transz-zsír van, melyet tagadnak vagy azt állítják, hogy a kis mennyiség nem veszélyes az egészségre.
Egyen a brit vagy svéd multi 10 darabos fánkjából frissen 2-3 darabot, a többit vigye haza. Próbálja másnap megrágni. Hamburgerrel is kipróbálhatja. Egészségére!

"Nagymamám 71 éves, és száraz formájú makula degenerációban szenvedett több, mint 5 éve. Állapota folyamatosan romlott.
Az orvosok azt mondták, semmit sem tudnak tenni. Hazaküldték, hogy otthon vakuljon meg. Elhatároztam, hogy a témában minden lehetséges információt megkeresek. Hegynyi könyvet és tanulmányt olvastam, hogyan állították meg és fordították vissza a makula degenerációt és egyéb szembetegségeket.

Nagymennyiségű zöldleveles zöldség (spenót, brokkoli, kelkáposzta, stb.) és narancsszínű zöldség (sárgarépa, kukorica, tojássárga, stb.) magas vitamintartalmuk létfontosságú a szem helyreállítása és a látás megtartása érdekében.  Tudtam, hogy nagymamám drámai módon nem fog változtatni táplálkozásán, ezért azokat a vitaminkiegészítőket választottam, melyek a fenti zöldségekben találhatók.

Ezeket adtam neki naponta:
1. Lutein és ZEAXANTHIN - nagy dózisban
2. Szelén - nagy dózisban
3. C vitamin - a lehető legmagasabb dózisban (4.000 mg), hasmenést okozhat
4. Beta-Carotene - nagy dózisban
5. Cink - nagy dózisban
6. E vitamin - nagy dózisban

4-6 hónapon keresztül naponta szedte. Amikor utoljára ment szemvizsgálatra, az orvos azt mondta, hogy nemcsak a makula degenerációt nem találja, hanem a látása is javult, és gyengébb lencsét kapott. Szükségtelen mondanom, hogy boldog és izgatott voltam, és megbizonyosodtam, hogy a szervezet meggyógyítja magát, ha megfelelő táplálékokat kap.

ÉRDEMES KIPRÓBÁLNI


Nem vagyok orvos, csak töménytelen kutatást végeztem a témában. Mielőtt hozzáfog a magas dózisú vitaminok és ásványi anyagok szedéséhez, legalább kétszer egyeztessen. Orvosával és/vagy táplálkozással foglalkozó szakemberrel. A fenti események két évvel ezelőtt történtek, azóta kétszer volt szemvizsgálaton. Minden évben javul a látása."

Létezik egy fantasztikus könyv, amely részletesen foglalkozik a hályog holisztikus gyógyításával. "A gyenge vérkeringés és "elektromosság", az agyalapi mirigy sérülése és a helyi nyirokmirigy mérgezettsége okozza a hályogokat. A szemben felgyülemlő cukormérgek nem távoznak el, és a szén is ottmarad. A szén okozza ezt az áttetsző állapotot! A túlzott meleg, mely a májban felgyülemlik - a láz és megfázás elnyomására, az évek során beszedett korszerű gyógyszerek hatására - nem képes távozni a szervezetből, ezért a máj túlhevül.

Ugyanezt állítja a tradicionális kinai gyógyászat is! Máj=szemek!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés